Prijava
   

Ja sledeći lažem

Ultimativni odgovor na baronisanje ortaka.

(Ekskurzija, priprema za žurku, u mojoj sobi su još Stefan, Siniša, Aca i još jedno 6 riba od fula do dvojke. Stojim u kupatilu, brijem se i slušam Stefanove baronije i loše spike za glupe ribe).
1: Jebote, kako sam vozio Marselaga ovog leta, bio sam u Sent Tropeu, sa ortacima naravno. Jedan buržuj iz kraja nas vodio, sve zbog mene, mnogo me zgotivio.
2( U ogledalu slušam i ne verujem, Stefan je celo leto proveo na krovu, na ležaljci, povremeno je provozao neki Keevej, i bili na bazenu, kakav Sen Trope.): Da te on nije zgotivio na neki drugi način a?
3(Ribe se smeju, Stefan počinje da pizdi. Ja sam popizdeo već ali krijem to, baroniše ko zmaj svako veče, ne mogu da podnesem to)
1: Aj ćuti molim te, ne znam ja ko je pušio profesoru Pušketu. Aj smaraču, ne prekidaj više da ti ne bi došao tamo. Pazi sad, taj Lamburgini je on dobio na poklon od grofa Toskane, on isto zablejao sa nama u Sent Tropeu, ono bahanalisali se ko kreteni, kupali se u šampanjcu svako veče jebote, najjače leto ikad. A ribe onako, naše su mnogo bolje, i to ove naše iz gimnazije( i baca jebozovni pogled ka ribama. Ja besan što me izvređao i kipim od besa ali ajde, neću da mu serem da ne bi opet rekao kako sam ga ja izjebao. Ovi ostali dečaci u sobi se hvataju za glavu.)
1: Znate, tamo je kul, ono, i ovoh leta ću ići najverovatnije, mogao bih da vas sve pozovem, još sam sad rokao 50 iz benča, znaš kako sam se napucao. Tad sam samo sa trbušnjacima vadio oči ribama, ono sve trčkale za mnom, ma ludilo. I kao pobegnemo mi na Korziku posle, tamo je raj keve mi moje. Palme, puste plaže, hoteli, piće koliko želiš, častili me neki krimosi iz Španije što sam im reko de je hotel Ornardo, to je bruka od hotela, dali mi 350 evra, ne bi se bez mene snašli, otišao mi GPS. Ma tamo ti je život.
(Već su se uhvatile u udicu ribe, sve se čini da će smuvati neku ako izađu do kafića dole. Ja sav srećan, što će prestati da kenja, i što će najzad smuvati neku ribu, zadovoljan i izdržavam poslednje trenutke baronisanja. Ponelo me da mu kažem ne seri kao uzrečicu i ja to i kažem. ''Ne seri'', ja to reko kao u pitanju, a on shvatio idiot da sam to rekao njego direktno.)
1: Slušaj ti, jebi se, šta si ti radio, rovario po kontejerima celo leto. Si radio trijatlon, trčiš do ade, plivaš i ukradeš bajs, kakav si slepac jebote, klošaruUUU. Nego da nastavim, jedno veče bio Hju Hefner i njegove zečice, došao u provod dekica. Nabacio mi par njih, ja nisam imao gde, jer ovo nije bio naš hotel, Limara je bio na pedeset kilometara severoistočno. Nisam imao ni sobu a na plaži nisam mogao jer je bila žurka. I Hju meni kaže, vidi da sam u frci. ''Maj frend, evo ti moj Hamer, poklanjam ti ga zbog tvog magnetizma ličnosti. Ja sednem u njega i provod do zore, šta sve nismo radili u njemu, one mene sve ližu i otkopčale mi šlic, a ja tad
( Prepukne mi, ovo je najgora baronija na svetu.)
2: JA SLEDEĆI LAŽEM.
3: (SVE RIBE ONO U FAZONU, ŠONJO JEDAN, kako te nije sramota tako da lažeš. Izlupale mu šamare i odmah izletele iz sobe. Prilazi besan meni i gura me u punu kadu, posečem usnu žiletom, udara me po faci slabašno, nema on snage, ne sme, takav je on. Sav nadrndan, uzima Smirnoff i gađa me i promašuje, ja nisam uspeo da sačuvam flašu, pukla je. U to ulazi razredna zbog buke i vidi mene u kadi posečene usne, staklena flaša razbijena i njega besnog i crvenog.)
Dobili smo ukore, on nije više baronisao i kad je prestao to da radi, smuvao je ribe i postao je veći jebač od Hju Hefnera, kako sam kaže. Niko mu to ne veruje ali smo bili prisutni kad je sledeće godine na maturskoj ekskurziji arčio Micu i Olju. Ja ništa nisam nabo tad jer sam bio odan svojoj devojci. Tad me je zezao da sam čkica, ali nisam ja takav tip da gazim po emocijama. Govorio je da je zaljubljivanje za majmune i da je on pravi muškarac a mi svi ostali gejevi i nesposobne pizde. Zvali smo ga Hju jedno vreme i on je pizdeo nenormalno. U četvrtoj godini fakulteta se smirio i rekao mi na jednoj proslavi sav pijan ''Izvini za sve ružno što sam ikad uradio prema tebi, jedan si mi od najboljih drugova koje imam znaš. Nisi pičkica, ni peder. Dobro je da si mi rekao ''Ja sledeći lažem'', ko zna šta bi se desilo da nisi to rekao. Razmislio sam o tome skoro i bio si u pravu. Neću više da pravim sranja i da lažem ni kad moram. Hvala ti''. Upravo tada je zasvirala ''Moji su drugovi'' i Stefan me je snažno zagrlio.

