Prijava
   

Otišao po vunu, vratio se ostrižen

Velika očekivanja i nadanja rezultirana još većim razočaranjem i neuspehom. Tako bi se nekako, po meni, mogao ukratko opisati ovaj izraz. Ono, otišao si da isprosiš Megan Foks a vratio si se lisicama vezan za Rušku Jakić koja ti usput, onako operisana od sluha, peva sevdalinke. Za razumevanje ovog izraza je potrebno izvesno predznanje propraćeno iskustvenim proživljavanjem istog.

Ako ti je vrlo dobro poznat osećaj srozavanja morala, poniženja i grižnje iznutra kao kada si onomad potpuno obuzet entuzijazmom i još potpunije obuzet alkoholom krenuo da prvi put gledaš i navijaš za svoj voljeni klub prisustvujući glavom i bradom Najvećoj Srpskoj Sportskoj Svetinji zvanom jošte i "Derbi Bliznanaca" a vratio se kući sa pocepanom arkadom, prljavim patikama, ucrtanim pendrekom na leđima a takođe i bez šala koji si tek juče kupio za datu priliku -onda će ti biti malo lakše da shvatiš šta on predočava. Na tragu si.

Ili, ako ti poznato deluje priča kada si svu krvavo zarađenu martovsku platu (koju si primio u Junu) šljakajući na gradilištu ili nekoj privatnoj firmi za utovar-ustovar cigli i blokova finansijski potpomognut singlom koji je srećom uleteo za vikend jer je Džeko nastavio da rešeta, potrošio na garderobu, gilje i nekoliko Nivea For Men proizvoda da bi se onako maksimalno skockan i napujdan uputio ka svom omiljenom mestu za izlazak i provod nadajući se bliskom kontaktu sa nečim što nije obučeno u prljavi radnički kombinezon koji ne zaudara na farbu, motorno ulje, zidarski sendvič i pivo a već na ulazu u isti imao bliski kontakt samo sa ekipom perifernog tipa jer si se sasvim nehajno nasmešio plavušici za koju se, pogađaš, nesrećnom igrom slučaja po tebe, ispostavilo da je devojka vođe čopora koji je možda ružan k'o Valujev ali zato udara k'o Tajson pa si morao da spasavaš živu glavu i ćaletova kola - onda me u potpunosti kontaš šta sam hteo da kažem sa ovim.

*Radi još lakšeg razumevanja izraza i više dodatnih informacija o ovoj temi pročitajte izveštaj o učešću fudbalske reprezentacije Srbije na SP u J. Africi 2010 godine.

P.S. Takođe uzeti u obzir kvalifikacije za EP 2012.

Komentari