Prijava
   

Paraćin

Grad na Crnici. Na par kilometara od Ćuprije i Jagodine. Kilometraža mala, ali mržnja velika! Problemi nastaju kad Aca Lukas dođe na tezgu u Paraćin, pa tu dođu i baje iz Ćuprije i Jagodine i to nikad ne izađe na dobro. Pesme Ace Lukasa raspaljuju mržnju.

Jagodinci tvrde da je Paracin gori od Jagodine, po tome se Paracinci ne slazu. Paracinci su uzdrzani po pitanju Jagodinaca, ali zato zajedno sa Jagodincima pljuju Cupricane.

Paracin okruzuju brojna sela, a starosedeoci istih vikendom silaze u grad te se ne moze sa sigurnoscu odrediti broj stanovnika.

Komentari

E uvek sam se pitao kako se slažu...mislim tri skoro iste veličine grada,na potezu od kolk'ko 40 km?

haha
JAGODINCI-curani
CUPRICANI-crevari
PARACINCI-dzigerani

inace, poznato mi je pljuvanje medu tim gradovima. stim sto znam za pricu da Cupriju zovu CUPRIKOVAC, posto se sela u centralnoj srbiji uglavnom zavrsavaju na AC.

"neko: koje je najvece selo u srbiji?
neko drugi: Cuprija brate! "

licno sam prisustvovao, stvaranju tog primera, i moram priznati da sam se bas bas nasmejao.
mislio sam da su to gradovi koji funkcionisu, a da nisam ni predpostavio da u njihovim medjusobnim tucama u bolnici zavrsi po 40-tak osoba sa teskim telesnim povredama.dogadjalo se da ih tako unakazene sve strpaju u bolnicu, i oni se tamo ponovo dograbe nozevima,bolnickim inventarom.. tako da imaju konstantno dezuranje policije. ko bi rekao da se sve one scene, ovog tipa, iz americkih filmova, UZETE IZ REALNOG ZIVOTA, PA JOS I IZ SRBIJE :))) (salim se u vezi sa ovom poslednjom recenicom)
inace:
cuprija je poznata po broju ubistava nozevima i ostalim secivima;
jagodinci po broju narkomana i narko dilera,
paracinci poznati po ani nikolic i marhelu :)))

U SVAKOM SLUCAJU, ako se nadjete u bilo kom od ovih gradova ne pominjite njihove komsije! (cupriju NI SVAKAKO,paracin samo ako pozelite da ih ispljujete, a u jagodini ne spominjite Palmu!)

Brate, bas si upucen! Mada, mi smo nadaleko poznati..al' uglavnom po zlu:(
Medjutim, do nedavno sam mislio da je mrznja izmedju slabo udaljenih I/ili po mnogim karakteristikama slicnih gradova slucaj samo na relaciji Jagodina-Cuprija-Paracin i Springfild-Selbivil, ali NIJE!
Kad sam jednoj koleginici sa faksa rekao da sam po naglasku zakljucio da je Cacanka, ona se silno uvredila! "Boze me sacuvaj, ja sam iz Uzica!". I tad mi je rekla neki mnogo smesan,pogrdan naziv koji su Uzicani dali Cacanima. IPAK NISMO JEDINI!

Ne nismo, ali wtf? Ne mrzimo se k'o Delije i Grobari majku mu, pa moj najbolji drug iz detinjstva (druzim se sa likom dobrih 12 godina) je Cupricanin...

Posli Paracinac,Cupricanin i Jagodinac u lov na Jetija..I dodju oni do pecine i ajde prvi ce Jagodinac..ulazi on Jeti ga pretuce..ulazi Paracinac..ista prica..ulazi Cupricanin..posle par minuta istrcava Jeti vicuci " U jbt koji seljak'' xD

Iz PNa sam u JA sam isao u skolu, a u CU sam radio i nikad nisam imao problema, tako da je prica o netrepeljivosti naduvana...
Al opet , nasmeja me vic u zadnjem komentaru :)))

Ta prica je naduvana, i ta mrznja je vise simbolicna i vise stvar viceva i sala nego sto je stvarna. Paracin i Jagodina su rivalski gradovi po mnogo cemu i zato je to tako. Jedina stvar koja je tacna je da kad se Cupricani pojave u Paracinu na nekom koncertu (bilo na "Prestizu" ili u "Ozonu") znaju da budu velike tuce...

A inace, takva rivalstva i "mrznje" ne postoje samo medju gradovima, vec i izmedju susednih sela u jednoj istoj opstini, koliko je meni poznato u Paracinu najbolji primer Mirilovac-Plana (cuo sam i mnoge viceve na tu temu od starijih ljudi)

Ja sam ziveo u sva tri grada i 80% familije mi je na tom potezu od 22km. Postoji netrpeljivost, naravno, ali ona postoji izmedju Srba prema svima ostalima, izmedju gradova, fudbalskih klubova, sela, ulica, skola, odeljenja...
Licno, znam ljude kojima je sasvim svejedno odakle ste, dok postoje ljudi koje ce vas provocirati i/ili napasti samo zato sto niste iz njihovog kraja, a kamoli grada...

inace sam iz BL ali lepo objasnjeno poz iz RS