   

Kuvar

Knjiga u kojoj se čuvaju pare budući da nove mlade supruge ne znaju da kuvaju ili im je to ispod časti.

1: Čujem Joca se oženio, jel mlada ono domaćinski iz dobre kuće ili će jadnik da čuva pare u kuvaru a?

   

Dimiti kao fabrika

Sirovine su dopremljene krijumčarskim brodovima u velikim plastičnim kesama i osušene. Prethodno izmrvljene u dvorištu fabrike, spremne su za obradu. Stižu na pokretnoj traci na čijem se kraju nalazi kotao. Kroz sektor usne duplje, prolaze put grla i bivaju obrađene u zoni pluća. Supstance se rastvaraju i receptori ih primaju i šalju do centralnog sistema.
Proces obrađivanja se polako privodi kraju i štetne emisije prizvodnog postupka istim putem izlaze kroz nosnu šupljinu i usnu duplju. Fabrika radi punom parom. Prozori su crvenkasto zamagljeni, a dimnjak se neprestano puši. Sindikati radnika se ne žale i spremni su da danonoćno rade. Oni su ujedno i vlasnici pogona i svih ostalih proizvodnih sredstava. Samoupravljanje odnosi pobedu nad kapitalizmom i blagostanje građana samoupravljača se uvećava. Na njihovim licima prisutan je osmeh.

1: Konstantinoviću, opet se pravite važni. Dobila sam prijavu na vas. Vaše kolege su vas uhvatile da na velikom odmoru ostajete u učionici i pušite krišom na prozoru. Tetkice se neprekidno žale da se vaš kabinet biologije oseća na duvan i neke druge čudne materije, kako one kažu - konjsku balegu. Mi ne držimo govna u školi. Šta imate da kažete na to?
2: Slušajte. I meni je ovo već sve postalo zamorno. Ja ne pušim cigare nego marihuanu. I šta ćemo sad?? A da ne držimo govna, i to nije tačno. Dovoljno je da uđete samo u zbornicu ili vašu kancelariju draga direktorka.
1: ŠTA?? Kako se to izražavate? Vi ste NARKOMAN!!! Vi duvate travu!?
2: Ne duvam. Dimim ko fabrika. Dozvolićete mi da odem do kabineta da uzmem svoje stvari, pripremite mi neopoziv otkaz molim vas...

   

Vujadin

Izraz korišćen s kraja prošlog veka kao sinonim za vutru. Nastala pretvaranjem biljke u lično ime. Nema prave bleje/žurke dok Vujadin ne dođe.

1: Des bio sinoć?
2: Gajbi. Banuo mi Vujadin. Napravio ja večerinku, makarone, Vruć vetar na prvom, posle pivo, pa vino, lagano sve... idila...
1: Au, kakva si cava, kad god uzmeš, štekaš sve za sebe. Što nisi zvao alo??
2: Izvini brat, nisam znao da si postao peder.

   

Duvarkuća

Buksna spravljena za crne dane.
Čuva se na nekom skrovitom, hladnom i tamnom mestu u kući.
Puši se isključivo onda kada su sve zalihe potrošene, a nema se platežnih sredstava za protivuslugu lerdija.
Kao svoj uskršnji pandan u vidu jajeta, duvarkuća pazi svog gospodara-ukućanina i donosi mir u kući.

