Prijava
   

Pešaci u očima bicikliste

Muve bez glave :u blizini pekare ili bilo kakve brze I jeftine hrane kidišu navodjeni mirisom peciva. Opasni su čak i kada stoje, jer ako krenu, to je 200 s mesta.

Ležeći policajac : pešak koji zapreči jedini slobodan prolaz za biciklistu.

Ber Grils bi im pozavideo: u blizini autobuskih stanica trče iz petnih žila. U stanju su da preskoče svaku prepreku.

Bomeština : pored birtija je biciklista siguran jer odatle ljudi ne izlaze nego ispadaju ili bauljaju.

Brižni : pored škola je najbolje ne voziti, ne zbog đaka (lako je usporiti), nego zbog histeraljki od majki i baba koje zbunjuju decu arlaukanjem PAZI BICIKLA.

U svom svetu : likovi sa slušalicama su nesavladivi. Taj ne reaguje ni ako ga očešeš. Nastavlja u svom ritmu i navodjen svojim mislima.

Gomile : ekskurzije. Valjda je isto kao kad se upadne u stado. Sabijaju se, otvaraju ostvro za biciklistu i ostavljaju minimalan prostor za manevar.

Nisu svoji : Prilaze bolnicama i pijacama izbegavati.

Kupoholičari u najavi : Pored izloga je pravilo jednostavno. Udalji se od istog i svi problem rešeni. U suprotnom se kupoholičarke naprosto bacaju na bajs dok preleću sa isloga na izlog.

Dežurni "saobraćajci" u civilu: opominju da se ne vozi po trotoaru, duž pešačkog prelaza ili izvan bici staze. To obično začine i psovkama. Ponekad im smeta im čak ako se vozi po bici stazi.

Deca "brižnih roditelja!" na bici stazi: roditelj vozi ispred njih. Mališa ne drži pravac.

Komentari

Фино, детаљно.

Meni ovo malo konfuzno...

Možda zato što retko vozim bicikl.

Jeste malo konfuzno. Takoreći koMfuzno jer je nedosledno. Negde se upinjem da opišem pešaka, a već kod sledeće grupe pešaka zapinjem da opisujem biciklistu.
Sve u svemu, nisam umela bolje.
A bajs vozim....radnim danima skoro svakodnevno (do posla i nazad). Vikendom povremeno.

Савршено иде у омиљене.