Prijava
   

Ratko Mladić

Srpski general-nomad u penziji,optuzen za genocid,od 96-te mobilni mu nije dostupan.
Ne bih ulazio u dublju polemiku ne primerenu ovom sajtu,ko je prvi poceo,ko je treci poceo,kome je krivlji i ako zamislimo,samo zamislimo da je Mladic nevin kao suze na licu device,kako bi ste opisali coveka koji ima blizu 70 godina i preostalih par nece da zrtvuje zarad prekidanja izopstenja svog naroda od strane ostalih,pa makar bio OSAM HILJADA puta nevin,a haski tribunal nepravedan,srbofoban,nepravedan i nepravedan.

66.6 % Srba misli da je Mladic heroj(da li je broj slucajan)

Komentari

То и ја често кажем.
Ево, ја сам га видео у аутобусу и нисам хтео да га пријавим. Јер нисам пизда.
А да сам на његовом месту, сам бих се пријавио, управо зато што нисам пизда.

Ma to sto se on "krije", mi i nije toliki problem, vise mi idu na onu stvar ovi sa glupavim izjavama: Znao gde je Mladic bio proslog leta, a sad ne znamo. I tako svakog jebenog leta.

a odakle ti to da je srbiji lose zbog Mladica? otrcano je pitanje, ali na mjestu.

$евомене: А и то што кажеш. Није србији лоше због Младића. Али, ако ме већ тражи пола светксе полиције и мојим хапшавањем се формално условљава кретање моје земље с мртве тачке, па пријавићу се, мајку му. Макар после неће бити никаквог условљавања и скинуће се све маске.

a ne znam da li je heroj, ne poznajem ga licno. niti sam zbog toga ubjedjen da je los. zlocina od strane srpske vojske jeste bilo, i to dosta. ali moje misljenje je da su za to odgovorni politicari (otrcana fraza takodje), kako strani, tako i domaci... ako ti kazem da je srebrenica npr namjerno prodata i taj tamo neduzni narod svjesno zrtvovan, sta bi ti onda rekao.
cinjenica je da su sve ove polemike vise toliko dosadne, ali je i cinjenica da niko od nas ne zna pravu istinu. zato, mislim da ti je def bespotrebna

evomene - bas zato sto su ove i slicne teme toliko dosadne,trebalo bi da stavimo tacku na njih samopredajom Mladica ,a sto se tice prave istine ,to ne postoji.

ko sam ja da da odlucujem umjesto njega hoce li se on predati? njegova stvar

mladic je obicna kukavica,eto sta je...kao i dr. dabic & co.

ne znate sta pricate. kraj.

evomene-na zalost ,nije samo njegova stvar ima nas 7 miliona.

ma nije tebi lose zbog njega, nego zbog neceg drugog

evomene-meni je lose sto smo zbog takvih etiketirani kao genocidan narod,a ono sto si rekao da je u Srebrenici neduzni narod zrtvovan,to se slazem ,SAMONEZNAMZARADCEGA.

nisi zbog njega etiketiran, vec zbog onoga ko je vrsio etiketiranje. jednostavno, tako je moralo biti. zasto? dugacka prica...
p.s. ne slazem se s tobom ni oko toga da decentralizacija podrazumijeva zakonodavnu nezavisnost (vidio sam tamo na nekoj definiciji). zakonodavnu vlast ima samo DRZAVA.

... i, eventualno, federalne jedinice. Ali, federalna i decentralizovana drzava nisu isto. Vojvodina NIKADA nece biti federalna jedinica! :)

evomene-po tebi je onaj ko nas je etiketirao prenaglio,pa kako se u tvom svetu zove streljanje 8000 ne naoruzanih zarobljenika?

ratni zlocin, svugdje u svijetu je tako. to ja ne sporim. sporno je ono kako je doslo do toga. Vjeruj mi prijatelju, nisi ni svjestan koliko je ta tvoja prica naivna

evomene-ne mislim da menjamo ustav svako malo po svojoj volji,ali ni da
slepo slusamo beogradsku direktivu ,cesto na nasu stetu.