Festival 2018

   

Kupujem Prodajem kupovina

Avantura.
1. Proveravanje svakog dana ima li predmeta htenja na oglasima.
2. Skrolovanje predugih lista sličnih predmeta ili izbacivanje ''nije pronađen nijedan oglas''.
3. Iiiii evo je. Dođi kod čike. Uočavanje tražene stvari na osnovu karakteristika iz opisa kao i finih slika, odlučivanje da je to ona prava.
4. Razgovor sa ponudiocem. Presudna faza.
Halo, halo; zovem u vezi oglasa vi prodajete, da ja; u kakvom je stanju, odličnom ali ima ogrebotine i nije novo ali radi besprekorno; je l isto ko na slikama, jeste... skoro; može li dogovor oko cene, zavisi druže hehe; ok poštom ili da se nađemo negde? ma dođi ti do mene, ne mogu da se bakćem oko pošte, kad završim posao večeras...
5. Preuzimanje predmeta.

Završila se odavno slagalica, pade mrak... Ajde, ''čovek radi do kasno, mrzi ga da se cima do grada sad'', a i nisam imao pametnija posla to veče, pa pravac NBGD na zakazanu čuku i kupovinu. Iz dokolice, istripujem da sam na nekom tajnom zadatku i kao ponesem kuhinjski mali nož sa sobom, zlu ne trebalo. Zadenuh ga u zadnji džep od bermuda.

Dođem ti ja do adrese, zgradetina ima milijardu stanova. Pozvah gospodina prodavca da siđe dole, a on će ''Ee sad sam stigao s posla, ne mogu da silazim...Ajde mlađi si, popni se do mene, 4 sprat, stan Velimirović''. ''Važi'', ništa mi drugo ne preostade i ja krenuh uz stepenice.

Vrata širom otvorena. Proveravam ime, zaista Velimirović. To je to. Nisam mogao da vidim ništa unutra, svetlo nekako prigušeno. Samo dugačka hodničina sa nekoliko prostorija na obe strane. Kuc kuc, ''Dobro veče'' tek radi da budem fin. ''Ovamo'', reče Velimirović i ja nesigurno skrenuh druga levo, tamo odakle mi se činilo da dopire glas koji se odazvao.

Pogodio sam nekako u dnevnu sobu. Iako mi se tada činilo da se nalazim u nekom hipi/narko/makro stanu u San Francisku u najšarenije vreme. Zidovi, slike, zastave, kolaži, zavese, nameštaj... Sve je bilo u stilu Leto ljubavi 67. Neki lik je kljucao na kauču dok se jedna devojka (35 god tipa) sa sve ajncerom muvala od stola do kuhinje. Osetio se jak miris trave i onaj ustajali vonj alkohola i znoja. U vazduhu skoro da se stvorila laka magla od dima. Uhvati me blaga vrtoglavica.

Velimirović je grizao buksnu, u znak pozdrava lagano napravio prijateljsku grimasu i prebirao po svojoj zavidnoj zbirci vinila. Stari hipik, kosijaner, u nekoj teksas košulji otkopčanoj do pola. Odmah me je skontao. ''Ma ja sam ću to Dugme i Radmilu M ortaku za rođendan, da ga zajebavam''. To je bila istina ali sam se ujedno i pravdao što uzimam takvu trešinu.

Šta je dalje bilo ne znam baš najbolje ni sad.
Imao je dva primerka i sećam se da mi je dao onaj sa manje sjebanim omotom. Pre nego što sam mu platio, razvila se tu neka priča o muzici, gitarama i Malerovim kvartama. Pošto sam i sam muzičar (patišpanj jbg), počeli smo da razmenjujemo informacije i najednom, kao u magnovenju, Velimirović me ponudi travom.

Ja uzeh, pa uzeh još malo, pa još jedan i sledećeg momenta sam bio na Kepleru-452b. Uopšte ne znam da li sam još nešto uzimao osim trave, toliko sam bio stondiran. Sedeli smo za stolom, on je motao demone a ja sam se potpuno izgubio u tom stanu. Ono je bilo prskano dopom, kunem se. Vrlo brzo sam zamenio kljucavca i slabo se sećam ostatka večeri. Velimirović je bio jako simpatičan, a ja pojma nisam imao šta radim.

I tako, kupovina se uspešno obavila. Dođoh ja kući negde u po noći sa Radmilom M. Tek sutradan shvatih da mi nema onog mog noža. Nisam se valjda izblamirao pred njima, da mi ispadne nožekanja a ja ispadnem debil. E to nikad neću saznati.

Oktobarfest 18

   

Prehladjena

Previše hladna gazirana pića. Isti izraz se koristi za pivo samo u drugom kontekstu.
Naime prehlađena kisela je ona izvađena iz Sibira, ledi i cepa prste koliko je hladna. To je ona kisela oko koje igra onaj ledeni vazduh, kisela koja stoji na dnu zamrzivača u radnji ko u nekoj pećini na Aljasci.
Posle samo jednog gutljaja, grlo je paralisano. Otuda naziv prehlađena.

