Prijava
   

Pinkajlija

Najmoćniji duh ružičaste močvare.Stiže svuda i truje sve, dobre odbrane nema. Nosi sa sobom put u veselo carstvo nebesko i stvara iluziju da sa njim ljudi dobijaju baš ono što im treba-igre, hleb i meso.
To je lija nad lijama, i Vukajliji može da pomeri pamet, jer Pinkajlijaši vole da su u trendu i zamaskiraju "opojni miris močvare", pa lako pređu preko crte.
Pinkajlija se dobro oseća na televiziji i radiju, sponzoriše menadžere i kreativce, a na raznim "...ijadama" naprosto blista- sve je spontano i opoošteno i svi su pinkastični.

Priča i pesma o životu u ružičastom su mnogo starije od TV Pink - u njihovom slučaju duh se idealno materijalizovao, pokupio meso, a sledbenicima ostavio kosti.

Komentari

Sećam se kad je bio Protest 1996/97, podelili su u nekim opozicionim novinama spisak telefona sa molbom čitaocima da ih blokiraju stalnim pozivima. Što jes bio faul... Sa velikim zadovoljstvom sam zvao RTV Pink, jer su oni meni bili gori od TV Bastilje tim guranjem kiča kako narod ne bi mislio.
A sada imamo još gori Pink na B92. RTS je bio duboko u tim vodama sa onom svadbom (ne znam kako im je Kaizen odgovorio na registraciju :))), mada se RTS sad izvlači i zadržava popularnost, što je dobro. FOX i Avala su još ok, kad uopšte ima nešto. A o raznim lokalnim i kablovskim stanicama ne vredi ni pričati. Tako da je pinkajlija - ružičasta močvara mnogo šira nego famoznih "devedesetih"...