Prijava
   

Račna

Glavni deo seta alata koji je u narodu poznat kao gedore.
Između ostalog, odlikuje je osobina da poseduje najveću težinu u samom setu.

Deder Brankec, dodaj mi račnu i gedore da vidim šta je sa tim fijatom što je stigao dok sam ja bio na doručku.
- Koje ćete majstore? Velike ruske ili ove redovne švapske.
Daj ruske. 42 ključ.
- Oma dođe majstore.

...

- Evo majstore. Izvolte!
Aha! E! Hvala! Da mi vidimo šta se ovde dešava...

....

Branko sine, jesi li ti ovde nešto čačkao dok ja nisam bio tu?
- Jesam majstore.
Aha...

.....

:DUMMM:
- PA MAJSTORE ŠTO MENE U GLAVU RAČNOM? :trlja se po glavi:
"ŠTO MENE?" JEL ŠTO MENEE BRANKO? KOLIKO SAM TI SAMO PUTA REKAO DA NE ČAČKAŠ NIŠTA MUŠTERIJAMA NA KOLIMA DOK JA NISAM TU? KAD NISAM TU RECI DA SAČEKAJU I DA ĆE MAJSTOR BRZO DOĆI A NE DA ČAČKAŠ! VIDI SAD ŠTA SI NAPRAVIO! KONJU JEDAN NEOBUZDANI! Moraću čoveku nov motor da kupim. UUU BILMEZEE! Bež mi s očiju, sad ću polomiti ovu račnu o tebe. Jebo me dan kad sam te i primio... Ja sam još gori od tebe.

Komentari

Ne znam... primjer kao iz slikovnice, mora horizontalna komponenta krsta ođe... -

pa da. verovatno je po difoltu trebalo da završi sa seksualnom konotacijom.
To bi bilo tako revolucionarno i sasvim novo.

Ma ne pričam o tome nego:

- PA MAJSTORE ŠTO MENE U GLAVU RAČNOM? :trlja se po glavi:

(+ nastavak primjera... mada i prije toga)

nije problem što je all caps, nego ne mogu nikako da zamislim tu situaciju osim na crtanom filmu ili nekom igranom filmu u kojem glumi Nikola Simić.

zašto? Jesam li možda trebao da se služim rečima koje se ne koriste u redovnom govoru pa da time proširujem? Možda bi po tvome ukusu taj primer od gore trebao da zvuči - "jao što me saši u glavu. neću moći trijes dana da pamtim u koliko sati sam pišao. umalo nisam dobio izliv krvi u mozak."

Navikao si na siljenje fora pazle. Ovo je ipak sleng.

Ma dobro, shvati to kako oćeš, ali zamisli da te neki majstor raspiči račnom po glavi, ne zajebavaj da bi mu rekao " PA MAJSTORE ŠTO MENE U GLAVU RAČNOM?"
To mi zvuči kao nešto što bi rekao forest gamp a ovo:

"jao što me saši u glavu. neću moći trijes dana da pamtim u koliko sati sam pišao. umalo nisam dobio izliv krvi u mozak."

,ni ja nikad ne bih upotrijebio... klasično silovanje što kažeš.

Mislim da bi nešto tipa:

-Koji kurac, e?
-Jedi govna stoko, usrao si motor čoeku a fino sam ti rekao da ne čačkaš ništa dok me nema, pizda ti materina.

bolje leglo... Meni zvuči realnije obzirom da je što i sam reče, defka slengarska. Kada je defka takva red je da primjer zvuči što realnije... Mada i ja se nakačio da serem ođe ka kreten a ima sto puta gorih stvarih kojima treba restauracija...

Pa vidi ovako. Ako bi glavni lik imao složenije dijaloge onda bi iz toga proisteklo da on i nije tako tupav a pošto nije tupav onda ni ne zaslužuje tretman u glavu. Kapiraš? Sporedni lik u ovom slučaju je već navikao da može tako da tretira glavnog lika zbog istorije sličnih slučajeva. A velika slova dočaravaju viku sporednog lika Ovaj deo ti govori o tome CITAt KOLIKO SAM TI SAMO PUTA REKAO DA NE ČAČKAŠ NIŠTA MUŠTERIJAMA NA KOLIMA DOK JA NISAM TU? TATIC Meni je sasvim dovoljan ovakav primer sa atmosferom malog auto servisa jer je to i izvorno mesto odakle takav sleng dolazi.

Ne znam. Ja sam ti gore objasnio šta je. Bio sam u auto servisima i znam da tamo preovladavaju izrazi "Što ti je pizda ti materina?" u odnosu na "zašto baš mene majstore?"... čak i kada se radi o tim tupavcima :D

Elem, nijesam se ja navikao da po defaultu dajem minus na sve što nije natrpano proseravanjima (iako sam i sam sklon da zamlaćujem defke njima)... dao sam minuse na više "umjetničkih" nego ovih slengarskih i poluslengarskih defki u zadnjih par dana, ako mi vjeruješ.

minus jer se u primjeru nedovoljno pominje riječ "račna".

Pade mi na pamet da iščitam ovog autora, uvek tako spremnog da kritikuje tuđe defke. Pomislih da čovek ubija kvalitetom, kad ono prva defka čisto sranje. -