...a odgovorni za taj zlocin su: UN (jer su cuvale Srebrenicu); strane obavjestajne sluzbe (koje su dovele na vlast one idiote pocetkom 90~ih i tako zapocele rat); i svaki pojedinac posebno (princip individualne odgovornosti koji je opste prihvacen u krivicnom pravu) koji je ucestvovao u ubijanju razoruzanih vojnika. to je to. Amin.

evomene-brate prosvetli me ,kako jedan grad zasluzi da ga ubiju,mozda sam naivan ,ali to ne razumem.

ma bjezi ne seri, super ti je. imas sta da jedes, imas internet, slobodan si da pricas o ovakvim temama... milina
ponekad se cak ode i na more...

evome-sve si rekao time sto si za odgovorne prvo naveo UN,oni su vise krivi sto nisu dobro cuvali ,nego oni sto su vrsili pokolj.U toj naopakoj logici se gubimo ti i ja,a ujedno i pola Srbije.

redosled navodjenja odgovornih ne prejudicira stepen njihove odgovornosti. po meni, najodgovornija je medjunarodna zajednica. ona je sve zasrala i svalila na Srbe. i ovo je otrcana prica, ali VJERUJ MI da je tako

i niko nije rekao da jedan grad zasluzuje da ga ubiju. to si ti rekao. u njemu je, meni se cini, prije rata zivjelo masu Srba... :)))))))))))))))))))))))))))

i nemoj da brises ovu definiciju slucajno

kada kazes da je medj.zajednica zlocin svalila na Srbe,da li time mislis da je zlocin ucinio neko drugi ili da zlocina ustvari nije ni bilo?

zlocin su izvrsili pojedinci, pripadnici paravojnih formacija koje niko nije kontrolisao. takvih je bio ogroman broj, to znam. pravno gledano, oni su odgovorni. moralno gledano, odgovorna je medj.zajednica koja je pokrenula rat, napujdala nas jedne na druge, stvorila srebrenicu kao zasticenu zonu iz koje su napadana i paljena srpska sela, dozvolila supcima da strijeljaju te iste razoruzane vojnike koji su palili sela (kada kazem palili sela, ne zelim da opravdam ratni zlocin, vec da osvijetljim svaki segment) svi ti zlocinci treba da odgovaraju, a odgovarace kad tad. Mladic, kunem se u to, sigurno nije mogao sve da kontrolise,a i da jeste ne moze odgovarati jer je osnovno nacelo u kr. pravu nacelo individualne odgovornosti.
ako je na osnovu svega ovoga stanovnistvo u Srbiji etiketirano kao odgovorno za genocid(genocid nema veze sa ratnim zlocinom)onda je tebi lose zbog toga koji te je etiketirao.
kraj price. odjavljujem se odavde

...a srbija nema veze sa rep srpskom u ovom slucaju

Komandna odgovornost je iznad individualne,jer kakav je to komandant kome par nekontrolisanih pojedinaca ubije 8000 zarobljenika.
Ceo problem i jeste sto nas generalno vide kao zlocince i zato i pisem ovakve def. jer zelim da se skine ljaga sa Srba koji nemaju veze sa tom pricom kao i da se pravi krivci osude ko god bili.

Nije medjunarodna zajednica pokrenula rat... nije komšija zavadio muža i ženu, već izostanak ljubavi i/ili para.

"ako smo pali ,znaci da smo padu bili skloni",sto ne zavade Svajcarsku,tri kantona,tri naroda,tri jezika i tri soma eVara prosek.

evomene- nije valjda da si nasao pametnija posla nego da se prejebavas samnom?

ili si u krizi identiteta?

Dje ces Svajcarsku zavaditi kad Papu cuva svajcarska garda...:)
No, to nije tema nase emisije. Tema nase emisije je toliko sinoc iscrpljena, da je sada suvisno pricati o bilo cemu vezano za to. Ja sam vam objasnio, bio sam svjedok rata u Bosni, studirao sam jebeno pravo, pricao sam sa ljudima koji su bili u Srebrenici, trudim se da razmisljam svojom glavom tj da mi mozak ne ispiraju mediji. Ako se tebi ne svidja moje objasnjenje, to je tvoj problem :)

