Prijava
   

Poslanik

Poslanik je termin koji u demokratskim društvima označava osobu koja predstavlja celokupno stanovništvo određene oblasti, koju biraju građani te oblasti.

Kod nas ovaj termin se moze prevesti i ovako:

Poslanik je politicki akter bez znanja i morala koji u prividu demokratskog drustva oznacava osobu koja sedi u skupstini i kopa nos dok igra tetris, sa nekom replikom koja nema veze sa dnevnim redom cisto da se vidi da je tu, ukoliko mu neko bas ide na zivac izuje cipelu i gadja objekat svog gneva, u eksplicitnim situacijama vadi utoku ili pesnicu iz dzepa, naravno prima enormnu platu za svoj mukotrpan i tezak posao, cak iako se ne pojavi, sto se cesto dogadja jer avaj, poslanici su ljudi u godinama sa veoma krhkim zdravljem.

"Narodni poslanik opozicione Nove Srbije iz Brusa Milutin Jeličić Jutka vlasnik je najskupljeg automobila u Skupštini Srbiji. Ovaj poslanik stranke Velimira Ilića na sednice parlamenta dolazi u svom „BMW X5", koji sada u salonu košta nešto više od 60.000 evra"

"Plate poslanika mogle bi da iznose pet prosečnih plata u Srbiji, jer je to jedno od rešenja u radnoj verziji najnovijeg predloga zakona o Skupštini. Plate su sada nešto manje od 80 hiljada, a s ovom odredbom iznosile bi preko 150 hiljada dinara."

Komentari

Jesu političari neviđena govna, ali kriv je narod što trpi. Toliko smo nesložni i neorganizovani da zaslužujemo sve što nam se dešava. +