Prijava
   

"Profesor" praktične nastave u srednjim stručnim školama

Najiskompleksiranije njuške na planeti. Ovi "profesori" se zapravo nazivaju "nastavnicima" praktične nastave, iako nisu ni profesori a ni nastavnici, već najobičnije iskompleksirane budale sa 3 razreda srednje škole. E u tom grmu leži zec, u njihovom stepenu obrazovanja.
Da bi napumpao svoj ego (jer je matora drtina, najobičniji majstor i često učenici imaju više znanja od njega) ovaj "profesor" trenira spartansku strogoću. Ukoliko nešto od opreme/alata nisi poneo, iako vam to neće ni trebati za čas, izbaciće te sa časa kao pseto uz gomilu vike i ružnih reči. Obično se na njegovim časovima ni muva ne čuje, a za najbezazleniju (slučajnu) grešku spreman je da ti zafrlječi keca uz bujicu teških reči.
Mnogo frustriran, namćorast i gadan lik.

Škola češće regrutuje majstore sa dužim stažom, čitaj sa dušom u nosu, mada ima i mlađih nedojebanih isfrustriranih primeraka.

U svakoj tehničkoj ili ugostiteljskoj školi ima ih ka' šiptara :)

Komentari

školski domar, koji ima često veću kvalifikaciju od njega, ladno može da predaje taj predmet

ja sam imao samo jedog ok profesora prakse, hehe

To su pravi ljudi, i treba da budu takvi. Taj predmet nikada ne treba ukinuti. Treba da postoji i na fakultetu, svim fakultetima. Svim smerovima. Od DIF-a do filozofije!

Na fakultetima da predaju trorazredni srednjoškolci?

Da! Sad bi' uzeo jedan semestar tehničkog obrazovanja, nekad me je boleo kurac, sad vidim da je to predmet svakodnevno korisniji od svih ostalih.

Kurac malo, moj profesor ima višu ugostiteljsku, a predaje nam na temelju iskustva, a ima ga mnogo. Takođe je i tolerantan i prijatan čovek, jedan od najboljih profesora u školi.

Najbolji primer je izvesni Aco N., iz UTŠ-a na Zelenjaku... ili gospodin V. iz hotela Palas. Ti ljudi su stroži od Napoleona i Hitlera zajedno.

Meni su i profa i profka bash bili ok... Mojoj sestri isto... tako da: hejt!

Što bi rakao Radmilović u filmu "Majstori,majstori":"Što ga niste pustili da bude majstor kad je hteo! Nastavnici,intelektualci, turim vas..."
Najviše provala bude na njihovim časovim ubjedljivo

odlicna defka UTS u Vrnjackoj Banji je pun takvih +