Prijava
   

Otkrivati život

Prošlo je dve i po decenije uzornog života. Jedine slobodne trenutke između škole, tenisa, časova baleta, klavira i francuskog, koristila je za čitanje Dostojevskog. Tako su mama i tata hteli, a i njoj je bilo lepo da živi u svom aristokratskom životu sa roze satenskim baletankicama i šljokičastim klizaljkama. Sve po planu, programu i ambiciji oca vojnog lica i majke Svetlane Bojković. Uljuljkana u svet roze leptirića, njeno je bilo samo da uči i bude slatka mala uzorna pametnica, a zauzvrat bi sve dobijala na tacni.

Završila je farmaciju i muzičku akademiju. Njen život obećava i brojne mogućnosti su pred njom. Ipak, uvidela je da joj nedostaje "to nešto". Ona nikada nije upoznala tog zlog čiku koji ti na žurci sipa drogu u piće, nikada nije iskočila noću kroz prozor da se cmače sa Pajom Lopovom, nije bežala sa časova, nije krila cigare u oluku... nije, nije i mnogo toga nije! Osetila je tu prazninu. Rešila je da je popuni iako su njeni vršnjaci već sve to prerasli, davno, davno. Mora i ona da preleži te dečije bolesti. Jeste da je krajnje glupo propušiti u tim godinama, valjati se u separeu u rođenoj povraćki, đipati u kavezu sa deset godina mlađim devojčicama... Uzalud, tečna četiri jezika koje govori i tri instrumenta koja svira ne mogu da nadoknade njen žal za adolescentskim uzbuđenjima koje nije proživela.

-Brate, ko je ona dronfulja u ćošku što se poliva pivom i zašto liže onoj maloj sise? Malo pre je razbila sebi flašu o glavu kad je krenulo "Tebi moja mazo"... a posmatram je, samo kalemi cigaru jednu o drugu! Koji ološ, ne verujem!

-E moj ti, ćale joj tek pre neki dan odvezao lanac! Inače, ona je bila đak generacije i u osnovnoj i u srednjoj, a faks je otkinula! Od kako je podigla diplomu, ne da se smiriti!

(Svaka sličnost sa stvarnim osobama i situacijama je namerna)

Komentari

Jaooo, kako sebe opisa :P

Dobra defka. +++

Уф, ненормално добра! Драго ми је што хиљадити коментар стављам на овако јаку дефку=)
+++

Mnogo lepo napisano. +++

Pih, hiljaditi komentar. :)))

Svaka čast, lepo napisano... baš me zanima par devojaka iz srednje da li će krenuti tim putem. +++

baš me zanima par devojaka iz srednje da li će krenuti tim putem. +++

Hoće...

Капирам да је нешто из стварног живота. Скроз добра, иако баш и није правило. Овакве ће пре да ваде џигерицу човеку ког обрлате него да се лижу по клубовима, сувише су "фине" за то.

Ал да ја овде не распредам, дефка откинула! +

Jeste predimenzionirano ali tačno. Dođe đavo po svoje (ili ti odeš njemu) kad tad.
+++
Odlično, uvek.

uf,mnogo mi dja.znam par primeraka+++

Hvala vam. Ništa nisam htela da generalizujem ovim, da se zna, ali da ima primeraka - ima. :)

U zadnji 10 dana sto sam procitao a procitao sam mnogo 1 od 5 defki. Svaka cast. Ne znam ni dal si sVesna koliko je ovo istina sto si napisala. Najjebenije situacije kad se devojka otkine sa lanca pod stare dane. Alal vera.

Brao, zajebi ti studiranje, viš kaka će budeš. +

Solidno napisano i tačno. Prvi sam za to da ne treba generalizovati i da je svaki čovek poseban, al' znam tak'e slučajeve i istina je, postanu "adolescenti" kad odrastu i neverovatno koliko se kaju što im život nije bio zanimljiviji kad im je trebalo biti najlepše.
+

bojanboj
Brao, zajebi ti studiranje, viš kaka će budeš. +

Nije moj fakultet od tih, ovaj moj se završava "sa ulice". :D

Hvala Boksere, Opravitelje...

Heavy, ja sam dao minus. Nećeš ti da zameriš...

Фест, Тешка Кишо! После дууго времена!
+++

Kvalitetno. A tu Muzičku sam dobro upoznao...Ma, šta "upoznao"...Mnoge mlade pijanistkinje podigao na noge! Ili tako nešto :)

+

Još malo pa ćeš i ti početi da otkrivaš život seka Dano, ovo mu dođe kao neka tvoja budućnost.
A kakav bi ja čoek bio kad ne bi rokno plus na ovakav plan.

Lepo ja kažem, ne treba puštati nikada žene s lanca.

+++

Slažem se Duka.

ovo mu dođe kao neka tvoja budućnost.

Onda ti moraš da me spasiš. :)

Mnoge mlade pijanistkinje podigao na noge! Ili tako nešto :)

Ili obarao sa nogu, Profe? :)

Onda ti moraš da me spasiš. :)

Drage volje... Potrebno je samo tvoje DA.