Prijava
   

Otkrovenja odrastanja

Otkrovenja odrastanja odigravaju se u onom periodu koji nastupi nakon one prevojne tačke kada roditelje prestanemo da gledamo kao uzvišena, sveta bića i shvatimo da je jedina razlika između njih i nas to što oni plaćaju račune.

Svež RL primer:
Jedan sat popodne, po rasporedu slobodan dan na faksu. U sobu bez kucanja ulazi mali burazer i uzbuđeno-paničnom drekom me obaveštava da je došao pop da osvešta vodicu. Gasim maksimalno pojačane zvučnike, pauziram Točka u trenutku kad samo što nije ušao u harem, i silazim dole.
-Dobar dan. - Bog ti pomogao.
Pop kreće sa pevanjem, a paralelno sa njim i čuveni nagon za smejanjem kada je to zabranjeno (nije prošao još ni jedan minut ćutanja ili osveštavanje vodice, a da me je taj osećaj izneverio). Pop se moli za zdravlje ukućana, a ja da završi što pre, grizeći obraze iznutra i frenetično priljubljujući donju i gornju usnu.
U jednom trenutku, gledam oko sebe. Baba se krsti više nego i sam pop, dok ga burazer i keva samo oponašaju. I tada, THE moment. Pogled mi pada na ćaleta, koji radi isto što i ja, samo neuspešno... A sa prizorom ćaleta koji se grči ne bi li mu smeh ostao nečujan, u vodu je konačno pao i sav moj trud i zalaganje. Srećom, pop je baš tada bacio poslednje "amin", pa sam se žurno udaljio.

Više nikada to nismo pominjali.

Komentari

Nov sam i ne pratim vukajliju i defke, tako da je verovatno ova tema 500 puta prežvakana do sad.

Al ono.

Sasvim kul za početak.

Sinak jesi nov al defka je originalna koliko mi se čini.
Ajd što je originalna...odlična je čak štaviše.
Ide mi u omiljene defke. :)

I meni se to desilo posle nove godine.Odmah sam se setio dragana jovanovića i boleta!

,,jedina razlika između njih i nas је to što oni plaćaju račune.''
Амин за то.:)

eeeee, koliko sam ja takvih otkrovenja imao...
...a koliko cu ih tek imati...
ekstra defka