Prijava
   

Profesor antihrist

Njegova staza je utabana još kada je bio dete. Nije bio kao druga deca, bio je vredniji, možda i pametniji, ali nikada nije umeo da se opusti i uživa u sitnim stvarima. Teško je sticao prijatelje. Verovao je da će se u srednjoj školi stvari promeniti, ali je u trećoj godini shvatio da se to nikad neće desiti. Odlučio je da se osveti prokletim, srećnim ljudima koje gleda svaki dan.
Fakultet je završio pre roka i doktorirao sa 25. Sa 32 je postao redovni profesor. Osveta je mogla da počne. Studentima zabranjuje izlazak na ispit ukoliko propuste više od dva predavanja, razlog nije bitan. Potpuno naučena knjiga studentu garantuje samo šesticu. U januaru. Ako je lepo raspoložen. Za više od toga je potrebno zapamtiti svaku anegdotu koju je ispričao na predavanjima - gradivo nije bitno, to je njegov predmet i od studenata može tražiti šta želi.
Prilikom upisa ocene koja nije desetka, u očima mu možete videti prezir i mržnju. Prezir jer ste za njega glupa, lenja ameba koja nije naučila za deset. Mržnju jer zna da ste srećniji od njega.
Ispraćaj u penziju mu je ujedno i sahrana - retko živi duže od 65, odsustvo fizičke aktivnosti u mladosti je uzeo maha, a ako nekim slučajem poživi duže od toga, ostaje na fakultetu sve dok ga ne iznesu iz njega, jer njegova osveta nikada nije završena.

* Studentkinja koja jedva skriva suze ulazi u kabinet

- Dobar dan, profesore...
- Dobar dan, koleginice, izvolite.
- Umro mi je otac. Pošto je kolokvijum nenadoknadiv, a održava se u nedelju, kada je i sahrana, zanima me da li bih mogla da odgovaram usmeno u bilo kom terminu.
- Primite moje saučešće. Molim Vas, recite mi odakle ste i u koliko sati je sahrana.
- Iz Subotice sam, sahrana je u 10 sati.
- U redu. Dodjite ovde sutra u isto vreme i obavestiću Vas.

* sutradan, isto vreme

- Dobar dan, profesore.
- Dobar dan, koleginice. Evo, razmotrio sam Vaš slučaj. Pogledao sam red vožnje na sajtu BAS-a, ukoliko uzmete autobus u 1, možete bez problema da stignete na kolokvijum.

* Primer je istinit

Komentari

Nekako mi ovaj koncept liči na jednu postojeću defku :)

Plus.

Dobra definicija na prežvakanu temu.