Prijava
   

Pogled

Jedna naočigled jednostavna radnja,koja za sobom može povući dosta ozbiljne posljedice.Dijeli se na ljubavni pogled,ubitačni pogled, i na pogled ''sve će biti uredu''.Sve vrste pogleda su proizvedene,obrađene,dotjerane i koriste se u filmskoj industriji.

Ljubavni pogled:
Obavezan je šmekerski izraz lica dotičnog mladića i što blesavij izgled dotične gospođice da bi taj obostrani pogled izmamio emotivne uzdahe i osmjehe na lica s druge strane ekrana.Oni(za razliku od gledaoca) ne znaju da će kasnije biti par,da će se vjenčati,izroditi mnogo djece i živjet će zauvijek sretni.

Ubitačni pogled:
Najčešće u bokserskim mečevima,u borbama na preživljavanje,i ostalim filmovima u kojima pozitivac nakon što je bio poražen,dobiva vanzemaljsku snagu i ubije Boga u ovom negativcu.Često taj pogled dolazi nakon raznih fleš bekova iz sretnog života.Gledaoci s oduševljenjem bodre svog pozitivca.

''Sve će biti uredu'' pogled:
U nekim nisko-budžetnim dramama,veoma zastupljen pogled.Kada neko iz mase plače,obavezno će se naći još neko iz mase da ga tješi.Gledaoci se suosjećaju i zajedno sa njima,pronalaze izlaz iz svog problema.

Komentari

Odlicno, mada bi "Sve ce biti u redu" moglo biti malo bolje. Inace +