Prijava
   

Preopterećenost decom

Pojava koja se javlja kod 90% novopečenih roditelja... Razlog za zaobilaženje dojučerašnjih najboljih prijatelja i sl. Na svaku vašu primedbu odgovaraju sa "videćeš kada budeš imao decu". Prati je neizostavna bezobzirnost prema svemu sem njihovom detetu. Njihovo dete prdi, podriguje i kenja jače, bolje i lepše od sve ostale dece.

PRIMER 1

E kako ste, šta radite?
Evo Katarina je danas jela neku slovenačku hranu za bebe, pa je kenjala nešto žuto i tako...
Aha, ok, zdravo, moram da idem.

PRIMER 2

"Jao vidi kako se slatko igra tvojim novim telefonom"

PRIMER 3

Vrhunac je vizit karta moje bivše koleginice koja se zove Jelena J..., a mail na vizit karti joj je nevena.j@... (tako joj se jel'te zove ćera). Smrtno se uvredila kada sam joj rekao da njena ćera nema nikakve veze sa firmom i da nije baš dokucana.

PRIMER 4

Zahtev za prijatelje na fejsglupu od tromesečne bebe

Komentari

Originalno, tačno i duhovito! +

Или оно:

- Шта има ново код тебе?
- Ево, Јеца је данас почела да сиса палац на нози...

Да ли људи губе живот кад добију дете или само идентитет? :)

Плус за деф. Одлична.

Sad pričaš tako, a videćeš kad dobiješ decu :))))
Ma, to su sve krelci, treba ih motkom pomlatiti, da ne kažem močugom :)))))

Sad će da ti se navale neke mame na defku, rasta, pa ćeš da vidiš... :) Plus.

znači, plus kao kuća! najgore, ali NAJGORE je kada ti uvale na telefon svoje dvogodišnje, totalno nekoherentno dete, jer mali gmaz otima slušalicu u želji da je izbalavi i izvrišti se u nju!

organski ne podnosim te roditelje kojima su deca postala život... imam i teoriju o tome, al mrzi me da toliko kucam, reću ću samo da su im, između ostalog, one superupujajuće pelene posisale mozak...

sto pluseva za definiciju. tačno milion posto.
takvi roditelji najčešće naprave debile od dece

Hahahha, fejsglup... :)

Ok, za sada pouzdano znamo da ima 6 takvih roditelja na vukajliji :)

Ja sam nedavno postala roditelj i uhvatila sam sebe u par situacija da se tako ponašam, definicija mi je tvoja otvorila oči. Neću više majke mi.

ko će čuvati, paziti i maziti svoju djecu ako neće roditelji?! ok prećeruju neki pogotovo s tim face profilima i sranjima, ali mislim da nije prenormalno ni da majka ostavi svoju dvo/tro/cetvoromjesecnu bebu i ode u diskoteku s drugaricama... to je ipak samo moje mišljenje

Joj što volim kad se umeša neka Sarita i omaši poentu za jedno mnogo :)

''Evo Katarina je danas jela neku slovenačku hranu za bebe, pa je kenjala nešto žuto i tako... '' Neprocenjivo. :)
+++

Ја кад се будем породио, нико сем уже родбине и пар пријатеља нема ни да зна да имам дете. Док не напуни 5-6 година и не научим га како да само тера у пизду материну завидне људе.

videces kad budes imao decu...

znao sam da ce da se nadje neki pametnjakovic :)

Ne dao Bog da ti se dete rodi bolesno!
+ inače!

A tek kačenje snimaka njihive dece na jutjub, kako se smeju, kako se ujedaju, kako suu pametna, kako su glupa, MAN!

Jao jeste tako!

U potpisu
MAMA!

A charlie bite my finger tome se niste smejali bem vas licemerne

+ zbog zadnje recenice :)

+ zbog zahteva za prijateljstvo... Realno je tako... Gospode Boze, nadam se da nikad necu biti takva...

Ja imam klinca od pet godina i uopste nemam potrebu da drug davim sa pricama o deci.Istina je da ti se zivot promeni kad dobijes dete,ali se menja samo onoliko koliko to dozvolis.Cinjenica je da moja zena tako ne misli ,sto dovodi do redovnih sukoba u kuci,jer mi prebacuje da sam los otac ,da sam neodgovoran i sl.
Moje misljenje je da preterana paznja je jednako stetna za dete,kao i nepaznja i da je potrebno mnogo truda da bi se uspostavio balans , da ti dete ne bi bilo kreten!
Prva greska koju roditelji naprave,u mom slucaju moja zena je da dete naviknu na uspavljivanje,zatim da ga naviknu na potpunu tisinu dok spava...
Dok sam ja bio dete ,kod nas je svako vece dolazilo drustvo mojih roditelja,sviralo se i pevalo,a mene i sestru niko nije imao potrebu da uspavljuje,zato sto smo bili naviknuti da u 8 idemo u krevet i tu nije bilo razgovora.Zato danas mogu da spavam u bilo kakvim uslovima i veoma se lako adaptiram na svaku situaciju i sredinu...

Bravo majstore. Najjači je izgovor "... zbog dece", kad ne znaju kako da te odbiju, jer neće ništa, a da se ti ne naljutiš.

Sama pomisao na ovakve ljude me dovodi u stanje bijesa, kada vidim to uzivo uglavnom zagrizem ruku ili nesto slicno kako nebih ugrizao navedenog roditelja.

Istina... Imam prijateljice koje su sada u tim "nova mama" fazama, i ako cujem jos jednom koliko neku recenicu u mnozini, sta "smo" jeli, sta "smo" kakili, koliko "smo" kila dobili itd, ima da popizdim. Uskoro cekam bebu i jako sam uzbudjena, ali u isto vrijeme ponavljam sebi kao mantru da ne budem jedna od tih majki i oceva. Ne zato sto nesto nije u redu sa njima, vec sto su beskrajno dosadni. Uostalom, nema nista, ali nista, ruznije na svijetu, od roditelja koji non stop pricaju o svojoj djeci ili ih hvale do besvijesti.

Stoji da su neki roditelji posesivni, i to jakoooo smara!!
al mene jos i vise nerviraju oni likovi/likuse koji kad vide dete kao da su videli slinavog trola,
i ko da nikad nisu bili deca i njih niko nije trpeo... Ja sam se popisao ujaku u sir kad sam bio mali jer sam mesecario, naravno da me nisu smarali
Pravda za decu... kenjajte u zardinjere do mile volje :D !!!

Fantasticno i taaaakooo tacno :D :D

super defka a slažem se i sa talentovano glupim i dušanstefanom...samo mera, mera mera, to je uvek jedino pravo rešenje..
ja još radim sa decom pa vi vidite šta ja sve odslušam o njima od ljudi koje i ne poznajem..dete progovorilo sa mesec dana..dete odbija da spava pre jedanaest...dete naređuje roditelju kada da jedu..dete predvidelo zemljotres..
i opšti zaključak nažalost da u većinskom slučaju deca vaspitavaju roditelje a oni im dođu ko neki obožavaoci ozareni svakim njihovim gestom....

ХАхахахахахха колико сам урмо за оно

Evo Katarina je danas jela neku slovenačku hranu za bebe, pa je kenjala nešto žuto i tako...

!!! * и +