Prijava
   

Komšinka, hoćeš da ti stavim?

Jedan od finijih načina da pozovete komšinku na kafu u cilju poboljšavanja međuljudskih odnosa.

-Dobar dan komšija, ja došla da vratim "The best of Fernando Colunga". Šta radiš ti?
-Ništa, kuvam kafu. Hoćeš i tebi da stavim?
-Ju komšija, pa stavi mi ako moraš.
-Nije da moram, al' kad već stavljam da te ne izostavim.

   

Vidim, neki su se pronasli.

Prvi komentar koji izgubljeni slucajevi ostavljaju na svoju definiciju. Valjda su ocekivali da ce njihova definicija:"Milan Stankovic je peder, jebe se sa drugim pederima iz Granda" pokupiti 50 pluseva i da ce autor dobiti "zasluzene" ovacije.

Definisao Izgubljeni slucaj, pre 2 minuta. Skor 0:3
Izgubljeni slucaj: O, vidim, neki su se pronasli! Lepo, lepo.
Definisao Izgubljeni slucaj, pre 5 minuta. Skor 0:5
Izgubljeni slucaj: Pa kol'ko vas pedera iz Granda ima ovde? E necu obrisati definiciju iz principa!
Definisao Izgubljeni slucaj, pre 10 minuta. Skor 1:9
Izgubljeni slucaj: Ma pusite ga vi Grand pederi. Idem ja odavde. Ovo ocigledno nije sajt za mene!

Ocigledno.

   

Škola

Svi časovi se otprilike svode na isto, bar u srednjim školama. Prvih 10-15 minuta profesorka objašnjava šta ce se raditi na času. Ali tih 15 minuta učenici koriste drugačije, pa posle zapitkuju svakih 15 sekundi. Pola odeljenja su jebači i šmekeri koji u prvih 15 minuta čitaju poruke od šestakinja iz obližnje osnovne skole koje glase ovako:"Jao, baš ti hvala što si me sinoc odvezao skuterom kući. Daću ti da me večeras u'vatiš za dupe". Druga polovina su ziljave pičke koje šalju poruke svojim matorim jebačima sa Audijem Q7 sledeće sadržine:"Dragi moj matori jebaču sa Audijem Q7, puno ti hvala što si mi kupio Nokiu N95 za rodjendan. Večeras su dvaput da ti ga popušim".

   

Tako ćeš i sutra kad rodiš

Tvrdnja kojom se iskazuje tendencija društva da svako žensko dete, bez obzira na uzrast, posmatra kroz prizmu materinstva. Pojedinci kojima se ovaj iskaz nalazi u rečniku pomno prate svaku njihovu reč, pokret, gest, ne bi li na vreme došli do zaključka kakve će majke biti. Pojedine nesrećnice automatski bivaju osuđene na propast, bez obzira što o sebi na taj način nisu ni razmišljale. A i što bi, kad ima ko će.

I (12 godina): “Mama, mama, je l’ mogu da uzmem bebu malo da se igram s njom?“
Mama: “Kakvu bebu tebi u ruke, si normalna? A ono mače što si pre neki dan grlila, pa zamalo da ga zadaviš? Ne može! Za tebe su samo lutke!“
***
(Profesor fizičkog zatiče sedamnaestogodišnjakinju sa cigaretom u ruci; to joj nikad neće oprostiti, jer ipak mu je ona bila miljenica i najbolja iz tog predmeta; sledi postrojavanje i govor)
G: “Lepo bogami! Leeepo bogami!! Koju si zapalila, onu damsku, a? Da budeš u modi?“
I: “Ma jok, Drindžu, nema se za bolje.“
G: “Vidi, vidi, još i pametuje... Pogledajte je svi dobro, nek’ vam bude za primer! Tako će sutra kad rodi – cigaru u levoj, pa dimi, dimi, a dete u desnoj da ga doji!“
***
(Momak i devojka (22) na gajbi; ona iz nekog sedmog razloga nervozna, nije joj dan; ne uspeva da otvori kesicu kafe, pa je besno baca na pod)
S: “Ha! Tako ćeš i sutra kad rodiš! Danas kafa o pod, sutra beba!“
I: “More, da se terate svi u pičku materinu!!“

   

Autobuski striptiz

Pojava do koje dolazi u situaciji kada nemaš slobodno mesto u busu, pa se uhvatiš za šipku, a majstor vozi kao manijak: u krivini guza se puči shodno zakonima fizike, ili se, pak, telo izazovno pribija uz šipku, pri prelasku preko džombe ili ležećeg policajca suknja otkriva čak dve bezobrazne reči, a ako majstor napravi zaokret za 180 stepeni, publika može da uživa u opisivanju kruga oko šipke, dok pri kočenju noge lete u vis.

