Prijava
   

Pametni idu u Gimnaziju, a jebači u Elektrotehničku

Uteha onima koji nisu mogli da upišu ništa drugo.

Komentari

U gimnazijama su svi glupi -.-

FYI: Čovek je sarkastičan... :D

šta ste se više navrzli na gimnazijalce?? aa.. -.-

Па, Гимназија није што је некад била, ал` још је кева!

@menijesamodosadno Nije, al' je i dalje dobra škola.

Sta vam je ljudi, imate seljaka i prepotentnih debila na sve strane, ne zavisi to od skole. Mada u gimnaziju cesto idu oni sa malo visim ciljevima, kad pogledam drustvene smerove u mojoj gimnaziji, malo mi fali da placem.

Ljudi ako nemate novca i ako nemate veze manite se gimnazije...

Gimnazija je najjača, bre! Ako mi ne verujete, pitajte Kristinu. :)

@Vanzemaljski Definis: Pa to što kažeš za seljake jeste tačno, od njih se ne može pobeći, nažalost.

@ Ivana: Gimnazija FTW. (Y)

Gimnazija je bre zakon,sem nekoliko smerova utehnickim skolama,jedino ako covek hoce da stvarno nesto uradi u zivotu,onda upisuje gimnaziju...

Ovih 20 što su opalili minuse su garant iz Elektrotehničke.

Или ако хоће стварно да пропадне :)

Dzabe, mi cemo svi zavrsiti fakultete, biti srecni i siromasni.

Iz svake srednje škole može da se ide na fakultet(ne baš svaki, ali mislim da u većinu može). Zato ne vidim razlog tog: "mi gimnazijalci ćemo da svi završimo fakultete i bićemo šefovi vama džukcima iz šupa i ostalih trogodišnjih smerova" gledanja na stvari.

I da, sa završenom samo gimnazijom si niko i ništa, kao uostalom i sa svakom srednjom školom. Mislim, ne kažem da ćeš sa fakultetom biti neki poseban faktor, ali sa srednjom si danas bulja, bez obzira kako se ona zvala. I činjenica je da onaj autolimar ima neko zvanje posle svoje srednje škole i može da se zaposli u struci, dok gimnazijalci i oni iz ekonomske mogu da se ubrišu sa svojom cenjenom diplomom, i u najboljem slučaju da rade na benzinskoj pumpi ili voze taksi(pod uslovom da im je teča Boža Čukuranović :)). Jebiga, tako je.

Pa bez fakulteta si danas svejedno ti niko i ništa, dal upisao Gimnaziju ili neku stručnu školu, tako da to dođe na isto. A niko ti ne garantuje uspeh upisom u Gimnaziju, niti to znači da ćeš ti uspeti u životu više nego neki autolimar ili mehaničar.

I šta smo zaključili?

Gimnaziju upišeš da bi stekao opšte znanje, posle nje ne možeš da se zaposliš, ali ako si dobar učenik možeš da upišeš bilo koji fakultet.

Sa stručnom školom ne možeš da se obrazuješ na svim poljima kao u gimn. i takođe ne možeš posle nje da se zaposliš, već moraš da nastaviš sa školovanjem, ali sada ti izbor fakulteta spada na 50% u proseku.

Dakle, gimnazija je zakon za sve koji uče, a ovi ostali večito brane svoje stručne škole, mada, baš i nemaju dobre argumente.

Poslednji zakljucak

Gimnaziju upisuju osobe koje ne znaju sta ce sa zivotom vec daju sebi 4 godine fore da to smisle. Kada upisu tehnicki fakultet ne ostvaruju rezultate dobre kao oni iz tehnicke, medicinsku itd. Tako da...

Najbolji studenti su u vecini slucajeva gimnazijalci. Provereno na ekonomiji, elektronici i farmaciji.

Ajde sve da poverujem, ali za elektroniku si lupio pa ostao živ....

Najbolji studenti su u vecini slucajeva gimnazijalci. Provereno na ekonomiji, elektronici i farmaciji.

У прве две године скоро искључиво. Након тога, у задње две убијају негимназијалци, а махом одустају гимназијалци, убише их стручни предмети.

Гимназију уписују они који нису скроз сигурни шта би, али би нешто, у већини случајева. ЕТШ и сличне уписују они који не готиве опште ствари, а можда имају обезбеђену шљаку, или једноставно не желе да се замарају стварима које им никад неће затребати у реалном животу (нек ми неко каже шта ће нпр. авиомеханичару или авиоинжењеру Музичко образовање, или можда биологија).

Факултете завршавају вредни, упорни и амбициозни. Изузмимо купљене дипломе.

ajd da neko napiše definiciju za nas što smo završili samo osnovnu.

Wlex88
Bilo sta da si mi dirao ali elektroniku. Posto vec zavrsavas ekonomiju nisi imao priliku da objasnjavas elektroniku gimnazijalcima. Pa kad krenu da vas gledaju...
P.S. Sa predznanjem iz tehnicke sam dao 3 predmeta bez pipanja knjige.

Tehnicke skole,jednostavno ,nikada nisu ,niti ce biti u rangu gimnazije.Tako je zamisljen sistem obrazovanja u celom zapadnom svetu.Sustina je da u gimnaziji dobijes dosta sire obrazovanje ,nego u usko specijalizovanim skolama,koje se posle lakse nadgradjuje i koje je kompletnije.Kod nas su gimnazije lose,a tehnicke skole kriminalne i tako se desava da ucenici zavrse neku tehnicku skolu ,a da ne znaju ko je napisao "Anu Karenjinu","Idiota","Cica Gorija"....

i tako se desava da ucenici zavrse neku tehnicku skolu ,a da ne znaju ko je napisao "Anu Karenjinu","Idiota","Cica Gorija"....

Њима ни не треба више у животу. Довољно им је да науче типове навоја и да знају да не бркају фазу и нулу. Који ће им мој више?
:саркастичан смех:

Довољно им је да науче типове навоја и да знају да не бркају фазу и нулу. Који ће им мој више?

Који ће дипломираном магистру авио смера?

авио смера

ШКК?

На машинском факсу имаш смерове. Најбољи ортак у животу није прочитао ништа сем лектире, завршио моц, али је успео да у року дипломира на машинцу, заправо завршио је пет година на авио смеру (његов израз) ал док не добије диплому по болоњи не зна шта је (авиомастер?).

Исправка, завршио је електротехничку у Земуну.

А,то... Дакле,и тај смер постоји? Е свашта... Сад испадне да смо ми гимназијалци (и бивши,наравно) необавештени.

Tehnicke skole,jednostavno ,nikada nisu ,niti ce biti u rangu gimnazije.Tako je zamisljen sistem obrazovanja u celom zapadnom svetu.

У Шведској немаш школе осим гимназија, само што се тамо зову усмерене гимназије. Гимназија типа наше НЕ ПОСТОЈИ. Има заната додуше. Само да ми је знати одакле си то извукао.

@ Др Јанковић

Постоји, али је код нас безвредан ако немаш везу. Што на тежи начин сазна 95% дипломираних људи. Нажалост:(