Prijava
   

Rasejanost

Izraz koji označava potpunu odsutnost od stvarnosti. Čoveka koji je odsečen od dešavanja u spoljašnjoj sredini, osobu koja je izuzeta od svih uticaja oko nje. Često izazvano teretom koji se predugo akumulirao u čoveku, pa na kraju i preuzeo potpunu kontrolu nad njim. Jednom rečju totalno zatvaranje u sebe i otupljivanje na sve spoljašnje uticaje.

Tog dana je saznao da ga žena vara. Kako mu je priznala, to traje već nekoliko meseci. On koji je oduvek stavljao porodicu iznad ličnih želja i interesa, koji je pokopao svaku ambiciju za razvojem sopstvene karijere, da ona ne bi ispaštala, sada je ostao sam. Na sudu će ostati bez većeg dela imovine, ali zar još i zato treba da mari... Sa tim mislima se dogegao do prve raskrsnice. Po prstima je još vrteo zadnju cigaretu, a po glavi ceo život. Nije ni primećivao da mu vozači sviraju i psuju pobesnelu mater. U tom trenutku naiđe njegov dugogodišnji poznanik...
-Mile, hoćeš ti prelaziti tu ulicu?
-Čekam zeleno, zar ne vidiš?
-Prijatelju, ovde semafora nema!
Tek tada se osvesti. Pogleda da stoji na korak od pešačkog i da se zbog njegove neodlučnosti napravila prava kolona vozila. Nasmeja se, baci onu cigaru i lagano pređe.

Komentari

Evo ti plus, ali koja kolona vozila se napravila ako on stoji na korak od pešačkog? Pa on bi trebalo da na sopstvenu odgovornost zakorači tri koraka na ulicu da bi, možda, onaj treći zastao.

a stajali su zbog mene tako u Novom Sadu, isto čekao semafor koga nema. Stao onaj prvi, pa su i ovi iza morali.

E ako je u Novom Sadu onda mož' da bude, oni su ionako na svoju ruku :)

Man'te se Novog Sada. Defka je odlična.

Majo ne jedi se, ništa nemam protiv NS-a, a o pešačkim prelazima samo pričam iz ličnog iskustva.