Prijava
   

Pobožan je

Vrhunac, ličnost bez mane. Njegov izmet miriše. Tip je produhovljen, razume sve i ne mrzi nikog, ako izuzmemo gej populaciju, ateiste, Jevreje i sve one koji su druge veroispovesti.

Komentari

Zašto bolesnik?

Tako ga je procenila zena iz primera. Mozda je bolesnik za nju leceni narkoman..raspitacu se.

Слин Цу, лупих ти минус, јер си немач појма. Нико не мрзи Јевреје, већ Јудаисте. А има поштених православних Јевреја :) Живи били.

Neko je nemac pojma neko je pobozan i tako...

...је мрмот завио чоколаду у фолију.

MINUS!

nemas pojma i generalizujes....

ti si agnostik ili ateista?

sto vama bodu oci pobozni?

ste djavolje sluge pa vam je posao da ima sto manje poboznih?

Ili si samo konzumant fecesa?

javio можда је антитеиста или још горе... ЛДПовац! Уа!

Vi se svi previše primate...

Kad se za nekoga kaže da je pobožan to upravo znači sve ovo što sam ja napisao.
Objašnjenje: To je osoba bez mane, ako izuzmemo mržnju prema različitostima i drugačijem mišljenju.

nemas pojma i dalje....

ili nisi upoznao pobozne ljude....genaralizujes na osnovu baba Zivane koja je videla da je kraj blizu pa naprosno postala pobozna...

nemas pojma...

aj sad odgovor na pitanje, pobozan ocigledno nisi...

jesi ateista ili agnostik?

Suncu, meni je defka ok iako primjer može djelovati ono znaš...
Više sam fan onih tvojih starih filosofskih (ako se sjećaš).

puzzlefox ja malo resio da se ispraznim i isprovociram ove sto mrze... Morace da padne neka takva defka,imam inspiraciju ali nesto nemam volje,drago mi je da si jos uvek tu.
Javio samo ti uzivaj,nije bitno sta sam ja,recimo ne verujem u Adama i Evu,ne pije mi ta prica vodu...Ne verujem ni u onog sto ej gradio Brod a jos manje u Lucifera...Samo ti uzivaj i nemoj da mrzis jer bog je ljubav.... ;))))

Сунце ти, тролујеш ли тролујеш, али добро. Побожан човек је много широка дефиниција, јер свако има неки свој ниво побожности или не побожности. Тако има људи који нису побожни, али су сасвим океј, не вређају никога и гледају своја посла.
Ако си пак, ироничан у својој изјави - ``побожан`` (као када неко каже - ``ма, велики је он мајстор`` или ``широке руке``), онда схватам твоју иронију. Ако си пак, озбиљан, онда је друга прича.
Мени лично је занимљиво што се људи лепе за Адама и Еву, Ноја и друге ликове Старог Завета, или се лепе за Апокалипсис св. Јована, а нико не спомиње Посланице које су једине меродавне у хришћанском животу.
И да, Бог јесте (и) љубав, но, у свим монотеистичким религијама се зна где је место геј популацији, атеистима и неверницима. Није то мржња, то је обећање ;) Прж, прж!

Ti lepo definisi te nivoe poboznosti pa cu imati priliku da procitam i naucim po nesto.Reci mi samo u koji nivo bi svrstao uvredu? Mene si zlonamerno nazvao "Слин Цу",zanima me da li si se pokajao i da li ti je greh oprosten?

