Prijava
   

Prvi put s ocem na glasanje

Neizostavni čin svakog čoveka (bar u Srbiji). Taj čin pojavljuje se negde oko 18. godine, tačnije, na prvim izborima nakon punoletstva. Politički pandan psihološkoj pripovetki "Prvi put s' ocem na jutrenje", Laze K. Lazarevića.

Napunio si 18. Dolaze izbori, sa velikim nestrpljenjem i uzrujanošću ih čekaš. Čekaš da budeš i ti jedan od pešes miliona ljudi koji će zaokružiti neki broj na onom šuntavom listiću. Tvoji snovi više nisu vlažni zbog Džesike Albe, koja ti banjava u snove na svaki minut, već sanjaš kako zaokružuješ broj random stranke. Sanjaš kako predaješ ličnu kartu onoj nadrkanoj službenici (radikalki). Dugo sanjaš, sve dok ne dođu izbori. Dan pred glasanje, ti vežbaš zaokruživanje. Iako ne znaš za koga da glasaš, ti si i dalje uzbuđen, jer prvi put ideš s' ocem da glasaš. Stigao je karavan!

Otac te budi nežnim rečima, da idete na glasanje. Jutri, jer kasnije će da nameštaju papiriće (bar po dedinom jevanđelju). Ti, onako krmeljiv, ustaješ, i već polako te sva ova saga smara. Sad je gotovo, krenuo si. Ulaziš u opštinu i tu kreće tvoje prvo glasačko seksualno iskustvo. Tu kreću da te jebu ko vola. Naravno, zaboravio si poziv i ličnu kartu. Stani-pani, ćale ti sredi da glasaš (ova na dužnosti je naravno Mićina tetka (SPS)). Došao si do glasačkog listića. Počinju da te posećuju žmarci. Ali ne zbog izbora, nego zato što neka haos milfara, glasa pored tebe. Šta da radiš, mora da glasaš. Samo, ne znaš za koga! Ideš prvo po principu eci-peci-pec. Tako ti ispade omiljena stranka! O ne, neće biti legalizacije vutre. Razočaran, izbacuješ sledeće kandidate po sledećim kategorijama:

1) Najveći seljak
2) Najveći smarač
3) Komunjare
4) Komunjare
5) Muslimani
6) Random

I naravno ostale su ti dve stranke. Iste one, koje si sanjao. Iste one što ti ćale priča "samo nemoj njih". Ali moraš. Ecipeci zakon je odlučio. Sada si se već smorio. Milfara je otišla. Nemaš više inspiraciju. Odlučio si da se malo sprdaš. Napisao si svoje ime na papiru, i zapalio gajbi sa ćaletom. Boli te tukidid ko će da pobedi. Ionako mož da radiš šta hoćeš. Ipak, prvo glasačko iskustvo je neprevaziđeno. Jednoga dana ćeš i ti da vodiš svoje dete da glasa!

Komentari

ne znam zasto toliki minusi... defka je dobra...+

Bilo kako, neke mrzi da citaju, nekima se jednostavno ne svidja...

Вероватно због апострофа. Само га скини и биће плусева... Није му ту место. Ja плусирала ;)

Defka je pala već na treću stranu, nema od toga vajde. Al nema veze definicija je skroz ok :D