Prijava
   

Razapeo se k'o šator

Svadba je poodmakla, torta je poslužena, trubači su završili svoje i poluobnažena pevaljka opet gađa u srce Hankom Paldum. Pa koga pogodi - pogodi. A njega je pogodila! Pije još od jutros, a izgleda kao da od juče nije ni prestajao. Leva strana lica mu se malo spustila i oko na toj strani mu brza tri treptaja u odnosu na desno. Košulja izgužvana i dopola ispasana, desna šimika malo zapišana i u ruci mu pivo, a nadovaćao se i rakije i vinjaka. Kreće pesma, pogađa ko cigla, on se smeje, a plakao bi, ili je obrnuto, teško je reći. Prestaje da se pridržava za randum gosta koga je do malopre grlio i širi noge, ko da zauzima neki zajeban gard poznat samo probranim kaluđerima Šaolina. Malo se njiše, zadržava ravnotežu i podiže obe ruke širi ih, nebo bi zagrlio. zabacuje glavu u nazad i pokušava da se smeje i peva u isto vreme, ne uspeva nijedno od navedenog.

- Ali paaaamtim još...

- Vidi, brate, Acu čepa, ala se nadovaćao rakičine, izobličio se k'o da mu Vulin nešto dođe. Gle budalu, razapeo se k'o šator na sred sale, jedva ga obilaze, a deca mu se provlače kroz noge.

- Ma pusti, takav je od kada ga Bilja ostavila...
- Šta pričaš, budalo, Bilja ga ostavila ima 15 godina.
- Pa da...

Komentari

Granon

desna šapišana malo zapišana....hahahhahahahaha
Divota jedna!

Bulgakov

Odlični opisi, sve dobro. +++

Kseo

Hvala, moradoh da ostanem trezan na zadnjoj svadbi... svašta se primeti kad si trezan na tim slavljima...

Jahtung

Primeti se koliko su ljudi jadni zapravo, baš zato i služi alkohol, da se izbegnu takva zapažanja koja te bacaju u bedak