1: Mile, daj jednu prehlađenu, ubi me vrućina, termometri se tope.
2: Evo komšija, stiže. . . Samo nemoj da se žališ posle kad dobiješ tuberkulozu, ode ždrelo komšo!

   

Kapurica

Najnežniji lokalitet na čoveku. Kapurica je locirana na samom dnu vrata, tamo gde se spajaju vrat i leđa. Po nekom zagonetnom predanju, duša čoveka se nalazi u kapurici. Izgovara se sa akcentom na trećem slogu, onako južnjački. Osim homo sapiensa, izraženu kapuricu imaju mačke. Kada nose svoja mladunca u zubima, one to čine ugrizom baš na tom mestu.

   

Pobegla kosa

Početak ćelavljenja. Kosa otišla nekud odakle se ne vraća više. Na prvi pogled sve izgleda kako treba ali kad se okrene osoba kojoj su vlasi počele da izmiču, ukazuje se pusto ostrvo na temenu.

1: Liče, jedva sam te prepoznao. Pa ti si prošle godine furao onu Isusovku...
2: A brate, pobegla mi kosa... Ne gine mi Džoni Sins za par godina...

   

Cijepljen sam

Slobodno možeš da piješ/jedeš/jebeš posle mene. Zdrav sam i vakcinisan od boleština. Nisam rekonvalescent, niti kliconoša.
Ovaj izraz je odgovor onog ortaka posle kojeg ti je malo frka da žvališ istu flašu. On ne uliva poverenje da se sutra ne probudiš sa hepatitis abecedom ili ostalim infekcijama koje se prenose putem pljuce. Pominjanjem cepiva, hrabri svog sledbenika u nameri da se njihovi mikroorganizmi susretnu na datoj površini.

(promzrli beskućnik u parku nailazi na ekipu sa džokom i moli za milostinju)
1: E druže bog ti pomogo, može li cim za palog brata?
2: Ma aj pali ćomane, treba da saranjujem ovog topa posle tebe. Poglej se, kroka ti izjeo koleno, žao mi je..
1: Cijepljen sam, ne brini ništa...
2: Uh... ajde onda ali nemoj kampuješ...

   

Bluskrinovati

Kolabirati. Doživeti slom kola na svojim leđima. Izbaciti sebe iz ležišta i vinkla, pad sistema jedinke. Zakrčenje nervnih puteva, zamor materijala i prepuštanje beskrajnom plavetnilu smrti. Izraz potekao od pojave urušavanja celokupnog vindousa na kompjuteru usled neke fatalne greške u sistemu.

1: Brate, šta je sa Đoksom, nisam ga video mesečak dana...
2: Bluskrinovo lik...Zguto eside i zalutao negde u svojoj ličnosti. Kaže ne može da se pogleda u ogledalu više, neće izlazi iz kuće. Pogubio ego negde usput...
1: Sranje... Još sam mu zajmio neke pare ranije al nije bitno sad to...

   

Sajam knjiga

Jedino mesto na kojem bi estradne zvezde volele da budu fotografisane od strane paparaca kako bi se stekao utisak da su visoko obrazovane i da su im knjige i obrazovanje najprva ljubav.

   

Grudva

Strukture koje bi trebalo da budu ćufte u studentskoj menzi, ali ipak malo više podsećaju na nezaobilazan produkt zimske radinosti.
Ne mogu se jasno definisati jer je sadržina grudvi nepoznata.
Ono što ukazuje da su to ćufte je kružni oblik mase.
Jezive glasine iz menze govore da su pravljene od mesnog nareska potopljenog u izbeljivač.

1: Ko je prdno?
2: Ja...
1: E jebem ti mater, šta si jeo to druže...
2: Neke grudve iz menze. Nemoj da mi sudiš.
1: Izvini brat, sirotinjo i bogu si teška.

   

Tetovirati knjigu

Drevni učenjački postupak.
Tetovirati znači ispisivati najvažnije definicije, nabrajanja, informacije na margine date stranice udžbenika.
Pokriti mastilom sve beline i od generične knjige, usaditi joj lični pečat umetnika-učenika.
Za neke je to neophodan i sastavni deo učenja, obično onih studenata koji od pribora koriste samo grafitne olovke i hemijske. Vlasnici markera ih smatraju staromodnom tehnikom, a preprodavci polovnih knjiga preziru tetovirane udžbenike.
Po pravilu, tetovaže su vrlo nečitke i konfuzne, te samo njihov pisac može da skapira značenje istih.
Osim informacija iz gradiva, tetoviraju se i brojevi telefona, kockice, kućice, pesmice, kurčevi, srca,portreti i ostali nevažni crteži.

