Prijava
   

Ranjena Gazela

Ključni pršljen u kičmi beogradskog saobraćaja, nažalost i internacionalnog. Nekad vrlo lep i elegantan most, danas ruina koja je bila krov još poznatijeg Cartoon Citya.Otkako je povređena-napukao joj je čelični nosač, deluje paranormalno i parapsihološki na sve vozače. Razvija im nadljudske sposobnosti u traženju alternativnih pravaca da se pređe s jedne strane reke na drugu, i razvija veru u Boga.

-Bože, pomozi još ovaj put…da je pređem, a da se ne sruši…

Komentari

ХАхахаха тачно "Није то тако лоше као шт..."

Da, da... Ja da se pitam, ja bih proterooooooooooooo

Имао је пуне џепове камења!

Ljudi, da ste vi videli fotke iz unutrašnjosti konstrukcije mosta (u pitanju je čelični sandučasti presek), ne biste se tako smejali! Pre skoro 10 godina ušli ljudi da ispitaju konstrukciju i prvo što su morali da urade je da isteraju pedesetak beskućnika koji su tamo spavali. Onda su otpušavali odvode za kišnicu, jer je oko 20 cm vode bilo u svakom drugom segmentu mosta (žešće dodatno opterećenje plus korozija metala). Asfalt viri kroz čeličnu ploču "plafona" sanduka... Jeza! I to pre deset godina!

Most je na keca trebalo srušiti i napraviti novi, jer je pri samoj gradnji napravljena žestoka greška, pa je na sredinu mosta trpan sloj za slojem čeličnih limova, da ne bi došlo do pucanja na pola. Nikad se niste zapitali zašto ceo autoput ima osvetljenje na banderama, a samo "Gazela" na onim kablovima? Zato što se tim osvetljenjem daje utisak da je linija mosta normalna, zakrivljena, kao svi ostali mostovi. Sledeći put pogledajte na "Gazelu" sa "Starog mosta" i ne gledajte na svetiljke, već na sam most - malo teže se primećuje odmah, ali vidi se golim okom da je sredina mosta ulegnuta...