Prijava
   

Smoke box

Pojava paljenja buksne u nekom zatvorenom prostoru malih dimenzija i zapremine, najčešće u kolima. Time se stvara dimna zavesa od travuljine i privid da će se vinovnici više uraditi. Zapravo, ćoćeri će tako sebe lakše otkriti i postaće topovsko meso na udaru pripadnika državnih organa.

1: Koji vam kurac, šta se kurčite?! Je l smo rekli lepo da nema smouk boksova. Jebaće nas interi...
2: Ma daj opusti se, nema ovde murjaka...

   

Autovati se

Gej frendli terminologija. Otkriti, saopštiti drugima svoju seksualnu orijentaciju. Ovaj strani izraz (eng. coming out) koriste zapostavljene seksualne manjine, pošto jelte imaju potrebu da se autuju prema javnosti i kažu ''ja sam gej/lezbijka'' posle godina i godina potiskivanja i skrivanja.

1: Sonja, sestro draga, kako prošlo? Kako podneo tata?
2: Užasno, još nije svario da volim da se mazim s devojčicama, umesto da rađam one koji će da brane... Bolje nemoj sad i ti da se autuješ, jako mu je teško...
1: Moram, ovo radimo zajedno! Ja sam PONOSAN!

   

Ne jedeš mi se

Poslednji argument i protivnapad na naredbu ''jedi govna''.

   

Terati mak na iglu

Nezaobilazno ponašanje i loša osobina svakog heroinskog zavisnika.

1: Gde je Simke kevo?
2: Reče da ode da tera mak na iglu, sav je nervozan... radio ceo dan na skeli ljubigamajka...
1: Kakav kurčev mak, opet se bode pička li mu materina!

   

Crnogorski Sen Trope

Bila jednom na obali Jadrana jedna plaža, citadela i gradić sa njom.
U blizini se našlo i jedno ostrvce ostrvce, sa autohtonim kućama, crkvom i prevlakom.
Vreme je prolazilo i život je tekao.
Neko od poluga vlasti bi posadio odmarališta za svoje radne ljude, kampove... Klase radnika i proletera tu su nalazile svoj pedalj jadranske obale, tek koliko dok ne prođe godišnji odmor.
I tako je cela ta slatka simbioza gradića i ostrva obitavala i životarila tokom socijalističke dobi dok postepeno nije počela da se migolji i juri za šakom novaca, odlazeći sve češće pod arhitektonske crteže i planove impozantnih građevina koje će se roditi ubrzo. Postala je predmet prava svojine onih koji imaju mnogo materijalnog i žude da uvećaju svoje blagostanje još malo preko.
Sve se zavrtelo. Svako ko je imao parče zemlje, gradio je stanove, kuće, apartmane i isplatilo mu se. Kapaciteti su večito na ivici popunjenosti, svake godine sve više pučanstva. Otvaraju se ustanove i preduzeća, hoteli, restorani i naravno, sve što vole mladi u Srbiji, klubovi.
Srce i duša.
Zaštitni znak.
Sinonim.
Horde omladine se izvozi svake godine na letovanje tamo i uvozi iscrpljeno, izjebano, pocrnelo ali i zadovoljno. Na čitavoj Jadranskoj obali, nema mesta gde su:
žurke luđe; gde su najlepše devojke; gde se mogu videti sve te poznate glave; gde su jahte i najveće; gde je hotelska noć skuplja; gde se voze najbrža kola; gde vinovnici žive na hlebu i vodi po danu, a uveče, ušteđevina im odlazi na piće, drogu i ulaznicu u teatar snova sa Lukasom kao protagonistom.
Mali je postao Jadran, nema nam ravnih. Nema konkurencije. Budva je na vrhu, na top hilu. A Evropa? Koga tamo ima?
''Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se''.
I tako smo se zbratimili. Jer tamo daleko ima jedno mesto koje je malo veće i malo skuplje i još je na Zapadu. Mi smo njihova filijala. Crnogorski Sen Trope. A još smo i na srpskom tj crnogorskom tj možeš da pričaš na maternjem, a i bliži smo. Svega nekih 12 sati. autobusom. I možda neće biti vode baš svako veče. Ali nema veze, naše je, najbolje je.

Oktobarfest 18

Pesmom opevana, serijom oslikana, provodom ovenčana. Budva.

   

Motati demone

Praviti prejake buksne posle kojih druženje nastavljate sa zlodusima. Zahvaljujući ovakvim posledicama psihoaktivne radinosti, soba je punija za još nekoliko demona koji su se u međuvremenu stvorili tu i oni uzimaju svoje mesto u bleji i razgovorima. Sa njima, događa se potpuna dekadencija i odsustvo bilo kog segmenta realnog. Jedini lek (preventivni) protiv ove pojave je zabraniti ortaku koji priziva službu iz pakla da sledeći put bude prvi do trave i zlica.

1: E ljudi, je l može jedna ozbiljna, ajde da se malo zalaufamo pa da se pravimo žurku kod pokojne Marine...
2: Aj neko drugi, bilo ko... Ti govnaru uvek motaš demone, nismo baš toliko autodestruktivni...

   

Smanjiti rizlu

Kaznena mera protiv ortaka koji previše vari, te postaje evidentno glup, tup i neodgovoran. Skraćivanje zlica jedan je od perfidnijih načina za sprečavanje nastanka potencijalne štete od drugara koji se uvek opusti preko svake granice.

