Prijava
   

Profi Pivo®™

Budući mega-srpski-über-balkanski-brend.

Dozvolite d’obrazložim:
opšte je poznata marketinška strategija da se proizvod zapravo prodaje UZ neku apstrahovanu želju/težnju ciljnog potrošača. Npr. ”sloboda” prodaje cigare. Kliše male bonding - muške (čitaj: bratske) prisnosti, tako najčešće prodaje pivo.
Tj. vopi.

Sise su drugi princip: seks i hrana draže u ljudskoj jedinki isti moždani centar nagrade. Pritom implementirana ideja da je kul da se loče marka ”H”, jer se pod gasom zamišlja kao poznati Urbani Glumac iz reklame, a o njega se češu ribe u jatima.
U reklame.

Način života (tzv. lajfstajla) je kralj među uvalama. Konzument koristi proizvod ”HU” a uz njega dobija čitav paket ’jednistvenih osobina’ i pripadnost ’elitnoj’ grupi. Najeklatantniji primer je Apple Mac sa njihovim Think Different, gde milioni džibera (čast izuzecima) veruju da su zaista ’drugojačiji’.

E tu spada Profi Pivo®™.

S jedne strane se podilazi urbanim profesionalcima, koji u potencijanoj reklami mogu da vide aspekte svog (željenog) statusa, štajaznam: laptop-kola-ribe-mermer-diskoteka-aktovka-sa-šifrom.

S druge strane se podilazi ’tranzicionim gubitinicima’ koji iako nemaju profesiju, uz ovo se pivo osećaju, brate, profi!

Pritom, slengovno (slen-govno) je i primamno, za izgovor i over-upotrebu.
Profi Pivo®™ uz blago iskrivljenu ’braćele’ usnu, niz istu se skotrlja,
samo tako.

Reklama 1.
Srđan Šaper sedi u beloj kancelariji, IKEA nameštaj, MacBook Air mu na stočiću. Okrene se ka kameri i kaže: ”Nakon napornog dana političkog spinovanja, poželim da se opustim.” (Zvuk otvaranja piva van kadra.) Već mu je u ruci flaja: ”Zato je tu Profi Pivo®™, pivo za uspešne.”

Reklama 2.
Sedi Milorad Mandić Manda ispred prodavnaje i pljucka po trotoaru. Prolazi slučajno tuda Big Lale, ugleda Mandu, i preko ramena dovikne: ”’De si Manda! Kakav si?”

”Profi, brate.
Profi.”

Komentari

Sviđa mi se kako pišeš.

Auuuuuu, Mileeeee. Opako, opako dobro!

bravo majstore, raskrinkavaš do koske marketinšku mašineriju!

jeretiko profi pivopijo, bravo +++++