Prijava
   

Poslednji okrajak

Nešto najslađe na svetu, jer svestan si da posle toga više nema, natopljen je slašću i životom skoro kao prvi a nekima, bome, čak i više od prvog. Iako možda deluje tako, nije nikakva slučajnost što svi znaju kako u podne čovek hoda na najmanje nogu a ručak se možda i deli s prijateljem, dok se doručak i večera nikome ne daju.

- Irumahile, izviđači javljaju da se banda Orka šunja u blizini naših granica. Kanda ne smeraju ništa osobito pogano al eto skupilo nas se par voljnih da im svejedno jebemo milosnu, pa reko da pitam i tebe jesi li raspoložen za malo rekreacije.
- Pa ne znam baš, Falfafane, imam tu neku poemu na kojoj radim, epopeju štaviše, što sam planirao svakako da završim do kraja veka. A vidiš, rezbarim lagano i ovu statuetu 'dvojica u ekstazi', nema smisla da je otežem jače od, recimo, dvesta-trista godina pa je red da navalim ranije.
- Što si takav, mače? Ako utrošiš najbolje godine života na jebene statue šta ćeš da radiš s preostalih deset milenijuma?
- A i to što kažeš, za koju stranu se ono hvata sablja?
______________________________________________________________________

- Maršale d'Epere, upravo je stigla depeša iz Pariza! Ofanziva je odobrena!
- Merveilleux! Da sam morao da popijem još jedan ouzo vratio bi ga pošiljaocu. Okupi vojsku da im saopštim dobre vesti!
- Iz ovih stopa, đenerale.
...
- Braćo i saveznici! Došlo je vreme da se obračunamo s mrskim švapskim okupatorom i povratimo šljivike i livade koji su vam oteti!
#Too brate! #Uraa! #Srbija do Tokija! #Ubi Bugarina!
- Ali polako! Visok moral nije zamena za red i disciplinu! Pas du tout!
- E jebaji ga, pa šta ćemo sad?
- Bez brige, vrhovna komanda u saradnji s ekspertima iz Pariza udruženim snagama došla je do najboljeg načina da nateramo neprijatelja da jede kolače!
U kratkim crtama ide ovako - pošto ovde imamo dosta veterana kojima realno nije ostalo još mnogo pa nemaju šta da izgube, njih ćemo da stavimo u prve redove da svojom herojskom žrtvom uteraju strah u kosti neprijatelja i pruže svetli primer mlađima! Liberté, égalité, fraternité!
- More, šalji ti babu svoju u prve redove, ja što sam stariji život mi sve draži!

Komentari

Odlično, bogamu +

Ово много ваља, поготово примери (оба).