1: E tebra je l tu kinta?
2: Nema frke... Iscimao me David, reče da ti je dužan tih 150 jura. Degen nema ništa sad, još je mislio da ti njemu duguješ haha. Previše duva jebem ga u glavu.
1: Au kakav bolid, noge ću mu polomiti. Dečko je žešće u autu, smanjite mu rizlu...fali još 10 evra...

   

Svici

Vetroparkovi noću. Kao i svici u polju kad nikne mrak, na samom vrhu vetrenjače, iznad elise, neizmenično se pali crvena lampa i signalizira nešto nekome. Sa velike udaljenosti, svetla postaju sićušna i stvara se privid ovih insekata koji su promenili svoje boje u crveno.

Negde u poznom novembru, jedne večeri, vozili smo drumom ka Vršcu. Uzalud smo tražili dovoljno široko proširenje ili bilo kakav makadam koji vodi u njivu kako bismo stali i balzamovali se na brzaka. Spravice spremne za eksploataciju. Odjednom ukaza se prigodno stajalište, parkiramo, izlazimo, pravimo se da pišamo, palimo. I tako zagledani u vojvođanski horizont pomešan sa metanskim isparenjima Pančeva neko reče ''Vidi, svici!''... Bili su svuda okolo, šalju poruke. Nešto nekome.

U povratku iz Vršca smo ih ponovo sreli, združili se s njima malo duže, potrošili našeg svica i nastavili put ka kući. Dok sam vozio dalje u noći, ukazivali su mi se sve vreme do Pančevačkog mosta. Ušao sam u kuću, i u uglu sobe svetlelo je malo crveno. I to se dogodilo juče.

   

Lančana reakcija

Kad ortak od koga je celo odeljenje prepisivalo dobije jedan.

   

Ide mali na Kosovo

Polno opštiti sa devojkom u vreme njenog ciklusa. Kosovo, kao poprište svih epskih fajtova, večito je bilo natopljeno krvlju, te je crvena boja postala simbol ove teritorije. Ići na Kosovo polje u vreme kada užarena buktinja bljuje krv, znači da ćete se provesti kao Kosančić Ivan sa Kosovkom devojkom. Žedan, izubijan i krvav.

1: Alo druže, de bežiš?
2: Zvala me riba, curi joj odole, pa hoće da joj prodžaram malo ventile...
1: Au, ode mali na Kosovo...

   

Prokurator

Titula koja se dodeljivala bivšim konzulima i edilima iz Rima.
Koristi se da označi nove kurčiće i nova muda iz kraja koja su isplivala posle mutnih i mračnih godina.

1: Care, jel ovo mali Caki?
2: Ahaa, vidi šta vozi, pogledaj ribu u kolima, zajeban mali.
1: Prokurator! Znam ga kad je kenjao u pelene, a mi? Jebote, REVOLUCIJO! POJELA SI SVOJU DECU!

   

Planuo tiraž

Posledica Kije Kockar na sajmu knjiga.

   

Dabogda te majka u bureku prepoznala

Biti samleven i umuljan u brašno, margarin i poslat tako u tepsiju na termičku obradu, pa posle identifikovan za kućnim astalom u ovom pekarskom specijalitetu od strane nje, one koja ti je život darovala, znači napraviti neko neverovatno sranje koje se može sanirati jedino u pekarskom mlinu. A onda oči za koje si čuo milion puta da su najlepše na celoj levoj obali Dunava, postanu jedini znak raspoznavanja bivšeg deteta.

1: Kevo, slupo sam Punta... Ishavarisao sam sinoć, ne brini, nisam povređen, niti su me uhvatili murjaci, samo je cela desna strana otišla u pičku materinu...
2: Kuku meni sine sa tobom. Opet ona droga. Dabogda te majka u bureku prepoznala crno dete!

   

Vetar vari

S jeseni kad počnu vetrovi i sile prilika dovedu jedinku van topline doma i zatvorene prostorije, događa se da ista jedinka mora pripaliti buksnu u nevreme, po jakom vetru a u odsustvu bilo kakvog haustora ili zavetrine. I ondak džok brzo gori. Dok trepneš, zlica se smanjuje, žar se pojačava i crveni, polako se gasi a droga ode u nepovrat. Neprimetno, još neko se tu ogrebao za zeleno i povukao svoje dimove.
Vetar.
Pušiti po vetru je bacanje para i droge, te se savetuje, pronaći uvalu bez strujanja vazduha i ne dozvoliti košavi da se navari s vašim materijalom.

1: Uuu kako gori sunce ti poljubim, pola već ode...
2: Jok i ne gori kad ste stali ko ljančesteri na sred poljane, dajete vetru da vari... Lepo sam reko da uradimo smokeboh u kolima, ali ste pičkice tripozne...

   

Pala prva klapa

Otvaranje sezone, načinjanje.
Izraz je nastao od filmske industrije. Označava početak snimanja, prve kadrove, reči ''akcija'', i naravno udarac prve klape.

(na basketu)
1: Evo trojka sa pola, (zadnja promena, šut), Opaaaaaaaaaaa, pala prva klapa, 2-0. . .
2: User. . .
1: Šta user, Kecmanka!

?
+1505
75
definicija