A ljudi se žale da je skupa karta.

   

Sizifov posao

U Srbiji, Sizifov posao se sastoji iz sledećeg: kreneš na studije, nemaš kintu za iste ali se krpiš i upravo to ti je i motivacija da ga završiš (a kad ga završiš, stigneš do pola brda), onda sav pun entuzijazma kreneš da tražiš posao sa diplomom u ruci (stagniraš, ali si jak, držiš kamen da ne ode nizbrdo), konačno ga nađeš na pošteno i daješ sve od sebe da se dokažeš (nastavljaš da guraš kamen uzbrdo), dok ne ustanoviš da te svi jašu zato što si zelen, usput postaneš i žrtva mobinga, te daš otkaz iz principa (izuzetno hrabar korak, kamen nastavlja svoj put ka vrhu), nakon čega igrom slučaja opet na pošteno nađeš novi posao (litica je ovde manje strma, što ne umanjuje tvoje zasluge) na kom ili nemaš puno radno vreme ili kasne plate (počinješ da posustaješ, snaga te izdaje, ali guraš i dalje po inerciji), sve do trenutka kada shvatiš da svi tvoji napori, trud i snaga imaju rok trajanja, a taj rok trajanja je onaj dan kada pomisliš: „Jbg, hteo sam sve na pošteno“ (potkočiš kamen rukama i nogama, osvrneš se na sve ono što si uradio, na sav onaj entuzijazam koji te krasio, i teška srca (s kamenom na srcu) pomeriš i ruke i noge i posmatraš kako kamen odlazi u nepovrat, kao i tvoj minuli rad). Jebiga, Sizife, vreme je za neplaćeno!

   

Snajka

Pogrdno ime za žensku osobu koja se u hladnim jesenjim i zimskim danima oblači kao da ide na bazen. Njen razgolićeni pupak i vetrom otkriveni guz izazivaju masu zajedljivih komentara, uglavnom kod muške populacije, što nju baca u zbun jer joj nije jasno kako je moguće da im se ne sviđa njen „meti-mi-ga“ izgled, konstruisan samo za njihove oči.

Č: „Snajka, je l’ ti to na posao ili u školu?“
K: „Gledaj ovu! Ja nosim dugačke gaće da mi se muškost ne pretvori u rumenka, a ona k’o one lutke u izlogu!“
Đ: „To, snajka, udri! Kod tebe ni veštačka oplodnja neće da upali!“
T: „Škrguću zubi, a? Bitno da guzica landara!“
F: „Snajka, pusti ti njih, ja volim smrznuto meso... hajde ti sa mnom, baš mi fali jedna ukrasna figura u ćošku, a ti si tako... preparirana.“

   

Žvrljanje po zidovima

Omiljena aktivnost male dece dok još ne shvataju da nije svaka bela površina papir. Popustljivi roditelji će tu radnju ohrabriti uz momentalno preračunavanje oko toga koliko će da ih košta krečenje, dok će oni strogi ubiti ovu ranu umetničku kreativnost i ljubav prema bojama pričom o načinjenoj šteti.
Repertoar žvrljotina se u ranoj fazi sastoji od čiča Gliša, sunca, cveća i drveća, a u slučaju ohrabrivanja umetničkih pokušaja, u pubertetskim godinama zamenjuje se slovima, tj. zapisima o nesrećnoj ljubavi (Pera + Mika = Forever Together) i citatima Ive Andrića i Hermana Hesea između nalepljenih postera omiljenih bendova.
Ova zidna umetnost nije večna - u postpubertetskim godinama uvek osvane jedan dan kada se umetnik osvrne na svoj rad, priseti se kada i zašto je stvarao, priseti se čak i kako se tada osećao, postidi se svoje mladalačke zanesenosti, i krene da cepa, briše i da se preračunava oko toga koliko će da ga košta krečenje.

   

Prvo roditeljsko predavanje o semaforu

Pošto saobraćaj dnevno odnese ogroman broj života, a svakako, najranjiviji učesnici u saobraćaju su deca pešaci, nameće se potreba da roditelji mnogo pre škole daju deci osnovna saznanja u vezi sa njihovim ponašanjem na ulici.

Tata i sin na raskrsnici čekaju zeleno svetlo.
Tata: Vidiš, sine, kad je čiča Gliša crvene boje i stoji mirno, ti stojiš i čekaš. Kad promeni boju u zeleno i raširi noge, onda možeš bezbedno da pređeš ulicu.
U tom trenutku preko puta se pojavljuje zgodna cica u dopičnjaku.
Tata: Hajmo, sine!
Sin: Ali, tata, čiča Gliša još uvek mirno stoji.
Tata: Mali, ne jedi govna, nego polazi, zna tata šta radi.

#56
+37121
266
definicija