Prijava
   

Ramštajn

Varijacija na izraz 'metalika' kojom se opisuje osoba koja je poklonik metala, u vreme kada Ramštajn treba da održi koncert u Beogradu.

Stojim nedaleko od dve napucane ribe, pored nas prolazi dečko sa dugačkom kosom u Obituary* dukserici, maskirnim pantalonama i čizmama...

- Jao, pogeledaj ovog ramštajna na šta liči!
- Da, vidim! Ne znam kako može da sluša tu ludačku muziku.

Obituary - det metal bend sa Floride. Oni i Ramštajn - dva različita univerzuma.

Komentari

"Pogledaj ovog ramštajna na šta liči!" :)

stvarno,kako moze da slusa det metal?

Ma mora da je u nekoj sekti, pa zato.

Раммммштајн. +++

Da, da. Megadetika i Seplturika.

Танкардика и Содомика. :)

Morbid Andželika. :)
+

Minus...Mogu pouzdano da tvrdim da isto tako metalci ogovaraju fensere ( preptpostavljam da su i Ceca i Seka u njihovom svetu dva različita univerzuma)...A i smorilo me je to veličanje metalaca.

@ ophidia - a koto pa veliča metalce? Čovek je realno opisao stanje stvari. (p.s. ja prvi obožavam definicije koje su sprdačina sa svim onim tvre kvlt metal pozerima; takođe, ogovaranje tih nazovi fensera <šljokice nisu fensi, kao ni roze tigraste aplikacije - to je bljak :-)> je prežvakana tema).

@ ophidia - a koto pa veliča metalce?

Inače, znala sam da će neko ovo da me pita.
Tipa, one su glupe zato što ne razlikuju Obituary od Ramštajna. Što znači, one su prikazane kao neke glupače,a taj lik je sasvim normalan.
Pa šta ako ne znaju razliku?
Meni se dešavalo milion puta da pomenem Joy Division i Tool (posebno Bauhaus) i da me svi metalci gledaju bledo, pa ih nisam nikad zajebavala. A onda MORAJU da znaju koji je to pravac, i tako svaki put. Poprilično zamorno, ukoliko ne voliš da raspravljaš o tako nebitnim stvarima.

@ Ophidia - on je to napisao da bi objasnio ljudima koji pročitaju defku, a koji takođe ne znaju razlike (a i ne zanima ih).

Nije strašno što ne znaju razliku, daleko od toga. Iritantno je to GENERALIZOVANJE koje nema veze sa vezom.

Kao lik koji se non stop alkoholiše i duvka vutricu pride (a kao šatro neki zeldi je) krene sa da svakog lika sa dugom kosom naziva klošarom (iako ovaj možda nosi najobičnije tri četvrt pantalone/dzge bermude, najobičniju tamniju majicu i starkr ili skejterke ili neke prostije <mislim na model> najke).

Kontaš šta hoću da kažem?

Nijedan normalan "alternativac" neće reći "vidi ovu nadrogiranu narodnjakušu" jer zna da turban-folkeri i narodnjaci nisu isto.

Kontam, ali generalizovanja ima apsolutno svuda.
Uopšte ne stajem ni na čiju stranu, ali mislim su sve te grupe nenormalno slične, iako ne mogu da se podnesu.

Ovako, pričala sam dosta sa dizelašima i znam da je tako, dosta sam se raspravljala sa njima u vezi toga.

Na primer, jednom sam ušla u SKC koji je bio krcat metalcima, i svi su bili obučeni isto. Drugarica je bila u nekom hipi fazonu, a ja sam se obukla neutralno i , mogu da se zakunem da nas je bar polovina gledala u stilu: "Šta će ove fenserke ovde???"
Stvarno nikad nemam te tripove da neko gleda u mene, ali bilo je tako OČIGLEDNO. Znam i da gomila metalaca neće ni da pogleda neku fenserku i da se šeta samo u krugu alternativaca. Tako da mislim da ima generalizovanja svuda.

Mislim da jedino što fenserke treba da razlikuju je metal od Metalike, a ovo ostalo je nebitno.

Ma, tih pozera ima svuda i slažem se u tome sa tobom.

Sta cete, ima nas raznih... + i omiljena za Rammstein!

Pedal to the metal /m/!! Da što prije odjebete.