Prijava
   

Pink devedesetih

Filmski i serijski program 90tih u Srbiji je bilo nemoguće zamisliti bez Pinka. Prvi su na ovim prostorima emitovali Simpsonove, seriju VIP, dosije X, Tropska Vrelina (Nik Sloter), Čuvare Plaže, Urgentni Centar, Nash Bridges, Prijatelji (Friends), Nikita, 24, Chicago Hospital, Njujorški Plavci, Poroci Majamija, Mućke, Allo.
Serije kao što su Čuvari Plaže, Tropska Vrelina, Simpsonovi su imale kultni uspjeh u Srbiji.

Istina je da su 1998 za jesenju šemu izdvojili u to vrijeme preko 1 000 000 DM (sadašnja vrijednost je bar 4 x veća) za svakodnevno emitovanje blokbaster filmova. Tadašnji filmski urednik Robert Nemeček (sada je na Nacionalnoj) je ipak znao šta radi i uspio nagovoriti Mitrovića na takvo ulaganje.
2000-te pink zahvata manija sapunica (imali su i prije ali u jednom terminu), tada su svi programi počinjali sa njima, Kasandre, Ljovisne, Esmeralde...tu je i KRAJ pošto je bilo jasno šta je jeftinije i šta bolje prolazi. Nemeček 2003. napušta Pink jer je Željko tražio 5+ sapunica svaki dan, a Nemečeku je to očigledno išlo na kurac.

Kada je Željko čuo da ljudi sa oranjem kao i sa svim poslovima koji do tada rade prestaju sa početkom Ljovisne u 16h vidio je budućnost televizije i ciljne publike u narednih 10 godina.

Komentari

tuzno, ali istinito....

little_tuxy - priznaj da si Nemeček :)

Nisam Nemeček :D, samo mi je žao što sada ne postoji takav filmski i serijski program (HBO i mnogobrojni filmski kanali mi nekako ne leže tadašnjem). U to vreme nismo imali neki izbor, Pink je stvarno bio legendaran!
PS. Predlažem Mitroviću da pokrene kanal PINK RETRO, i da pušta sve što je puštano 1990-tih, garantujem da će imati bolju gledanost nego ovaj sadašnji!

Uz dužno poštovanje,gde je definicija?
Ujedinila vas je mržnja(ljubomora?!?) prema pinku.

tuxy - pa to i radi sada, uglavnom sve reprizira

Последнји скаут, Умри мушки.... јесу култни филмови, али много је. Нажалост, и ја доста пута завршим испред 567 репризе филма са Сталонеом, Вилисом и Неггером.