Prijava
   

LSD

Jedan od najjačih halucinogena. Sintetisao ga je Albert Hofman 1938. god.
Ali tek 5 godina kasnije, počeo ga je ozbiljno proučavati. Testirao ga je na sebi, i upisivao zapažanja u dnevnik. Jednog dana je zapisao:

"Boli me dupe za Drugi Svetski rat, ja sam slon"

   

Vanja Bulić

Voditelj koji ima neverovatan talenat da svaki zanimljivi razgovor saseče u korenu.

Gošća "Bisera" striptizeta: "I tada sam penis tog političara stavila u usta"
Vanja Bulić: "Ček, ček... reci mi jel imaju još uvek tvoji roditelji vinograd?"

   

Zozovača

Poznata vrsta rakije koja se u stvari zvala "Guslar", a ovo ime je prepoznatljivo u narodu, jer je njen tvorac izvesni Miroslav Živadinović Zoza a.k.a Ludi trovač. Čovek nije smatrao ništa loše ako etil zameni metil alkoholom (jebo jedno slovo), e sad što od jedne čašice možeš oslepeti, a od nekoliko crkavaš ko otrovan pacov, to je već druga priča. Zoza je uspeo ubiti 43, dok je otrovao još 56 ljudi.
Urbana legenda je da je pri loženju kazana i pečenju "Zozovače" pevušio pesmu "Poison" od Alice Cooper

- Gle, nema venac!?
- E, pa venac dobiješ sutra!

   

Luna Lu

Luna Lu je rođena u opštini "Urbano brdo", grad Beograd. Reč je o najelitnijem, modernom, jet-set delu glavnog i odgovornog grada naše domovine. Otac joj je bio skromni trendseter,a majka samouki PR u najbitnijoj kompaniji, generalnom distributeru skupih stvari proizvedenih u inostranstvu. Završila je prestižnu akademiju "Snežna Dakić" u klasi profesorke Duške Jovanić, smer wellness. Profesionalno se bavi odlaskom na proslave i žurke gde je uvek rado viđena. Razume se u "Sex i grad"

Rekli su o Luni Lu:

Sergej Trifunović Urban
"Pazi ovako, Luna je jedan definitivno pozitivan lik. Ja sam sad bio u New York-u i tamo ovakve likove niko ne smatra iritantnim i bespotrebnim idiotima. Supportujem sve što ona radi"

   

Basketaši bez majice

Noćna mora svakog ljubitelja narandžaste loptice-skočice. To su momenti kada biste više voleli da čuvate samog Kobe Bryant-a, nego svog komšu u toplesu, iako cenim da vam komša nije bolji igrač od Kobea. Oznojani torzo, prilikom leđne tehnike, ili napada licem-košu, predstavljaće vam pravu enigmu, iako ne sumnjate u vašu motoriku i kordinaciju pokreta. Podsvesno ćete ipak poželeti da ljigavac neometano poentira.

- Brate, ti čuvaj komšija Mileta
- Šta? Jesi li lud? Igra bez majice, kad se, nakon pola basketa osapunja, ne bi ga zadržao ni Dimitris Diamantidis!

   

Rubikova kocka

Remek delo mađarskog siromašnog arhitekte Erna Rubika, koji je posle prodaje više od 100.000.000 ovih kocki postao Erno bogat-sam-ko-jebeni-soroš Rubik. Kažu da može da se složi na 43 kvintiliona načina. Posle se tržište prezasitilo, jer je svako imao po 3 komada.

Kao kroz maglu, u daleko detinjstvo sećam se kako otac, poput Arhimeda, razdragan istrčava iz WC-a, vičući: "Složio sam je, mamu joj jebem!!!"
To je bio veliki dan za porodicu.

   

Klasifikacija domaćih filmova (poslednjih 15 godina)

