Prijava
   

Ponavljanje poslednje rečenice vica

Veoma iritantna radnja, najčešće upražnjavana ili od strane starijih ljudi, ili od strane nekog od naših drugova, koji nije preterano vičan animiranju mase. Ako stariji ljudi rade to, uglavnom misle da nismo ukapirali vic, dok naši drugari to rade jer im se može. Ovim prvima ćeš se i nasmejati, bar iz poštovanja, dok druge posle vica čeka tišina, svirep udarac oštrijim delom pesnice u rame, eventualno rečenica: “Ok, aj’ sad idi..” Neki, pak, te viceve nalaze smešnim, na zaprepašćenje ostalih.

1.
Utovar kukuruza kod drugara, nas par standardnih, i neki brka. Vidi se, pravi šeret, maneken Tigrovih gumenih čizama, ali ne onih pičkastih što ih reklamira Dragana Ognjenović, već onih starih, koje su pregazile iks atara i vijale stotine prasića. Kafana mu, naravno, nije strana, pa neretko kaze po koju “foru” u vezi sa istom:

Brka: Au..
Ostali ljušte i ćute.
Brka: A-U!
Ok, sad već moraš da ga pitaš, jel… Šta je, Branja?
-Zaseli mi sinoć tu preko, pijemo, pijemo, muzika piči celo veče. Popili bogaoca! Napio se ja i zasp’o! KAD! Ujutro, ceo orkestar oč’o, ost’o samo bubnjar (lupka se po slepoočnici). Svi otišli.. Sva muzika, samo bubnjar ostao!
Ostali: Ha, ha….ha..
Brka, i dalje: Ej, otišla muzika, a bubnjar ostao! Samo bubnjar! O jebem te robijo, bubnjar ostao! (sebi u bradu) Sva muzika otišla, sva… Eh, deco moja..

-Ćale, ‘leba ti, gde nalaziš ove specijalce?
-Doš’o da naruči nerasta, a vi’š kolki je, ni ne mora da koristi elevator za utovar!

2.
Kafana, poluvreme neke utakmice, idealno vreme da upadneš u špic što se tiče naručivanja ture, pišanje, ali idealno i za pričanje viceva. Ili možda ne.. Na tv-u se neko dvoje drpaju u krevetu, reklama za verovatno kafu..

Drug: Jao, čuj vic!
Ostali, u sebi: Neee brate, ne!
Drug: Dobila Fata od nasledstva auto i vikendicu, posle nekog vremena dolazi Mujo kući i vidi nju u krevetu s nekim likom, i on strgne pokrivač i vidi nekog čoveka i pita Fatu (uzima vazduh jer je ovo istrtljao u jednom dahu), pita je, dobro bre ženo, šta je ovo?! I ona kaže, lagala sam, nije nasledstvo, to je on kupio, i auto ti je on kupio, i našu vikendicu, on! Ih, jebote, ženo, pa pokrij čoveka da se ne prehladi! Kontaš, kao da se ne prehladi, kad ga je otkrio bre! Znate, kao ‘ladno mu je, pa da se ne prehladi!
(u pozadini samo zrikavci, grobna tišina)
1: Kakav bolid…
2: Dodj’ ‘vamo da te udarim, majke ti..
3: Haha, penal, da se ne prehladi, haha..
1, 2: Ne seri da ti je to smešno? Aj sad marš po duvan! –Sarajevsku, ne onu sa nacrtanim stolnjakom!

Komentari

bravo. hteo sam ovo da definišem, ne mora vic, može i anegdota svejedno je

o, hvala! drago mi je! u pravu si, može i tako, ali mi je zbog naslova bilo lakse, iovako je dugacak

Najjače kad puca od smijeha i nekako jedva ponavlja rečenicu. I da , svaki vic ima tačku pucanja tj. rečenicu koja prelama i čini vica onim što jeste, tj.čini ga smiješnim. I kad neko kaže,stalno ponavlja i smije se..

И колико год пута да их одјебеш, не престају то да раде!
М р з и м такве људе!!!