Prijava
   

Profesorski kompleks

Kompleks poznat još i pod nazivom "Bog i Batina", svojstven sitnim dušama palanačkog usmerenja, koji u ovdašnjem prosvetnom sistemu obnašaju poziv srednješkolskih profesora.
Od simptoma koji karakterišu ovaj kompleks izdvajamo:
- Osecaj više vrednosti
- Misli o sebi kao o jedinom, pravom i najboljem stručnjaku za predmet koji predaje
- Preterana ozbiljnost i u glasu i u faci
- Zahteva disciplinu ko u konc. logoru
- Bespotrebna strogoća i ostavljanje utiska "baje"
- Nepoverenje u učenike
- Stalne pretnje slanjem kod direktora, pedagoga, psihologa.
- Pretnje obaranjem na popravni ili ponavljanjem.
- Nedoslednost i nejednakost prilikom ocenjivanja
- Usađivanje osećaja krivice i niže vrednosti u učenike
- Usađivanje osećaja straha
Ovu vrstu vajnog nam prosvetnog kadra iritira nekoliko stvari kod učenika od kojih izdvajamo:
- Postavljanje pitanja na koja očigledno ne zna da ogovori
- Pokušaji da se preispita njegov autoritet i stručnost
- Pokušaji da mu se pruži otpor na času
- Ispravljanje kad greši
- bilo kakvo neslaganje po bilo kom (makar i najbanalnijem) pitanju.
na prednje profesor obično uzdigne obrve, produbi glas, i agresivno procedi: Ja sam ovde profesor, ti si učenik, prema tome ima da slušaš šta ti se kaže a ne da filozofiraš!! Inače ti sledi ( pa tu staviti po želji) 1. kec 2. dva keca. 3. obaranje na popravni 4. marš kod direktora.

A onda, kad ga za 10ak godina sretneš na ulici, moći ćeš kulturno da mu priđeš, pozdraviš se, navedeš kojim poslom se baviš (po mogućstvu nečim uspešnim i dobro plaćenim - za razliku od prosvete ha ha), i potom skotu saspeš u lice koliko je iskompleksirano i pakosno biće koje te je koštalo x živaca i vremena, i izraziš svoju nadu da jedva čekaš dan kad će izaći njegova slika u čitulji, kako bi bar mlađe generacije bile pošteđene maltretiranja od strane najgoreg sloja koji je i uzrok propasti naše prosvete - loših iskompleksiranih profesora.

Komentari

Dao sam +, jer si opisao jedno govno koje je meni predavalo, ali je odnedavno otisao u citulju.

Usr'o si ga u poslednjem delu.

imam iskustvo sa osobom (ako mozemo tako da je nazovemo) tog tipa... matori majmun -.- najgori ucenici imali dvojke kod njega a ja sto mi prosek nikad nije bio ispod 4 imam keca jer sam pokusao da mu dokazem kolike nebuloze prica...

za razliku od prosvete ha ha
ovaj deo je nadmasio celu definiciju
++++++++++++

ja sam mislio tako hemicarku iz osnovne da oteram u picku materinu, govno od zene.
ali nisam jer me vremenom zaboleo kurac za nju.

Uvek me je najvise nerviralo taj fazon i nacin ponasanja:"Znas ti bre , ko sam ja?", ili, sa druge strane ono:"Kako ti to razgovaras sa mnom? Ja sam ti ovo ili ono..." Ma mars bre u trinaest hiljada picki kurvinih materini, bre, pa ko si ti da ti meni kazes da sam ja manje vredan od tebe? Smradine obicne. Imam ja jednu takvu kurvu kao svog profesora, zapravo, imao sam, predavala mi kucka istoriju. Pocela je da me jebe samo zbog toga sto se karakterno nismo slozili, a doguralo je do tog nivoa:"Kako ti to razgovaras sa mnom?" Da joj muz nije pandur, odavno bih joj lupio dva samara i zavrsio posao. Ali se kunem da cu, jednog dana, kada matori peder bude otisao u penziju, naci orifuknjaci sa uparenom pizdurinom na ulici i zveknuti je dva puta po onom njenom kurvinskom, azijatskom licu.

Ne brini, doći će druga. To je sastavni dio životne škole.

Aman,bre, GTD, ostavi me vise na miru, sta sam ti radio? I zasto da dodje? I zasto je to "sastavni dio zivotne skole"? I koliko si ti to stariji od mene da bi mi drzao neke pridike o "zivotnoj skoli"? I ne moze da dodje druga, jer sam zavrsio skolu.

I jebem te u usta da te jebem.

Izvini, brate, zazo što sam te izvređao, bio sam besan. A i to je bilo pre mnogo vremena.
A razlog zbog kojeg je MENE, LIČNO, povredilo njeno ponašanje prema meni nije u najvećoj meri to što se prema meni ponašala kao da je više vredna, ja bih to mnogim profesorima oprostio. Ali njoj nisam. Nisam joj oprostio zato što nije mnogo starija od mene. Između nas dvoje je nepunih 11 godina razlike. Ja sam 97-o godište, a ona 86-o. Mene je, konkretno, najviše povredilo to što mi je rekla da ona nije moj vršnjak, a realno nije mnogo starija od mene. Čak se, u neku ruku, i može smatrati mojim vršnjakom, jer je ona, pošto je od mene starija (nepunih) 11 godina, kada sam ja bio u prvom razredu osnovne škole, bila u četvrtom razredu gimnazije.I tada ne da nisam po zakonu morao da joj persiram, nego se podrazumevalo da ću joj reći ti, jer je i ona tada bila učenica. A tu postoji još razloga. Mi smo imali zajedničkog profesora, nekog matorog Daču, i naravno da sam računao da će se prema nama, kao što bi to bilo u redu ako si čove, ponašati bar malo kolegijalno. A plus to što se periodi našeg učenikovanja donekle poklapaju, a ona nije mogla završiti fakultet pre proleća 2009. I došla je da nam predaje tek u drugom polugodištu prve godine gimnazije. I naše odeljenje ju je spasilo kada joj je direktor dolazio na čas (zato što su joj neki tamo pravili problem, posao joj je bio u pitanju) tako što smo naučili za taj čas pitanja koja nam je rekla i dobro znali. Pa svaki normalan čovek bi, zbog toga, osećao i pokazivao zahvalnost i ponašao se u skladu sa tom zahvalnošću koju oseća. I nije bila iz nekog visokog društva, tipa onog prijatelja Milana iz Žikine dinastije, majka joj ne radi nigde, domaćica je, a otac joj je obućar, radi u radnji nekog Rajka Šustera. I nije nam bila nepoznata (ako ništa drugo, bar smo čuli za nju) pre nego što je došla da nam predaje.
Tako da me nemoj odmah osuđivati ako ne znaš o čemu se radi.