Prijava
   

Pošta

Penzionerska crkva.

Osnova ove religije je veliki praznik koji se slavi jednom mesečno: Podela Penzije. Učenje crkve pronose sveštenici obučeni u žuto plave odore koji poput Jehovinih svedoka idu od vrata do vrata i na dan Podele Penzije prikpuljaju donacije za crkvu - nekad je to bilo dve crvene, danas novčići i izgužvane novčanice. Vernici ih poznaju tajnom šifrom zvonjenja dva puta.

Vernici na bogosluženje odlaze otprilike jednom nedeljno, gde se na oltarima ("šalterima") pričeste o čemu dokaze ("priznanice") čuvaju i deceniju kasnije. Na njima rade bezgrešne Visoke Sveštenice koje se u narodu zovu "šalteruše", ali tako nikako ne smeju biti nazvane unutar crkve. Kao i svaka crkva, Pošta što da na jednom oltaru, uzme na drugom.

U redu za oltar važno je znati međuverničku hijerarhiju: vernik ispred vas je „imbecil što se vuče“ dok je osoba iza „kobila što mi se kači na vrat“. Pravilno međuverničko ophođenje na ovaj način rezultira u ceremoniji psovki, usecanja u red i rasprava ko je stariji, sve u slavu praznika!

Veliki prorok ove crkve je ubogi Mlađan Dinkić koji obeća vernicima da će doći dan kada će sa oltara crkve biti podeljeno blagodeti koliko za 10 Podela Penzija!

Komentari

Veliki prorok...:-)))

Bra'o majstore! +

Neko je danas plaćao račune, lololo.
Plus, narafski.

odlično napisano ++

Sve vrste on line plaćanja da se zabrane ko' sektaške aktivnosti!