@mnfrd
Cuj nije medj. zajednica pokrenula rat...
Naravno da je ovo plodno tlo za sukobe (evo pogledaj samo ovu bezazlenu raspravu), ali lako zapaljiva materija se mora nekako zapaliti...
Hoces da ti imenujem najveceg krivca za rat u Jugoslaviji i sva sranja? Multinacionalne kompanije koje nas sada drze u takoreci ropskom polozaju! I naravno SAD sa kojma se (neko rece) moras sloziti kada naume da ostvare neki geostrateski cilj.
Jos nesto. Da su Srbi rimokatolici, mislis da bi nam neko otimao Kosovo? Bi kurac! Sve ovo sto pricam jeste toliko (ponovicu) otrcano, ali to je stvarno tako. Ako hoces da se prodas, bice ti "dobro". U pitanju je nista drugo, nego prodavanje obraza ili ti prodavanje duse djavolu... Uh, mozda ovo sto sam rekao zvuci malo paranoicno i besmisleno, ali ja to tako gledam.
Ne svidja vam se ovakva prica? Prodajte se. Za vize npr. Pa ogranicenje kretanja jednom narodu po drugim drzavama je nista drugo do diskriminacija. Ogranicenje osnovnog ljudskog prava. Zakon jaceg. Ali zato, ako hoces slobodno kretanje, izruci Mladica... Nema veze sto se ne zna da li je covjek izasta kriv. Ko ga jebe. On je jedan, a nas je sedam miliona. Prodacemo ga, naravno. Tako ce se konacno naci pravi krivac za rat, i sve ce poceti normalno da funkcionise, svi cemo da se volimo, bla bla bla... Meni se, iskreno taj vid rezonovanja ne svidja.

"Komandna odgovornost je iznad individualne"... Boze sacuvaj...

... kad smo vec kod prodavanja, mozda sam malo emotivniji zato sto su i mene isto tako ovamo prodavali prijatelji, da bi ih zbog toga, kao nagradu, potapsao neki lokalni dripac. Da bi bili vise kul nego sto jesu. Ne znam sto sam ovo rekao... U svakom slucaju, ne moze da skodi :)

Da vas podsetim... Po međunarodnom pravu, Slobodan Milošević je umro, kao potpuno nevin čovek... Tako da vezivanje njega za svu ovu priču, jednostavno nema smisla!
Desi li se da Bog u međuvremenu, i pozove Mladića k' sebi, i on će sa ovog sveta otići neukaljan, jer po slovu međunarodnog zakona, umro je kao potpuno nevin čovek...!
Mislite o tome!

A ko si ti da se suprotsavljas medjunarodnom pravu? Jesi li ti neki vrhovni sudija:)
Valjda je neko pametniji i od mene i od tebe donosio te norme

U jbt, koliko cistote su pruzili Mladic i Milosevic, aj da nazovemo skole po njima i da dobiju ulice, mozda ih i za svece proglase, why not!?

Ne kazem ja da su oni cisti, ne poznajem ih licno. Zbog toga sto ih ne poznajem(nisam poznavao) necu ni da tvrdim da su losi. Za Mladica znam da je bio skolovan vojnik, a za Milosevica znam da su ga stranci doveli na vlast. to je to

Ne znam samo sto vam sad Milosevic pade na pamet. On jeste dosta odgovoran, jer je bio politicar. Pogotovu za sva sranja koja je radio stanovnistvu u Srbiji( otmice, ubistva...)
To nije tema ove def, autor je rekao da Mladic treba sam da se preda jer ce onda Srbiji biti bolje. Ja se sa tim ne slazem, a gore sam fino objasnio i zasto. Molio bih vas da se ne udaljavate od teme :)

evomene- kazes da su multinacionalne kompanije krive za rat u bivsoj SFRJ,a ne deo srpske vlade sa Milosevicem na celu koja nije prepoznala momenat istorijske prekretnice nastao urusavanjem SSSR-a i padom berlinskog zida,jedan sistem je pao gromoglasnim treskom a Milosevic se tripovao da to njemu tapsu.Danas odcepljene drzave,a tadasnje republike su uvidele zaslepljenost malog diktatora i mislim da im je procena bila dobra(pogledajte slovenacki i hrvatski standard)
,pa mi smo ga prvi prokljinjali(Milosevica),doduse za razliku od gore pomenutih drzava sa decenijom zakasnjenja.To je osnova problema iako ne kazem da se Hrvati sve jedno ne bi hteli odcepiti, mudar srpski politicar bi ih iznenadio i prvi ponudio odcepljenje pre nego ga oni i zatraze ,ali po svojim uslovima.(kolilo je samo svetlosnih godina Milosevic bio daleko od slicnog koncepta)Rusi su bez kapi krvi dali mnogo vise zemlje,a da je pritom na tim teritorijama ostalo da zivi 30 MILIONA RUSA.

