Prijava
   

Pojačaj se do pola!

Savet koju stariji muzičari-mudroseri, koji misle da su popili svu pamet ovog sveta zato što su matori, daju klincima kada treba da podese jačinu gitare na tonskoj probi, kako ne bi bili nadjačani od strane ostalih u bendu.

Problem je što je fora odavno provaljena.

Muzičar-mudroser: Slušaj, nemoj da dozvoliš da ostali budu glasniji od tebe! Bas je stub benda! Kad ti tonac kaže da se pojačaš, a ti se pojačaj do pola i kaži mu da si se pojačao do kraja.
Basista: Oket.

v
v

Tonac: Basista, pojačaj se.
Basista: Pojačan sam.
Tonac: Skroz?
Basista: Skroz.

v
v

A na svirci se opet najmanje čuo, jer su istu stvar uradili i gitarista, i klavijaturista, i drugi gitarista...

Komentari

Шта тачно има да се не разуме? :)
Често коришћена реченица.

Многи људи кад свирају у бенду, није им битно да бенд добро звучи, него да се они чују најгласније, па прибегавају овој техници.

Појачају се до пола (појачати се до пола = окренути потенциометар на инструменту до пола), па се појачају до краја кад почне свирка.

Је л' сад јасније?
Или да цртам, тј. да качим слике? :))

Tako sam i mislio al reko verovatno nije to.
Dace bog pa cu i ja imati neki bend u blizoj buducnosti.

I onda dođeš na neku svirku i biju ti bas gitara i stope u pluća, nakon čega počinju i rebra da trepere..... I useri se u zvuk +

Najjača je fora kada je Zele Lipovača nekima govorio da trbaju svirati za 1/8 tona viša u onoj emisiji ''Rat bendova''! Nek' on uzme pa nek' im pokaže...

Не, не. :) Рекао им је да су за толико исфалширали. :))
А да треба да штимују шесту жицу на гитари за четвртину тона ниже. :)
Мозговац.

Men' mnogo idu na kurac iskompleksirani basisti koji misle da treba oni da se "čuju", a ne shvataju zbog čega se bas i svira. Tripuju mi neko ludilo glumeći solo-basistu. Koji kurac onda uopšte i sviraju?!
A još su mi jadniji ti imbecili koji još dodatno potpaljuju već i previše napaljene paljevine.

Ali ne kapiram sto bi ti stavio potenciometar na pola ako zelis da se cujes najjace, valjda bi trebalo da bude da ti oni kazu da okrenes do pola a ti da se pravis pametan pa odvrnes do daske, a ne obrnuto?!

Ahaha ukapirao sam posle par sekundi

Ovo se redovno desavalo na mom bivsem poslu, prvo sam mislila da je tonac nagluv i da je njegova krivica (nemam pojma o svemu tome) pogotovo jer se desavalo sa svakim bendom isto. Basista na pola svirke "ubije" pevaca. Na kraju svirke basista tvrdi da se on uopste nije cuo.