Prijava
   

Pekar

Čovek koji je zbog specifičnosti svog posla zamenio dan za noć. Tako da ustaje kada se drugi spremaju da spavaju, a spava dok ostali uveliko rade. Inače imao sam komšiju koji je radio u pekari i za četiri godine video sam ga cela dva puta na dnevnoj svetlosti.

-O matori pa gde si ti? Taman sam hteo da te cimam ovih dana da se vidimo. Nego šta si se izbečio tako, koji ti je sa očima?
-Ćuti. Zaposlio sam se pre tri meseca u pekari. Kaže gazda da ako izdržim još mesec dana dobiću prevremeni godišnji, pa već merkam neki kvalitetniji dušek da kupim na kom ću ga prespavati. A to kad ćemo da se vidimo. Evo videli smo se sada, idući put ili kad umrem, a čini mi se da će to biti skoro ili ako se opametim pa dam otkaz.

Komentari

Bar nikad nije gladan ++

Својевремено сам у пекари радио, и није баш толико страшно, али сва она пецива и буреци толико отварају апетит да је то страчно. Газда нам у почетку рекао да можемо да хасамо еурокрем из канте колико хоћемо. Реално ми се ЗГАДИО еурокрем. О вишњама и шункарици и јогуртима и да не говорим...

Pekarima je zaista potrebna hibernacija.
+

Има и она изрека "Ко рано рани, ил' је пекар, ил' није нормалан..."
+