Kao što rekoh, Milošević, koji je pre mog komentara pomenut, nema veze više ni s' čim! on je umro, kao NEVIN čovek, pred slovom zakona je ČIST!
A zašto ga ne proglase za sveca, nemam pojma... aki kad su rimokatolici mogli da proglase Tita za sveca, zašto nebi i Miloševića!?
Šalu na stranu, ne vidim kakve bi konkretne promene Srbija videla, od predavanja Mladića Hagu!? Šta je dobila od Dr. Dabića!?

medikuse - zlocin je pocinjen,ko je zlocinac?,mozda ti? mozda ja?,dogod on nema konkretno ime i prezime to smo mozda ti i ja,nezavisno od sveta trebali bi da ih pronadjemo ,kako ces jedan dan objasniti svojoj deci da je par ne kontrolisanih pojedinaca(Srba),izmanipulisanih od strane medj.zajednice sreljalo 8000 zarobljenika.

@lazni nudista
Da, ali ja kao Srbin, pripadnik naroda koji je prije rata cinio oko 37 procenata stanovnistva, nisam htio da zivim u samostalnoj BIH, sto je moj narod na legitiman nacin saopstio putem plebiscita 92. godine. Rusi koji zive van Rusije su u vecini slucajeva nacionalne manjine u novoformiranim drzavama.
Dalje, Rusima odsjecenim od svoje matice nije tamo prijetila nikakva opasnost za raziku od nas ovde koji, Boga mi, jesmo strahovali za zivote.
Dakle, primjer ti je los.
Ako tebe boli kurac za svoj narod koji nije imao srecu da se rodi sa istocne strane Drine, to i ne znaci automatski da su Srbi krivi za rat.
Ne mogu da vjerujem u to da si tako ravnodusan prema nama ovamo, pa cu ti to sto si lupio pripisati neiskustvu i naivnosti.

Evo i mene da se složim sa tobom Evomene...

Htedoh reci da se cepanje zemlje nazalost nije moglo spreciti,ali me niko ne moze ubediti da je moralo biti tako krvavo. Strahovanje za zuvote je nastupilo kad se plamen vec zapalio,ja sam pricao o predupredjivanju stvari,kazi da li si strahovao za zivot recimo1989-te.

*plamen se rasplamsao

Da li razumes da ste ne prihvatanjem samostalne BIH uvukli celu Srbiju u decenijsku izolaciju i rat i od chijih se posledica nece jos dugo oporaviti,a BIH je svejedno samostalna,tako da najblaze receno pricamo o KATASROFALNO losoj proceni i politici.

gledam utakmicu, jebi se :)
Kompletno tadasnje srpsko politicko rukovodstvo je pravilo kardinalne greske.
Spoljnopoliticki gledano, doduse, nisu ni imali sirok manevarski prostor, a u njemu se svaka i najmanja greske skupo placala.
Medjutim, na unutrasnjem planu, katastrofalna politika : ogroman broj pocinjenih r. zlocina od strane ljudi koji su se borili pod srpskom zastavom i tako ukaljali slavu svojih predaka, od Kosova do 1. sv.rata; lopovluk i ratno profiterstvo; mijenjanje imena gradova(npr Foca u Srbinje, ali taj fenomen zasluzuje posebnu definiciju); odliv mozgova; kulturno propadanje naroda... Primjera je koliko hoces. Sankcije mogu donekle to sve opravdati, ali ipak, od sposobnog politicara se ocekuje da takve probleme rjesava u hodu...
Na kraju, opet bih rekao nesto otrcano. Da smo samo malo slozniji bili, bar za nijansu (ako nista) bi smo bolje prosli.
E, sve te greske nam IPAK ne daju za pravo da smatramo kako smo krivi za pokolj

...a zbog cega nismo krivi, to sam vec objasnio, pa ne bih da se ponavljam

prvi put se slazem sa tvojim komentarom ,pretposlednjim.

