Prijava
   

Pijani kum ili prevremeno umrli deda/baba

Jedino logično objašnjenje o poreklu nečijeg imena koje, ma koliko se trudili da ne ispadnete površni, izaziva smeh. Privilegovanom nosiocu imena koje je suviše nakaradno čak i za crkveni kalendar, zbog roditeljsko-kumovske nepromišljenosti, ostaju traume i sklepani nadimci, iza kojih će se skrivati celog života.

-Jel si čula da je Jelena Rajkova trudna, nosi devojčicu!

-Čula sam! Bolje da nije... Rajko zapeo da daju detetu ime Ugrenka, po njegovoj kevi, ona valjda umrla mlada i šta ja znam. Još kao argument dodaje da je ta Ugrenka donela u miraz mnogo para i imanja i da to bude u znak zahvalnosti! Pa detetu neće pomoći sva imanja ovog sveta da se izleči od trauma...
_________________________________________________________________________

:rođenje deteta, kum dostiže deonicu pijanstva kada se emocije mešaju, smeh se pretvara u suze...:

-...I tako ti kažem, deda je imao veliku ergelu, ali najviše sam voleo Zelenka! Onda je umro, mnogo sam plakao za njim, bio sam mali...:šmrc šmrc: Kume! Nek' se mali zove Zelenko! Puno bi mi značilo!

Komentari

nije loše, znam za par primjera +

Дукатинка убија на место!
+++

Ugrenka... Bože, prvi put čujem za ime... +

Ta imena su ružna samo zbog toga što postoje zli ljudi koji koriste svaku priliku nebi li koga podjebavali, jebavali ili prosto zajebavali, jer kao što Koja iz Kitchme reče, vole da se drugi osećaju neprijatno. Ali koja je voleo, a bogu hvala živ je, pa voli i danas, da se drugi koji su glupi osećaju neprijatno.
Dobro sad, realno, Ugrenka i nije baš neko ime, moguće je da i ne postoji, ali ajd sad.

A neka imena koja postoje, ali znam da se malograđanima i maloseljacima ne sviđa jesu:
Uglješa, Gojko, Stanoje, Miljko, Radoslav, Radivoje, a posebno Milorad.
Takvim osobama se najviše trenutno sviđaju imena poput: Matija, Marko, Luka, Nikola i još malo imena. Ženska imena su: Mia, Iva, Ina, Tea, Jelena i Ivana. I nema više, za njih druga imena ne postoje, a ako neko nosi neko ime koje nije navedeno, To je neka PORESITA MILICA, koja treba da umre jer je siromašna.

I da, nije isključeno da se malograđanima i maloseljacima svide imena: Uglješa, Gojko, Stanoje, Miljko, Radoslav, Radivoje, a posebno Milorad.

Ali samo u slučaju da ta imena ponese najmanje tri fudbalera, pevača, glumca, ili dovoljno je samo jedan teniser, jer sam zaboravio najbitnijeg, PRVOG NOSIOCA na turniru imena ;)

NE ZAMERITE

Moram priznati da se slažem sa stvarima koje si izneo ovde, ali ja poznajem ljude koje niko nikada nije zadirkivao zbog imena, ali jednostavno imaju traumu, jer su ih roditelji upropastili... Prva ja ne volim ova "moderna" imena, ali mislim da ne treba preterivati ni sa ovim arhaičnim! Meni se recimo izuzetno dopada ime "Makrena", pa ne znam da li bih se usudila da nadenem jednoga dana svom detetu to ime...:)

Jaoooo ne smem da ti kažem kako mi se zove žena...hahahahaa.... +

Bruse, ne zezam te, najozbiljnije mi se sviđa to ime! :)

Bojane, štas smeješ, sram te bilo. :P

+ stvarno mogu da te useru imenom, zato smo mi odabrali Strahinja i Dejana pa neće imati frke u životu :)
+

Jaoooo ne smem da ti kažem kako mi se zove žena...hahahahaa.... +

E sad si me zainteresovao, pričaj :)
inače, defka je do jaja. +