Prijava
   

Povratak zmaja

Strani film, trinaest slova, dve reči.

Najnovije ostvarenje iz opusa velikog akcionog glumca i majstora drevnih veština, Brusa Lija. U ovom špijunsko-akcionom filmu sa elementima teorije zavere vremešni junak vraća se svojim korenima i povlači u zasluženu penziju kako bi se družio sa sebi ravnima i ponovno posvetio literarnim dostignućima žalosno zapostavljenim tokom karijere beskompromisnog borca za pravdu. Iako u početku zasenjeni sjajem njegove legende i stoga oprezni, sugrađani se brzo privikavaju na njega i primaju zmajevog ratnika u svoje okrilje. Naravno, u početku bi se našao i poneko ko bi remetio mir našeg junaka u svojoj neobaveštenosti zahtevajući da ovaj direktno interveniše ili eventualno iskoristi svoj uticaj među organima reda kako bi se rešio kakav spor, međutim svi oni bivali su čvrsto odbijeni i svima se činilo kako se popularni kung-fu panda zauvek smirio.
Ipak, crni oblaci ubrzo su se nadvili nad narodnim blagostanjem, jer do moćnog kana Ajzena stigle su glasine o nemirima unutar njegovih božjom milošću potvrđenih granica. Nakon povlačenja velikog borca za pravdu, rad, red i disciplinu u pojedinim delovima zemlje zavladao je haos, mnogi su počeli da hule na narodnu vlast, drumovi više nisu bili bezbedni a razvrat i bezakonje širili su se zemljom kao kuga. Kan Ajzen tu pokušava da smiri situaciju vrativši iz suspenzije svog okrutnog šerifa Šerfana Kozmića koji, željan akcije, oberučke prihvata. Međutim, racije obesnog Kozmića izazivaju talas nezadovoljstva među poštenim građanstvom pa se mnogi iz revolta priključuju banditima ili bivaju sopstvenom voljom prognani. Ostalo je samo jedno, Veliki Zmaj morao je pošto-poto da bude vraćen u službu.
Bilo je to lako reći, međutim pravedni i dobrodušni heroj srodio se s novim načinom života, upoznao je mnoge sugrađane na načine na koje inače ne bi mogao, imao je obilje vremena za priču i šalu a ostatak je trošio u omiljenoj fotelji pored kamina sa perom i tefterom u ruci. Tako se i zbilo da su izaslanici moćnog kana danima obijali prag našeg junaka sve dok se pred njim nije zaustavila raskošna kočija a iz nje izašao Kan Ajzen glavom i bradom noseći masku zmaja u čast svog domaćina. Videvši da je đavo odneo šalu uvaženi monarh progutao je svoj ponos i došao lično da privoli avatara pravde da se vrati, molio je i kumio, apelovao na čast, dobrotu i poštenje, čak je i zaplakao nad sudbinom svoje zemlje i podanika što do tada nije bilo viđeno. Plemeniti zmaj tu već nije imao kuda, zbacio je udobnu kućnu haljinu, dar svoje brižne tašte, otresavši moljce sa svoje uniforme opasao je pendrek, nasmešio se poslednji put pa odjahao ka zalasku sunca.

Vreme snimanja: proleće-leto 2013
Datum premijere odlučiće agilnost montaže video materijala, znači, biće.

Boktejebo al ih se nakotilo, ovog ćemo samo javno da opomenemo, ovog na deset dana u ćorku a ovaj vala ide u doživotni progon, em mu je ko zna koji prekršaj ove vrste em je klon, nema rata klonova dok sam ja zakon.

Komentari

didešukuruac bre, evo ti i plus i zvezda iako si ovo holivudski napisao :)

Za naslovnu Informera ;Š
+++++

Heh, jebiga morao sam, situacija je suviše sočna da prođe tek tako. Vejv ti je već posvetio poster, eto i pričice, još samo reakcija fali. Ako se neko dvoumi oko gifa preporučujem onaj gde frulaš iz hamlina navlači pacove u jezero.

uffffff, kakva defka!!!
+ČINA!!!

nisam znao za poster, ode sad da mu obrišem, ali ova defka me nasmejala za celu nedelju :)

čista kleveta poster, samo tri od navednih su moji klijenti :)

Hehehe. Perfektno.

Sviđa mi se i ovaj deo za montiranje, jedino je bezveze što montažer-reditelj po ovakvom scenariju može ostvariti samo kameo ulogu.

Ja mogu ulogu selektora reprezentacije Vukajlije da preuzmem lolo

Odlično +++

jedino je bezveze što montažer-reditelj po ovakvom scenariju može ostvariti samo kameo ulogu

Jok more, bila bi to ozbiljna uloga, u odsustvu glavnog junaka snage reda se bezuspešno bore sa hordama varvara, naoružani do zuba pružaju očajnički otpor iako znaju da nema nade. Iz svega toga prosto vrca testosteron i ozbiljan komad radnje je u pitanju, bio bi u najmanju ruku drugi Tarantino.

meni se nekako više sviđa Tim Barton za tu ulogu, onda bi moj lik mogao da tumači Crispin Glover :)

u leb te jebo, od ovoga moze da se rikne :D +++

a moze i slicna pricicaa sa dzedajima...povratak dzedaja :)

onda bi moj lik mogao da tumači Crispin Glover

A zašto da ne, lik kao da je presađen iz vremena prohibicije :)

tačno mi prošlo kroz glavu "Ovaj studira režiju"...

evo mali doprinos sosajetiju od mene, nadma se da ce velikom zmaju da se svidi ;-)
http://vukajlija.com/reakcije/108908

JA čekam da bruce promeni avatar, pa da napravim poster o tome.

možda već večeras :)

oce da stavis onog brku iz Bollywood reakcije sto ti posvetih? :)

brka će biti sigurno :)

Hahahahah kak'i blokbaster +