Prvi put s ocem na glasanje

Lеxa 2011-08-10 16:41:58 +0000

Неизоставни чин сваког човека (бар у Србији). Тај чин појављује се негде око 18. године, тачније, на првим изборима након пунолетства. Политички пандан психолошкој приповетки "Први пут с' оцем на јутрење", Лазе К. Лазаревића.

Напунио си 18. Долазе избори, са великим нестрпљењем и узрујаношћу их чекаш. Чекаш да будеш и ти један од пешес милиона људи који ће заокружити неки број на оном шунтавом листићу. Твоји снови више нису влажни због Џесике Албе, која ти бањава у снове на сваки минут, већ сањаш како заокружујеш број рандом странке. Сањаш како предајеш личну карту оној надрканој службеници (радикалки). Дуго сањаш, све док не дођу избори. Дан пред гласање, ти вежбаш заокруживање. Иако не знаш за кога да гласаш, ти си и даље узбуђен, јер први пут идеш с' оцем да гласаш. Стигао је караван!

Отац те буди нежним речима, да идете на гласање. Јутри, јер касније ће да намештају папириће (бар по дедином јеванђељу). Ти, онако крмељив, устајеш, и већ полако те сва ова сага смара. Сад је готово, кренуо си. Улазиш у општину и ту креће твоје прво гласачко сексуално искуство. Ту крећу да те јебу ко вола. Наравно, заборавио си позив и личну карту. Стани-пани, ћале ти среди да гласаш (ова на дужности је наравно Мићина тетка (СПС)). Дошао си до гласачког листића. Почињу да те посећују жмарци. Али не због избора, него зато што нека хаос милфара, гласа поред тебе. Шта да радиш, мора да гласаш. Само, не знаш за кога! Идеш прво по принципу еци-пеци-пец. Тако ти испаде омиљена странка! О не, неће бити легализације вутре. Разочаран, избацујеш следеће кандидате по следећим категоријама:

1) Највећи сељак
2) Највећи смарач
3) Комуњаре
4) Комуњаре
5) Муслимани
6) Рандом

И наравно остале су ти две странке. Исте оне, које си сањао. Исте оне што ти ћале прича "само немој њих". Али мораш. Еципеци закон је одлучио. Сада си се већ сморио. Милфара је отишла. Немаш више инспирацију. Одлучио си да се мало спрдаш. Написао си своје име на папиру, и запалио гајби са ћалетом. Боли те тукидид ко ће да победи. Ионако мож да радиш шта хоћеш. Ипак, прво гласачко искуство је непревазиђено. Једнога дана ћеш и ти да водиш своје дете да гласа!

5
29 : 14
  1. ne znam zasto toliki minusi... defka je dobra...+

  2. Bilo kako, neke mrzi da citaju, nekima se jednostavno ne svidja...

  3. Вероватно због апострофа. Само га скини и биће плусева... Није му ту место. Ja плусирала ;)

  4. Defka je pala već na treću stranu, nema od toga vajde. Al nema veze definicija je skroz ok :D

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.