Prijava
   

Propali Talenat

Izraz koji može da se dovede u vezu sa mnogo narodnih doskočica i duhovitih izreka.Najbliži je onoj poznatoj "ne jebu lepi , nego uporni".

U širem smislu izrez označava osobu koja nije iskoristila svoj bogomdani talenat u nekoj oblasti.Razlozi propadanja su mnogi , a uglavnom su : lenjost, manjak mozga-višak para i zdravstveni razlozi.

U užem smislu, misli se uglavnom na talente iz oblasti sporta, koji su obećavali puno, a završili na marginama.Neki primeri su:

1.PERICA OGNJENOVIĆ- po mišljenju mnogih naših fudbalskih stručnjaka bio je jedan od najvećih prirodnih talenata ikad.Posedovao je lucidnost,drskost i smisao za nadigravanje kakav danas poseduje samo Kristijano Ronaldo.Otišao u Real Madrid,proveo tri godine na klupi, potom se seljakao po timovima iz Evrope (bio čak i u MALEZIJI-ekipa Selangor).Vidno van forme i sa viškom kilograma dospeo u Jagodinu gde i danas igra.

2.NEMANJA ALEKSANDROV-sa 15 godina debitovao za FMP, sa 17 bio najbolji košarkaški junior Evrope, sa 19 godina dospeo u KK Crvena Zvezda gde doživljava teži lom noge.Provodi na rehabilitaciji oko godinu i po.Nije mi poznato gde sada nastupa.

3.JELENA DOKIĆ-teniserka koja je, naravno uz pravilan rad, mogla biti pretendent na prvo mesto WTA liste.Pogrešne odluke u pogrešno vreme , dovele su do toga da sada igra čelendžere za nagradni fond od oko 10.000 USA dolara.

Komentari

Ne bih stavljao Aleksandrova u isti kos sa ovo dvoje, njemu su povrede uzrok zbog koga nije napredovao u karijeri, dok su ovo dvoje imali druge probleme najvjerovatnije sa glavom!

Najveći propali talenat: Zoran Čava Dimitrijević.

Jedini grobar kojeg sam poštovao, molili smo boga da se zapije u kafani pred derbi i da se ne pojavi na utakmici. Jedini je problem bio što je pijan još bolje igrao, tako da je jedina nada bila da ode za nekim ribama i zaboravi na utakmicu :)