Prijava
   

Preračunati se ko Staljin s industrijom

Napraviti naizgled dobar i kompleksan plan ali zanemariti osnove ispitivane situacije.
Kao što je Staljin, Bog da mu krvave ruke prosti, davne 1924. došao na vlast kad je odapnuo malko pošteniji Vladimir Iljič. Staljin je naime htio da od privredno zaostale sovjetske države napravi modernu industrijsku silu. Nakon stavljanja gotovo svih privatnih posjeda pod državno okrilje, te stvaranjem kolhoza i sovhoza država je profitirala ali narod je bio u kurcu. Jebeš ti uzdizanje iznad privredne bijede kad prosječan ruski seljak ima samo nekoliko ari okućnice kojima može da upravlja bez da to državna vlast ne pronjuška. Staljin uspjede da do 1929. godine ostvari Prvi petogodišnji ekonomski plan, a do 1942. i druge dvije petoljetne zamisli. Međutim, ključna stvar u kojoj se zajebao je forsiranje teške industrije zapostavljanjem lake što je rezultiralo da životni standard SSSR-a naglo opadne. Taj Josifov čin je rezultirao da i dan danas države nasljednice Sovjetskog Saveza budu prepune ljudi koji jedva imaju za leba.

- Ne valja ovo Milutine jebemu!
- Pa šta je sad problem? Jesam doveo malog Perišića iz Subotice da igra krilo i onog Kragujevčanina kao centarfora? Sa ovakvim napadom ima da ne znaju Bilećani šta ih je snašlo.
- Ama otrcano je to do krajnjih granica. Praviš taktiku kao Staljin industrijski plan. Nemamo nijednog golmana trenutno u timu, đe ćemo onda s ikakvim napadom?
- Eh, da. Smetnuo sam se.

Komentari

хтио

Ovde sam prestao da čitam, jer znam da obavezno sledi neko antikomunističko proseravanje

Ај одјеби у скоковима дауноретардирани мрмоте