Prijava
   

Prosek plata

Ispod proseka - to nije sramota, to je javna stvar, još se i hvališ kako odvedeš ženu i decu i Paraliju 10 dana na more. Piješ kafu crnački znoj i pušiš West, Best. Ako voziš, voziš domaće. Šta i koliko radiš je potpuno marginalno. Imaš plac blizu grada, za snabdevanje voćem i povrćem.
Prosek - blago te je sramota, jer kad oni objave na TV-u prosečnu platu, komšija drekne - gde bre, pička im materina? Kad kupiš detetu nove tike, kažeš da je bilo na akciji u pola cene. Piješ običnu kafu kod kuće da komšija ne misli da si pička, na poslu sa mlekom i pušiš od Pall Mall do Marlboro. Voziš neki polovni lizing blabla auto. Šta i koliko radiš mora da se potkrepi povremenim premorom. Roditelji ti šalju voće i povrće sa placa. Pola moraš da baciš, neće deca jabuke i boraniju.
Natprosečan - bolje bi ti bilo da ćutiš, da te ne prebiju u povratku sa posla. Kupuješ 100% voćne sokove, skupu salamu i ćutiš. Piješ espreso kod kuće, tvrdiš da ti aparat skuplja prašinu od svadbe (kad je to bilo), na poslu prema raspoloženju, uz Davidoff (kod kuće imaš u šteku paklu Pall Mall-a, za komšiju). Voziš isti auto kao i ovi gore, možda malo skuplji, jebi ga. Šta i koliko radiš - bolje da izgledaš kao krimos. Ne jedeš voće sa placa, kupuješ mango i paradajz u januaru. Jedeš pre nego što ti vidi komšija.

Ispod proseka - čistačica u jednoj državnoj firmi. Efektivno 3 sata rada dnevno, kuka za sve pare. Privatna firma - 50 sati nedeljno i ćuti. Ako nećeš, milion na birou čeka tebe da kažeš da nećeš. Nema odmora i tačka.
Prosek - državna institucija, 8 sati dnevno 5 dana u nedelji. Prs u uvo i na pijacu na pola radnog vremena. Privatna firma - 50 sati nedeljno, i nemoj da kukaš. Ako nećeš ti, ima ko hoće. Nema odmora, Tito je umro!
Natprosečno - državna firma, na neodređeno, neki šef. Ne priliči da ideš na pijacu u pola rada, pa kupuješ velike tašne i nosiš praznu torbu od laptopa kući kad kupiš kore za pitu ili mazneš papir sa posla. Privatna firma - nema odmora, Tito je umro, alo bre! Ako nećeš nedeljom da radiš, ima ko hoće. I za manje pare!

Komentari

Zaboravila sam duvan i kafu da stavim!

Уф, одлична! И тужна... Јбг, баш си ме скењала. :Р

Jbg, kad sam videla kako su ostali prošli sa smanjenom platom, osećala sam se kao da sam zaradila 100 ojra. Bila je priča da je 15% plate, pa niko nije smeo da zucne, dok banka nije sve obradovala porukom. Opštenarodna pobuna protekla 2 dana. Ja ćutim i osećam se kao da sam do jaja prošla.

+++
i meni se sve to smucilo (ona skroz natprosecna privatna firma)
i ja lepo dao otkaz, pa cu da radim sam za sebe

Privatna firma - nema odmora, Tito je umro, alo bre! Ako nećeš nedeljom da radiš, ima ko hoće. I za manje pare!

Ja zarađujem k'o pet ovih srednjih a živim kao oni, kako to?
Trulo je nešto.
+

Ja zarađujem k'o pet ovih srednjih a živim kao oni, kako to?
Trulo je nešto.

Aj sad - prosečna plata u Srbiji je oko 40.000 dinara! To je reper za gore ili dole.
Ako zarađuješ TIH 5 proseka, sestro slatka, ja ću ti vodim kućno knjigovodstvo za procenat uštede.

auuuuuuu,kako dobra,pravo gde treba +

Defka arči arčerski za sve pare. Primer daje poseban filing, turoban, Plus, jebote!

JEBEŠ... samo ne znam kojoj grupi želim da pripadam... :)

U jebote, al' si ojebala. Bruka. ++

не волим ове дугачке, ал добра је... +

Meni se plače kad ovo čitam. Fala ljudi.