Prijava
   

Puter od kikirikija

Još jedna stvar iz širokog dijapazona američkog sna nedostupna nama običnim smrtnicima trećeg sveta. Kao i za puter u kokicama i ovo je jedna od stvari koje su me duboko kopkale kao klinca. Kakav je taj puter od kikirikija? Zašto američka deca svršavaju na njega dok ja moram da jedem hleba i masti? Jel to toliko lepo?
Posle mnogo godina i odrastanja nađem se u jednom od onih ogromnih zapadnjačkih marketa u Italiji, ima svega od dinja u sred januara do tajlandskih faširanih sisa. I tako tražeći nešto što liči na eurokrem ne bi li napravio palačinke i podsetio se kako sam to voleo u detinjstvu naiđem na puter od kikirikija. Stoji tako uredno na polici a sa njega se keze pegava američka dečica plave kose, verovatno odgajana posebno za svrhe reklamiranja baš tog proizvoda. Rekoh, da uzmem da vidim šta je to tako posebno-prisećajući se mladosti.
Donesem ja teglicu kući, ostavim odmah one ostale stvari što sam kupio i rešim odmah da isprobam tu američku poslasticu. Pošto mi je urezano u sećanje da puter od kikirikija ide u sendvič sa džemom izvadim džem od šljive što mi baba zimus poslala i zgotovim onako domaćinski srpski sendvič u svež 'leba. Rekoh to je to, skoro da sam čuo i Brus Springstina kako mi peva u pozadini dok sam žvakao prvi zalogaj.
Kad ono opet, gle mu čuda kurac. I to onaj veliki, američki pornografski kurac. Puter od kikirikija je masno, lepljivo sranje kao i kokice od kikirikija, jes' da ne curi niz bradu ali sam imao osećaj kao da sam pojeo punu kašiku nekakve masti za podmazivanje lagera u fabrici vagona, samo je verovatno imalo više soli unutra.

Komentari

E vidiš ja sam to dobijao od SFORovaca u Srebrenici ... Ahhh, te uspomene :D +

Sto se mene tice, ja bi ovo met'o u odabrane! +++

Ja bih da vidimo sa nekim kamenorescem gde bi bilo zgodno da se ukleše.

+

Covpa, objasnio si :D +

Fala, fala ostaje mi još jedna defka pa da završim trilogiju o američkoj hrani.

Dovoljno mi je bilo da ih vidim par puta na filmu kako jedu one trave sa mlekom pa da zauvek izgubim zelju da probam bilo koji njihov specijalitet.

+ ja ovo skoro probao, imam iste utiske ko i ti.

hhahahaha a ja ga volim, dobijala ga od sfora kao klinka, dio je mog djetinjstva kao da sam u po menhetna odrasla :DDDD i danas često skajišim cijelu teglu i to sa bananama :DDD

Upravo tako! Ne znaš dal je slano, slatko ili gorko!
Jebao ih puter! U marketima je sada 400 i neki dinar mala teglica od 200g.
+++

Нисам се усудио да жртвујем нешто слатко, само сам га мазао на леба, кад се сетим. Није да сечеш вене, а није ни лоше, оно ето може. Него сам видео како га праве - само самељеш пржен кикирики и готово. Ништа обрада, смејурија.