Prijava
   

Ovozemaljski

Sve što nas okružuje i mami svojom lepotom i bludnom raskoši. Sve što nema veze sa vanzemaljcima, višim silama, vantelesnim iskustvima i preteranim intelektualnim angažovanjem sivih ćelija u svetu nerealnog.
Sve ono sto je suprotno od sedam vrlina i blisko i opipljivo kao sedam smrtnih grehova.

- Kako vam je vreme mreti, a i vrapci na granama znaju da život vaš nije bio bogougodan i da ste ogrezli u grehu, biste li hteli sačuvati svoju besmrtnu dušu od ognjeva pakla i večno je nastaniti u blaženi onozemaljski mir u vrtovima Hrista?
- Moj ovozemaljski život bio je igra bez prestanka. Sad kad umirem ne žalim ni za čim, osim za vremenom. Da sam mogao imati još jedan život, uživao bih duplo više. Zato ne priznajem ništa. Nijedan od svojih smrtnih greha. Reći ću samo: živeo sam onako kako sam mislio da treba i neka mi se ne prašta ništa. Jer laž je veća od svih grehova: i od oholosti, i od škrtosti, i od bluda, i od zavisti i srditosti i lenjosti i posebno od neumerenosti u jelu i piću u kojima sam najviše uživao.

Komentari

Steta da vaka definicija nema komentara
+

preteranim intelektualnim angažovanjem sivih ćelija u svetu nerealnog.

Jer ovozemljaski život nije na sajtovima. Hvala Pajo!

Lepo telo, ovozemaljsko... :)

Telo je uvek potpadalo pod zakone fizike.

Pa to i kažem... Telo je suština!

Primer ume i da zavara. :)

Dobro si primetila za laž, nikad o tome nisam razmišljao... Doduše, ima u zapovestima: Ne svedoči lažno na bližnjega svoga, ali to je samo jedna od brojnih manifestacija laži. Čudno da toj "pojavi" nije dat veći značaj.

Laž je najveći oblik krađe. Ukradeš nekom pravo na istinu. I tako dalje.