1. Podrstrekači samoubistva -"Jebem ti život"
Ova kategorija je postojala i u SFRJ, ali ni podizanje standarda i kvaliteta života nije bilo dovoljno našim rediteljima da nas poštede svratišta za kamiondžije, kaznenih ustanova, birtija kakvih teško da pamti neka nacionalna kinematografija. Još kad se na to doda ratno stanje, bude još "veselije" (Tango argentino, Tamna je noć, Kaži zašto me ostavi, Vukovar-jedna priča)
2. Podstrekači nasilja i zločina - "Naću ću vas i jebaću vam kevu!"
Često reklamirani kao urnebesna komedija, i u većini možemo videti Batu Životinju. Posle onoliko legendarnih filmova, Bata je u 90-tim stao pred svaku uključenu kameru u Srbiji, i bio deo nekih užasnih projekata koji mu nisu dostojni. Podžanr su i filmovi koje su neke pevaljke snimale o sebi. (Slatko od snova, Hajde da se volimo, Svemirci su krivi za sve, Dama koja ubija, Velika frka,Tajna porodičnog blaga)
3. Urbani - "Duva se gandža"
Eeee... pa nije sve u Srbiji selo. Prvi film je bio Crni bombarder, koji je utabao put svim ostalima koji zrače urbanošću. Šteta je samo što u svim filmovima ovog žanra ne igra Sergej Trifunović koji je oličenje urbanosti. Dalje, stičemo utisak da je Beograd pun omladine evropskije od evropske. Na mladima svet ostaje. (Dorćol menheten, Munje, Ringeraja, Tri palme...)
4. Tranzicioni
Ovi filmovi su namenjeni da na nekom festivalu pokažu kako je sada kod nas. Obično se radi o nekom tipu koji se muči i želi da ode preko, jer se ne pronalazi ovde. Nema se para za leba, ali pije se samo strano pivo. Nekada je film realan (Bure baruta, Ni na nebu ni na zemlji), nekad je samo plud bujne mašte autora (Točkovi,
Mehanizam, Lavirint)

Srđan Dragojević "Ako vam moj film nije smešan, vi ste idioti!"

   

B92

Televizija o kojoj se mnogo polemiše. Dok jedni misle da je to najdemokratskija televizija, drugi bi najradije ušli u njihove prostorije i vežbali "srednji vek" na guzicama urednika i zaposlenih.
Relativno nova televizija, iako stičemo utisak da su oduvek sa nama

14. februara 1804 godine

Dobro veče, gledate vanredne vesti televizije B92, ja sam Goran Dimitrijević, dobro veče, ja sam Ivana Konstantinović.

Kako televizija B92 nezvanično saznaje danas 14. februara 1804 godine, grupa huligana na čelu sa nacionalistom Đorđem Petrovićem, zvani Karađorđe, krenuli su u terorističku akciju razbijanja Osmanlijskog Carstva podstaknuti pogubljenjem njihovih nacionalističkih istomišljenika koji su pogubljeni pre izvesnog vremena pravosnažnom presudom odsecanjem glava, takozvanom: „sečom knezova”.

Đorđe Petrović – zvani KARAĐORĐE, ekstremni srpski nacionalista, vođa huligana, imenovan je za nacionalističkog komadanta, i huligani su ove 1804 godine uspostavili „Praviteljstvujući sovjet” (ustanovu koja je u direktnoj vezi sa ruskim nacionalističkim liderima„), dok je ustavni akt čija je svečana dekleracija pod naslovom ”Srpska sloboda„ koja predstavlja neprijateljski akt prema mirnom Osmanlijskom Carstvu.

   

Ruski traktor

Poznat po svojoj izdržljivosti

Šta prvo crkne na ruskom traktoru??

- Vozač...

   

Zemlja košarke

Srbija

Dobrodošli u zemlju košarke!!! Večeras ćete gledati kombinovani prenos košarkaške utakmice naše reprezentacije, teniskog meča čoveka-države, Novaka Đokovica, a uključivaćemo se i u više nego zanimljiv duel prve faze svetskog šampionata u lakrosu izmedju Tanzanije i Nikaragve!

   
   

Ludi gledalac

Kviz "Zlatna žica"

Voditeljka: "Koga imamo na vezi?"
Učesnik: "Ovde Jašim"
Voditeljka: "Izvoli, Jašime"
Učesnik: "Samo sam to hteo da čujem"
tu tuuu..tu tu....

   

Dedukcija

Zaključivanje pomoću već poznatih činjenica, logičkim nizom koji ne mora biti istinit.

1981. godina
1. Princ Charles se oženio
2. Liverpool postao prvak Evrope
3. Umro Papa

2005. godina
1. Princ Charles se oženio
2. Liverpool postao prvak Evrope
3. Umro Papa

Pouka 1: kada princ odluči da se oženi treći put, a Liverpool zaigra u finalu
Lige Šampiona, treba upozoriti Papu!

Pouka 2: kada princ odluči da se oženi treći put, a papa umre, treba se
kladiti na Liverpool!

   

Frikom

Firma koja svakog leta snima reklame za svoje sladolede sa prostačko-seksualnim aluzijama. Baš me zanima šta će još da smisle.

"Stavi pravu stvar na pravo mesto, učini to često!"

"Pažljivo ližite!"