Тражиш од мене опширан одговор на који само делимично могу да дам. Ал` да пробам. Замисли да је реч о спорту и спортистима. Имаш их разних, а сви су спортисти - неки су екстра, неки су ликови са две леве ноге. Неки су ти омиљени, неке не подносиш. Али је свима заједничко да су спортисти и да се тиме баве.
Исто тако имаш религиозне људе, али су неки екстра, неки су дилеје, а неке би просто спалио на ломачи због онога како се понашају.
Сам врх фудбалског спорта су Роналдињо, Бекам итд. Нека средина су ови наши (да не набрајам, јер ми је тај спорт није баш познат). А дно су ови наши из локалних заједница (Српски Милетић, Оџаци, Злоћудово итд). И наравно навијачи - ликови који се крију иза клуба да би расутарли, уништавали и лечили своје комплексе на слабијима и незаштићенима. Они обесмишљавају спорт, али мудар човек не сме себи дозволити да због те апсолутне већине изгенерализује цео спорт и означи га као злу појаву, штетност по друштво и потпуно бесциљан друштвени догађај. Јер спорт има своју важност која се мора ценити кроз успехе добрих, а не кроз злодела лоших.

Сам врх верског света су неки ликови за које вероватно ниси ни чуо, јер читаш оне странице где само фекалије могу да се нађу о овим људима. А има неких попут рецимо патријарха Павла, за њега си чуо. То су ликови који заиста испуњавају максимум онога у шта верују.
Средина религиозног света су људи који се труде да испоштују оно у шта верују, али и даље не могу да уђу у духовну ``суперлигу``. Ок људи, гледају своја посла, не мешају се у туђа, обично се баве неким хуманитарним радом (Коло Српских сестара ((да, основала их је СПЦ)), Црвени крст Србије - , народне кухиње итд)
Дно религиозног света су ликови који говоре да верују у неку своју веру, а при томе је о њој немају благе везе, користе је само да би своје проблеме каналисали на друге људе и друге вере (и невере) налазећи оправдање за своју мржњу у неким цитатима које тумаче како је њима по вољи (углавном потпуно нетачно). То су ликови који шверцују бензин на КиМ, отимају хуманитарну помоћ од деце, а онда на сва уста причају о побожности једних и безбожности других. То су ликови који иду у цркву само када је нека фрка, па ваља показати свету да идеш на важна места (нешто као ови наши што иду на стадионе), а при томе не знају ни да се крсте како треба. То су сподобе које под паролом - ``Србин сам Православац`` или Муслиман, Католик шта већ, могу да чине злочин какав год пожеле. И да је то ``Богу угодно дело`` (има код неких наших ментола тих тумачења, има и код католика, муслимана, хинду фанатика, разних неких секташа).
Ево и примера:
1. Убиј оног смрдљивог Гробара, он није човек.
2. Набиј пандуру бакљу у уста, он није Србин, он је пандур.
3. Спуцај ракету на супротну страну стадиона, они нису ``наши`` (па убијеш клинца који није стасао ни за поштени крес са неком клинком)
4. Спали џамију у Београду јер је она шиптарска (а нема никакве везе са Шиптарима)
5. Сруши манастир на Косову јер је он српски.
6. Нож, жица, Сребреница - нож, колац, Јасеновац - бубрег, срце, плућа, живела жута кућа, уби закољи, да педер не постоји...
7. Треба побити све Арапе (немач појма не зна да међу Арапима има 10% православних хришћана који се моле истом Богу као и његов народ)
8. Јевреји су зло света (међу Јеврејима има много православних верника, Јевреји су пријатељи Срба, а сами Јевреји се деле на неколико религиозних врста, при чему Јеврејин није аутоматски јудаиста (а још мање циониста), као што ни Србин није православац, већ могу бити различитих верских опредељења)

Увреда се сврстава на ниво неподобности једном хришћанину. ``А који каже брату свом ``будало``, чини грех``. Дакле, увреда није достојна хришћанина. Видиш, занимљиво је да постоји више врста увреда. Овај хумор који се овде гаји је чиста гадост и салва увреда, јер, када погледаш мало дубље, видиш да се уствари смејеш нечијој несрећи (физичко повређивање), исмевању (духовно понижење), недостацима (физичким или интелектуалним), а све то спада у домен увреда. По томе, ово место је_________________(дај свој закључак) у којој ми сви, па и ја и ти, уживамо свакодневно. Овде је тако мало здравог хумора, а тако пуно цинизма и ироније које су по религијској, а и интелектуалној дефиницији - увреде.

