Prijava
   

Osobito

Stari, skoro izumrli izraz, sinonim za „naročito“. Ali dok „naročito“ nosi farmerke i polo majcu, dotle „osobito“ nosi polucilindar, bele rukavice i leptir mašnu. Nekoć, kada bi rekli „osobito“, uštedeli biste sebi nekoliko rečenica prideva i poređenja. Jednostavno kažete „osobito mi je drago“ i sve ste rekli. Moćna, šmekerska fraza iz Bečke škole. Danas, zbog arhaičnog prizvuka, ta moć je još veća.

- Sofi, ovo je taj mladi gospodin o kom sam ti pričala, koji je toliko zadivio profesora Raspopovića. Gospodine Bosiljčiću, moja kćer Sofi.
- Gospođice Sofronijević, osobito mi je zadovoljstvo upoznati Vas i uveriti se da su sve legende koje se u čaršiiji pričaju o Vašoj ljupkosti i lepoti zapravo bleda senka istine koja stoji predamnom.
- Enchanté....

*

- Alo bre majmune, gde si pošao? Vidiš gde je red? Ili misliš da mi stojimo ovde zato što smo zaludni? Šta, igramo se "Ivinog voza"? Mamicu vam vašu bezobraznu, navikla stoka preko reda pa to ti je.
- Gospodine, vodite računa kako razgovarate, znate li vi ko sam ja?
- E i za to me osobito zabole, znaš!? Jamačno si neko govno, političar, biznismen, tatin sin, ali govno izvesno. Dapače, kad malo bolje razmislim, jebem ti i mamicu i taticu, u vr` guzice.

Komentari

Odmah se oseti kad definiše neko ko ume.

Unatoč arhaičnom prizvuku, definicija me se izuzetno dojmila.

Vaistinu ugodno pisanije.

Добра, дапаче одлична!

Iako veoma, al bar jok dabome!

П р е љ е п о ♥

Osobita definicija, odlično +

Што би рекао Стеван Гадриновачки у једној емисији о кувању, а наравно после дегустације: ОСОБИТО.
+++

Мислим да кад би у дефке могао да се стави :бип: за псовке у последњој реченици другог примера бу трајао два минута..+++

Kvalitetno izdefinisan izraz, moram priznati +

Plus, lično i personalno.

Udovoljite mojoj znatiželji i recite mi zašto je mladi gospodin naposlijetku udaljen sa saita, obzirom da ovako krasno piše?

sam je tražio, kaže zasitio se sajta

У првом примеру клецнула штикла г-ђици Софронијевић? Лепо одрађено+++