Pružni prelaz sa polubranicima

Семи 2013-03-17 14:22:46 +0000

Ту је, испред тебе, ти нестрпљиво чекаш, црно-жута рђава рампа од скоро три метра ти блокира пролаз, а лева страна зјапи незаштићена, изазива, као да те позива да спустиш ручну, убациш у прву и направиш мали слалом међу дотрајалом железничком имовином. Дубоко у себи знаш да је Сребрни метак на око пола миље од тебе и да се можеш рикверцом са само једним ретровизором провозати кроз те препреке, двапут. Али шта ако су баш данас послали брзи воз, шта ако твоја верна Флорида затаји на сред колосека, шта ако иза чошка вребају са радаром па те саватају због кршења безбедности, вожње без зимских гума, пп апарата и са одређеним промилом јер си морао наздравити са стрицем пре поласка? Ако останеш, немаш шта да изгубиш, али ни да добијеш. Ако кренеш, можеш нешто да добијеш, али и много више да изгубиш. Све је на теби, крени или остани ту где јеси.

- Звао ме деда јуче да му помогнем око оног његовог пензионерског удружења. Скупљали неке паре за дрва, угаљ и као ја сам завршио економску школу па да све то пресложим, пребројим и запишем. Реко ОК, то је нека сића, завршимо то за два'ес минута. А кад је отворио сеф, нисам могао веровати, бунтови лове, све од 500 динара и црвене. На крају кад сам завршио било скоро два милиона и гледам ти ја онај један шпил ових зелених, гледам и гледам. Помислим, ко да ће неко од ових матораца и приметити да фали 50 'иљада, оптужиће Алцхајмера.
- И? Јеси узео?
- Ма нисам, нисам могао. А и какве сам среће, гарант би ме провалили и завршио би у ћелији са неким црнцем кошаркашем силоватељем малолетница.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
- Знаш да је мој шеф отишао службено недељу дана у Аустрију?
- Знам, причао си да коначно одмарате. Што?
- Е, прекјуче сви одоше у 12, једино ја остао мало дуже да средим неке папире кад наиђе његова жена. Знаш каква је, УХ! Као треба јој помоћи с телевизором и неким срањима, да ја то испомерам па да може све обрисати. Реко може, није проблем, каже она прво ће скувати кафицу и тако ја на крају нисам ништа ни урадио, мислим што се тиче тих телевизора.
- Ти си луд! Ако сазна, оста ти без посла док си реко кекс.
- Боли ме курац. Три године сам био незапослен, могу опет још толико. Важно да вечерас опет идем померати те телевизоре.

5
30 : 4
  1. Au kako si povezao lepo telo i potpuno drugačije primere. Kako mi je drago što si se raspisao ovako, kad već umeš *

  2. Kako mi je drago što si se raspisao ovako, kad već umeš *

    Од свих скоро 800 дефиниција ова је најдужа :)

  3. Evo krs', nije Andrejin, ali valja :))

  4. E nek si se raspisao!

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.