Prijava
   

razlicite percepcije stvarnosti

Raznovrsni nacini dozivljavanja i prihvatanja sveta koji te okruzuje.
Neko ima jednu, neko vise paralelnih, neko cak multiplu, neko prihvata vise,a ima samo jednu i obrnuto i jos bezbroj varijanti.
Uzroci razlicitim percepcijama su kompleksni, to je sve ono sto formira neciju licnost.

Nama je Vukajlija zanimljiva i tu nam se svima dodiruju percepcije stvarnosti,
iako su jako medjusobno razlicite.
Neko ce percipirati ovu definiciju kao preterano filozofiranje i proseravanje i zaheftace - bilo iz tog ili nekog drugog razloga iz dubine sopstvene percepcije.
Nekom ce biti blisko njegovom percipiranju i dace +, a neko ce da bude indiferentan,i nece ga ni pozitivno ni negativno dirnuti,pa ce preskociti ocenjivanje.
Pitam se,koji je to trenutak ili proces,kada i prema Vukajliji budes indiferentan, pa vise ne posecujes i ne definises, jer si se smorio, ili prevazisao ili te ne dira, jer se i tvoja percepcija stvarnosti vremenom menja, ko sto se i ti menjas!

Komentari

Odlično zapažanje. +
Meni je drag ovaj citat na datu temu, iz mange NAruto, u kome Masashi Kishimoto, tvorac Naruta, kao njegov lik Itachi Uchiha govori: "People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "Reality." But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts... their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"

uf!!!češ!čeeš aha nomro...+

:-) A Dzoni Stulic:
-Kazu, ukus je karakter,
a karakter - sudbina,
sta cu ja u svemu tome,
htio bih da znam...

Odlicna definicija i mi smo jos u srednjoj ucili da se percepcija tako definise, mada neki kazu da je percepcija sinonim za dozivljaj, iako neki ne umeju pravilno da definisu dozivljaj...ko sad filozofira,a?