Prijava
   

Pit stop

Tačka zaustavljanja vožnje radi izmene guma ili kakvog suštinskog dela i dopune goriva kako bi se trka nastavila.
Neko staje posle svakog kruga jer je nesiguran, neko samo ponekad i to da promeni nešto što situacija zahteva da se promeni, dok najbolji ili one koje posluži sreća celu trku prođu samo na dopunjavanje goriva.
Tako i ljudi sa svojim stavovima.

Pa kaže:
- Onaj ko stalno skreće u pit stop verovatno oseća da je u vožnju života ubačen jer je, eto, neko morao da plati sponzorstvo i da opravda investiciju; stoga očajnički gleda kako da zadivi raznu raju time što pri svakom zaustavljanju menja vitalne delove do tačke kada to više nije isto ono s čime je počeo, a velika je šansa da će sve to na kraju pući, te će naš nesigurni pulen završiti u zidu od guma te biti ostavljen na vetrometini da pešači ili pod tuđim točkom, sa crevom od kočnice u nosu i upravljačkom letvom probodenom kroz pons varoli.
- Onaj ko skreće samo kad to zaista treba je sasvim realan učesnik, svestan svojih mogućnosti i ograničenja; zna dokle može da ide, kad više ne može, napravi pauzu, izmeni nešto i nastavi, ali najvažnije je da ne odustaje kukavički, čak ni kada je raja spremna da ga otpiše.
- Onaj ko skreće samo da dopuni gorivo je car i bogotac za kojeg bi i Tacio Nuvolari lično ustao iz groba te mu podigao spomenik. Neko ga voli što mu ide, neko mu zavidi, ali on samo šiba svoje.