Prijava
   

Original šoljica za kafu

U zadnjih desetak godina i malko više tržište su preplavile razne privatničke kafe koje uz kupljenih 234 kg dele i besplatne šolje. Ne bi to bilo ništa loše da te šolje nisu ogromne a ogromne su da bi podsticale potrošački mentalitet i zapadnu filozofiju da uz lonče kafe produktivnost i u sedamnaestom satu rada ne opada ni ovoliko. U vreme dok je ova zemlja bila "društvo lako ćemo" pila se kafa iz normalnih, malih šoljica i natenane. Tad si morao sam da kupiš šoljice jer C, Frank i u kriznim vremenima Divka, nisu poklanjali ama baš ništa. A nisu ni morali. Prijatno.

Slika je napravljena pored upaljača da bi mladji imali pravu sliku o ovome. Za neki dan slikam i kravu, pa cigarete Ibar, onda aparat SMENA 8,itd...

Komentari

+ Do neba!
Nemam šta ni da dodam ni da oduzmem, definicija je na mestu a i u vreme. Voleo bih da bude i definicija dana da bi je što više ljudi pročitalo jer će im valjda tako postati jasno, kao što je sada i meni, da se kafa ne koristi kao doping i stimulans već da se pije lagano i ne iz šolje zapremine 2-3 nekadašnje (crvena grand šolja kojih ne manjka ni u jednom domu) već iz prave, što ti reče ORIGINAL šoljice, koja je, da približim gledaocima, dimenzija malo većih od one za kratki espreso.
Voleo bih, kad se već dotakoh espresa, da definišeš i njega na isti način, tj. ista meta - isto odstojanje.
Bravo još jednom!

Ne zajebavaj da imaš Smenu-8! Ona kad se okači na stanicu RUP-12,dođe ti nešto kao današnji mobilni sa kamerom!:-)))