Prijava
   

Porez na kapitalnu dobit

Još jedna od sumanutih poteza kako da se inkasira od siromašnog sveta.

"Ti prodaš svoju imovinu i onda mi tu tvoju zaradu podelimo fifti - fiti. Briga nas za tvoje dugove koje si hteo da isplatiš novcem od prodaje imovine i da li će te odvesti u zatvor zbog neplaćenih računa."

Komentari

Najmorbidnije je što se porez na kapitalnu dobit plaća i na prodaju nasleđene imovine, što će reći, ako ti umru roditelji, ti si, sa stanovišta države ostvario veliku kapitalnu dobit što nemaš roditelje i što možeš da prodaš nasledstvo.

Strašno je šta rade. Baš se jednoj komšinici to desilo. Prodala svoj nasleđeni deo kuće pre mesec dana, uzela novac, kupovala sebi i svojima, isplaćala šta je imala, sređivala stan i pre dva dana joj stiglo da mora da plati porez to što je prodala imovinu. Pu! Dokle više sa porezima?! Majku im lopovsku!

Pa tako će da bude dok se opet lepo ljuCki ne podignemo na noge, pohapsimo ih i žive zapalimo da sledeći budu pametniji. Ja sam za građanski rat.
+++

Da spremimo kuke i motike. Ili bolje da političkim jezikom kažemo da ovaj narod nema šta da jede zbog njihovog lopovluka? A?