Prijava
   

Ovo za Vas,doktore

Flasa viskija za doktorov trud.Sto bolji,to manje cekate na dijagnozu.

Puna cekaonica ljudi.Izlazi sestra i razdere se:"Milan Milanovic!Jel`tu?"
Milan brze bolje ustaje i trci u ordinaciju.U jednoj ruci mu 99 papira a u drugoj flasa viskija.Nece,vala,da je umotava u ukrasni papir,nego da se odmah vidi da je puk`o celu svoju penziju.
-Doktore,ovo za Vas...
-Ma,niste trebali.Stavite tu,gde su te druge flase.

Komentari

Čekaonica Instituta za majku i dete. Termin je rezervisan za decu koja dolaze na prvi pregled nakon operacije. Deca i njihove mame su u prethodnih nekoliko dana bili u istom trenutku u bolnici. Moje dete i ja smo u toj grupi. Elem, kao, znamo se.
Čekanje se oteglo, deca su nam OK i nisu nestrpljiva.
Doktor nam je duša od čoveka.
Jednoj mami smeta velika torba u kojoj je nešto teško. Dete joj je malo, svaki čas traži da ga uzme u ruke, da dohvati autić...a ta torba postaje sve teža.
U jednom trenutku joj isklizne iz ruku i unutra se razbije flaša i iz torbe počinje da curi crveno vino. Barica klizi do ispod radijatora. Majka se zbunila : nit' da pokaže da je besna, nit' da uzme onu umuljanu torbu, dete počinje da plače(isprljale su se i plišane lutke iz te torbe), vino isparava, narod gacka po toj barici!!! U neko doba ukapira da joj je i novčanik isprljan (sa sve ličnim dokumentima). Tada postaje očajna.
Eto...

мајо имадох ту слику пред очима...ја и даље мислим да је љекару понекад ипак боље ићи приватно...бар код нас...платиш па знаш да си платио...

Za operacije valja ići u prave bolnice. To su ozbiljne rabote.
Doca kog sam spomenula je prva liga, nemam utisak da je od tih....iz definicije.

Jel`se ovo tebi desilo ili je ovo vec neko napisao?
Ako se tebi desilo,strasno.Ja tako nesto stalno vidjam,i uvek bih se rasplakala.

за операције си апсолутно у праву...мада колико видим има сад и приватних клиника да обављају лакше операције...ионако ће све на крају отићи у приватлук...

A ovo se potpuno odnosilo na drzavne sluzbe.A ni viski vise ne pali.Samo pare.

Ја бих законом забранио давање поклона лекарима. Мислим све је то у почетку било лепо, док се доктори нису размазили и почели да забушавају ако им не донесеш поклон.

Слажем се са Чичом. Приватни лекар и нема да бринеш. Одради ти посао брзо и ефикасно, без чекања, акања и зајебавања.

Ово нарочито важи за стоматологију. Згадио сам се пре пар година кад сам у полилиници видео отворена врата стоматолошке ординације, онако да сва прашинчина из ходника улази унутра, а унутра оперишу неког, крвари (ваљда му ваде умњак, јебем ли га), а у ходнику још петоро људи чека и гледа онако унутра.

Лепо платиш приватника и не боли те глава.

Е сад, ако си много болестан, онда јебига...

"Ово нарочито важи за стоматологију"

апсолутно тачно...мсм да би свако требао да има свог зубара!...ја ево већ 10 година нисам отишао код државног,па не знам каква је ситуација...али болан лијеп ти је осјећај када те се љекар сјети када дођеш (наравно ако си редован по 1 у 3 мјесеца :)),сједне те на ону столицу,и ПОНАША СЕ ХУМАНО....платиш 10 ,15 евра и имаш фул услугу ствљања најквалитетније пломбе а не неког крша од ко зна чега...наручиш се фино и нема чекања када дођеш...платиш и знаш за шта си платио...

Ono sto je najgore,je to sto svi lekari koji rade privatno,rade i u drzavnim sluzbama.Pa,onda,svakog ko mu dodje,on uputi u svoju privatnu kliniku.Tako brzo odradi pos`o,a pare prima i sa jedne i sa druge strane.

хм не знам код нас у РС је прије био исто тако,али сада су велике казне за то,и лиценцу може лако изгубити...па је све мање таквих случајева...

Чичо, мени мој зубар чак и за Нову годину шаље поруке. :) А умео је да се исцима човек поштено кад је требало.

$nista: Па, зар то није забрањено законом прошле године?

Zvanicno,jeste.Ali ja,silom prilika,znam lom takvih slucajeva.A tek na Kosovu...ihihi!(Ja sam sa Kosova.)
A sto se tice zubara,nema neke velike razlike u ceni izmedju privatnih i drzavnih sluzbi.Opet,zbog novog zakona.

"Чичо, мени мој зубар чак и за Нову годину шаље поруке. :)"

зато што сте халфови ;)

е а кад би ти рек`о да ми је бивша била стоматолог и хтјела ми је чачкати око зуба,али јој нисам дао,био сам одричит,само мој зубар С****** може мени на усну дупљу радити нешто :)

Не, Чичо, то нимало није звучало геј. :P