*plamen se rasplamsao
Sta, znaci da te ipak boli kurac za Srbe koji zive van Srbije? Dobro onda, trebao si to reci i u definiciji...
Mi smo stvorili Rep. Srpsku i relativno zivimo u slobodi i bez straha. Ako je trebalo da zivimo kao Srbi na Kosovu sto zive, samo da bi ti mogao bez vize da putujes u Njemacku i slikas se pored Brandenburske kapije, onda nije ni cudo sto se zalazes za prodaju Mladica. Samo si to trebao sve fino napisati i u definiciji.

Srba na Kosovu ima ispod 10% ,a uz to zive sa Siptarima koji su 20 godina unazad osecali na sopstvenoj kozi represiju srpskog rezima(za razliku od muslimana u Bosni),ko god nije licemeran reci ce da je recimo rodjen kao Albanac na Kosovu ,da bi isto ucinio kao i oni,a sto se Srba tice,ponovo KATASTROFALNA poltika.
Koliko se R. Srpska,na koju si ponosan,bitno razlikuje od prvobitno ponudjene varijante sa pocetka 90-tih,a sto se tice stabilnosti cele tvorevine to znas bolje od mene.
Nije lepo 18-sto godisnje srozavanje u svim segmentima (a mogli smo biti najmanje kao CHeshka) porediti sa nemanjem vize za slikanje ispred neke kapije.
Mladica ne bih "prodavao" ,bio bih sretniji kada bi u mojoj zemlji bilo politicke volje(stvarne)da sami operemo svoj prljav ves ,pa cak i da svet to ne zahteva,a ne varijanta u kojoj je on jos i prepreka za evropske integracije.

Ama, taj prvobitni plan muslimani nisu prihvatili, a ne Srbi. Sta to pricas...
Posle toga je bio neki Vens~Ovenov plan koji je bio los gledano iz tadasnje perspektive(Ko je mogao pretpostaviti da ce nam kasnije bombardovati mostove i bolnice kako bi nas primorali da prodamo cijelu Hrvatsku Krajinu i pola Bosanske Krajine).
Doduse, po tebi je sigurno i ultimatum iz Rambujea bio perfektan.

Udaljavamo se,sushtina price je da Srbi pretvaraju zlocin i zlocince,a evidentno je da postoje,u neku vrstu naopakih heroja.Nekaznjeni zlocin visi nad glavom i kreira neki buduci ,zato sam za isterivanje stvari na chistac,kakve god da su.Nemci(znam kako mnogi popizde zbog poredjenja)su priznali svoj (neizmerno drugaciji i veci)greh i tek tada pocinje proces okajavanja i moralog izlecenja,a mi smo jos u fazi poricanja.(jbg Nemci su u svemu napredniji)

dobro vise, jebi se tamo, hocu ja da moja bude poslednja:)

dobro ,tvoja je poslednja

evomene & lazni nudista
Kad se utvrdi da li je krivica individualna ili kolektivna definitivno i trajno,onda su problemi riješeni..a to je nemoguće jer upravu ste obojica..postoji individualna odgovornost nesumnjivo i postoji kolektivna opet nesumnjivo..sve zavisi da li će se taj postotak kolektivne krivice ikada zvanično priznati odnosno da li će svi pojedinci biti uhvaćeni...

Treba počistiti u svom dvorištu...prvo...

kako je dioklecijan poklopi, ko kapak.
evo sad je ipak moja poslednja

medikuse, hvala ti na podrsci koju si mi nesebicno pruzao...

Pa, nije baš da sam se raspisao... Imao bih mnogo, mnogo toga da dodam...
Ali, dovoljno je da se u nekim načelima slažemo! Pozdrav!

"Сви су Срби Раткови војници."

ђенерале срећан рођендан ;)

"hrabri" general ti "dostojanstveno" slavi rodjendan u nekoj špilji sa voluharicama ,nadam se da je pravio tortu od sira da ima za sve miševe

каквој шпиљи брате, човјек живи нормалним животом. чувају га стране обавјештајне службе којима тренутно није у интересу да он заврши у Хагу

RATKO MLADIC - SRPSKI HEROJ!!!