Рецимо, ова твој дефиниција је _________, обична иронија која није духовита. Увредљива је. Да би је проверио, испричај је неком религиозном лику и ако се он увреди, онда имаш потврду мојих речи. Али ја волим иронију а и цинизам, мени не сметају. Духовито је оно што може сваког да насмеје, а никога да увреди. То су основни појмови, додуше парафразирани. Једно је духовитост, друго је иронија, а треће цинизам.
Када ја тебе ословим са Слин Цу, ти треба да се смејеш, јер је то иронија. Теби није смешна, већ увредљива. Ти мени реци да сам Срањка, уместо Грањка, и неко са стране, на кога се то не односи, има жив да се искида од смеха. Али то је све грешно и нездраво (са религијске а и психијатријске тачке гледишта).

Да би се неко кајао за учињени грех, прво мора да га буде свесан. Ја нисам свесан величине греха када те вређам извртањем твог аватарског ницка, као што ни ти ниси свесан да можда вређаш моја осећања својим коментарима. У суштини, твоја потреба да вређаш религиозне и моја потреба да вређам тебе због тога су патолошки облици људске психе. Здраво би било да се сви бавимо нечим нормалним, нечим што оплемењује карактер.
А грех може бити опроштен онда када човек духовно прерасте свој претходни ниво и стари грех више не чини (јер је сазрео). Тако да оне приче да неки ``верници`` оду код свог свештеника, рабина или хоџе исповеде се и све им је опроштено - апсолутно не пије воду, јер они чим изађу опет ураде исто.
Што се тиче тога да је Бог ``љубав`` треба обратити пажњу да не можемо сваки грех оправдати тиме што мислимо да Бог прашта све из љубави. Хомосексуализам се често на то позива, иако је јудаистичко, хришћанско и исламско веровање по томе јасно као дан. Атеисти и неверници су друга категорија, али треба обратити пажњу да ће верници, односно религиозни људи подносити највећу одговорност за свој живот јер су ``знали истину, а опет су одабрали да служе ђаволу и лажима``. Прилично зезнуто.

Ако узмеш у обзир да је Вукајлија тотални куплерај, да се бави исмевањем и ругањем (све по дефиницији грех и патологија) онда је мало вероватно да овде ико од нас треба да тражи
Надам се да сам био од помоћи. ;=)
П.с. Ако ме за вечност не банују због овог коментара, онда сам добро прошао.

sltela mi ruka sa tacpeda, pa sam zakacio plus. izvini, nisam hteo. jedna od zesce pacenickih defki.

Zahvaljujem,lepo si to sve objasnio. I sta je sad sporno u mojoj definiciji? Izbrisao sam primer,cim sam uvideo da je kvari. Sama definicija je po meni mnogo toga objasnila,kratka je i jasna. Nemam motiv da pisem opsirnije o ovoj temi, svako ko ima moze da pise o tome.

Па, спорно је што генерализујеш читаву једну популацију планете Земље, која највероватније чини 4/5 свих живих људи. Дефиниција је сама себи противречна, јер не можеш на почетку тврдити да је то личног без мане, а онда писати како ипак мрзи некога. Наравно, ако се вратимо на мој закључак да је ово место такво какво је, онда нема ничег спорног ни у дефиницији ни у њеном разумевању, јер се разумевање овде тражи само на нивоу 13тогодишњака, курсаџија и других спрдљака који се зезају. Дакле, ништа лично или умно. Просто, само зезање.

Protivreceni su upravo takvi ljudi,oni su mi i dali inspiraciju.Imaju lepu i finu vasadu a kad udjes malo dublje ugledas mnogo smeca.Takvih ima mnogo,nisam ih ja proizveo raznorazni faktori su ih ucinili takvima.