1: Koja ti ovo Maja, svuda si je tetovirao...
2: Ma neka kurva, matorka, kočijam je tu i tamo.
1: Uuu vidi, evo ga i broj telefona, aj cimamo...
(okreće broj :D)...
1: Auu druže, ladno mi se jebeš sa kevom...

   

Treća!!

Uvek je treća korna, bilo da je penal bio pre minut i ovo je regluarno prva korna, uvek će suprotstavljeni tražiti treću kornu. Primenjuje se u viktoriji i na male goliće.

(Odlazi lopta u gol aut)
1: Ovo nam je prva.
2: Hahahah, TREĆA! Penal!
1: Alo, malopre si šutirao penal, prva je sad.
2: Ma treća, šta sereš, jebote, uvek kradete i to na veliko. Da kraduckate, pa da vas i tolerišem. Eto ti na, pa se najedi. Ajde, nek mu bude prva. . .

   

Ubiti ga

Pauzirati, ugasiti nosač zvuka ili slike koji saopštava sadržaj. Prekinuti pesmu, film ili seriju.

♪♫♬
One su u mojoj sobi
izadju na jedan poziv
ako trebam onda zovi me
Malibu, tamo tebe vodim ja
ostavi telefon
sve sto treba je kod Lukasa
♪♫♬

1: Sine, ajde nemoj da slušaš ove drekavce ljubi te majka. Ubij to. Ima tako lepih pesama. Poslušaj Letnje kiše, Dejan Cukić ili Bebi Dol...
2: Ajde pali kevo, ne slušam te grobove...

________________________________________________________________

(vrtimo kanale kad sanja marinković)
1: Alo! Provali picu Ruške Jakić.
2: Daj brate UBIJ JE!

   

Ćoćer

Ćoman, narkoman od milja.
Svi oni naivni, simpatični, nestrpljivi, malo odsutni likovi u drištvu koje ne možeš zateći bez spremljene buksne negde u paklici ili u ruci.
Ćoćer je zapravo neka prelazna faza u životu narkomana. Niti je povremeni uživalac, niti je potpuno ogrezao u kandžama droge. To su najčešće one endemske vrste koje ponesu 30 grama na more i sprčkaju sve za 7 dana, bivajući konstantno haj.

1: Ajde pravi novu!
2: Alo ćoćeru, pre dva minuta smo spušili, ne budi Željko...

   

Bosanska tišina

Za astalom kamara ljudi. Žderu, loču, puše, deru se, sveobuhvatna euforija, atmosfera na nekim visokim levelima. Najmanje tri priče struje na različitim krajevima stola za različite slušaoce. Dobacivanja, digresije, razvezaše se jezici u oblacima od cigara. I odjednom, priče utihnu i zavlada tišina na svim frontovima astala. Sama od sebe. Niko se nije posvađao, niko uvredio. Jednostavno, u istom momentu se prekide euforija i bulumenta ostade nema. Nastavlja se sa ićem i pićem ali u tišini. Čest slučaj na okupljanjima srpskog življa, naročito preko Drine.

   

Na note

Standardno ponašanje i ophođenje člana simfonijskog orkestra.

   

Crna pogibija

Poginuti i posle se probuditi.
Pakao, haos. Odsustvo bilo kakvih pravila i kočnica. Zbivanje koje se ne može kontrolisati, predvideti ili zaustaviti. Nedostatak bilo kakvih granica. Prelazak na novi level. Raskol sa logikom i realnošću. Previše svega. Izraz je novijeg datuma, u upotrebi najčešće kod milenijalaca.

1: Šta, ideš busom u Berlin?? Crna pobigija druže.... Stižeš prekjuče....

__________________________________________________________________

1: Kako bilo sinoć?
2: Ja sam stoka. Odvalio sam se u parku još oko pet. Posle me zvala ova moja bagra ''ajmo u KST''. Čekam ih a meni se slošilo opasno. Uđem u kladžu, tek onako reda radi odigram neke Škote. Bacam peglu u veceu mocarta... Tu se popravim, dođoše ovi pa ponovo park, lokanje, vino iz tetrapaka. Fika izvadio džokove i udri. U KST se slabo čega sećam, uglavnom povraćam ispred, na ulici i zaspim tu uz nekog kera se sklupčam...
I ujutru me pokupili šinteri, zajedno s onom džumarom. Crna pogibija.

?
+1505
75
definicija