Prijava
   

Poslanica

Izjava Srbende o najdužoj i najslavnijoj istoriji i o najboljoj tradiciji njegovog nebeskog naroda. Omaž srbstvu. Objava od strane prosvetljenog i prosvećenog Srbina svim eldepeovcima da spoznaju i oni istinu. Često veliki pristalica deretićke filozofije.

Poslanica No. 1: Ono što se zna oko pada tih neosvojivih srbskih tvrđava u Bosni,jeste da se Srbi iz Bosne nisu htjeli boriti za katoličkog
bosanskog kralja!Iako je bio Srbin,posljednji kralj bio je katolik;to je razlog pada Bosne pod osmansku okupaciju i predaje tvrđava islamskom okupatoru!

Poslanica No. 2: Herodot (V vek s.e.) kaže da su Veneti i Iliri jedan isti narod. Videli smo da se ta dva naziva odnose na Srbe. Herodot pominje Serbonsko jezero na Sredozemnom moru ispod Sinaja, a Tirensko more naziva Srbskim morem. Za Tračane kaže da su “najbrojniji narod na svetu, u najmanju ruku dolaze odmah posle Indusa”. Njegovi Tračani su srbski Rašani, u koje je Herodot ubrojao sav narod koji se kasnije naziva Slovenima. Pored toga, i deo Sredozemnog mora, između Krita i Atike, nazivao se u antičko vreme Srbskim morem. Tragovi tog imena održali su se i u savremenom nazivu Saronskog zaliva.

Poslanica No. 3: Sveto Pismo daje podatke o prvom arijevskom osvajaču Ninu Belovom Nebrodu, zvanom Baku, i o drugom arijevskom osvajaču Serbu Makeridovom, zvanom Asuru, to jest Serbonu. Ninovo pleme Nebroda je još uvek živo među Srbima, kao i toponimi u vezi sa Ninom u starom Rasu.

Komentari