   

Ljubodrag Duci Simonović

Borac protiv kapitalizma. Borac protiv olimpizma. Borac za jedan novi svet (namerno ne kažem bolji, jer bi to značilo da je i ovaj dobar). Neki kažu i borac protiv vetrenjača.
Duci je u javnosti poznat kao jedan od najboljih košarkaša sveta i kao čovek koji 1972, napušta olimpijski tim iz protesta. Svi su se dogovorili da napuste igre jer su bili prevareni, nepravedno izgubivši trku za zlato od strane nadopingovanog autsajdera Puerto Rica (za koga je utvrdjeno da su barem dvojica igraca bili dopingirani a FIBA nije poništila utakmicu!). Igrači se dogovorili da svi napuste ove i inače vrlo dramatične igre medjutim jedino je Duci imao obraza da održi datu reč.
Nakon sportske krarijere, intelektualno se izgrađuje, postaje magistar pravnih nauka (nije doktorirao zbog smrti mentora), doktor filozofskih nauka i “prećutno”, doktor iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, kažem prećutno, zbog ideja koje bi dovele u pitanje instituciju koja bi mu izdala tu titulu. Počinje kritički pisati o degeneraciji modernog, posebno olimpijskog sporta gde su nečasne igre, doping, laži i pohlepa (ne samo politika!), nažalost odavana neizbežne pratilje (sve besmislenijih) Igara. Poznat je dr Simonovic možda jos više po svojoj izvrsnoj knjizi "Pobuna robota". Teza je da je sport kakav je danas zapravo igra drogiranih robota i prljavog novca i kao takav nema apsolutno nikakvih veza s izvornim antičkim načelima, a vrlo malo sa moralnim ili ljudskim vrednostima.

Napominjem da je Duci počeo sa kritikom sporta još davne 81 godine i još od tada biva proganjan, tako da svima bude jasno kada je u pitanju njegova politička obojenost. Za njega bi se moglo reći da je čovek bez “dlake na jeziku” ili što će reći u maniru urbanih tekovina, on “naziva stvari pravim imenom”, ne želeći ni izbliza da ga stavim pored tih “urbanih” likova koji se vrzmaju po političkoj sceni

Da kažemo nešto i o Ducijevom načinu obraćanja. Mnogi kritikuju njegovu isključivost i izvesnu dozu agresije pri iznošenju argumenata, mnogi se i uvrede pritom, ali ja bih to opisao ovako. U društvu gde svi okreću glavu, gde su svi pomireni sa sudbinom, gde svi zatvaraju oči i uši pred istinom čovek mora glasnije da priča da bi ga čuli i da bi se prenuli iz kolotečine kojoj se svi mi u većini prepuštamo…

Duci je velika ljudina i rodoljub,nepotkupljiv,ostao dosledan sebi i to mu "glavešine" nikada nisu oprostile.I danas je zabranjen,na većini medija.

Kome ćemo verovati na kraju? Duciju, koji je zdravlje žrtvovao sportu a dušu, po cenu sopstvenog siromaštva, istini i pravdi, ili našim političarima koji svoju navodnu borbu za našu stvar naplaćuju debelim bankovnim računima…? Mislim da nema dileme.

Ko je na kraju Duci Simonović?

Ludak ili genije?

Pesimista ili vizionar?

Don Kihot ili pravednik?

Fašista ili čovekoljubac?

Odlučite sami…

   

Boj na Kosovu (film)

Film koji je snimljen za 20.000 maraka?!
Pa dobro...onda je solidno i ispao. Još je bila žurba da se završi za godišnjicu boja, 1989, pa i ne čudi koliko se grešaka provuklo u montaži. (ili se nije provuklo, nego su rekli "jebi ga")
A greške su stvarno urnebesne, od traga mlaznjaka na nebu, preko olupine traktora u šumi, satova "casio" na rukama boraca, pa do simpatičnog brke koji gine po nekoliko puta "na obe strane"
Iskreno se nadam da će se snimiti "rimejk" ovog film pod nazivom "1389"

   

Adolf Hitler

Čovek koji bi sigurno vladao svetom da je, u to vreme, mogao da poseduje SNN,BBS, ili (ne daj Bože) internet.
Izumitelj jednog monstruoznog sistema koji je stvoren da ljude svede da idiJote, po čijem receptu rade i današnje televizije!!!

„...otuda ne treba dozvoliti da se pojavi neki učitelj, koji će se založiti da se uvede obavezno školovanje za pokorene narode. Znanje Rusa, Ukrajinaca, Kirgiza i drugih da čitaju i pišu, može samo da na škodi. Ono bi omogućilo, onima sa bistrom pameću, da steknu određeno znanje o istoriji i time dođu do političkih ideja, koje bi se na neki način opet mogle usmeriti protiv nas. Mnogo je bolje da se u svakom selu postavi radio razglas, da bi se ljudima, na ovaj način, saopštile novosti i ponudili zabavni sadržaji, nego ih osposobiti da steknu sopstvena, politička, naučna i druga znanja. Ne sme se,isto tako desiti, da se pokorenim narodima, u radio emisijama, govori o njihovoj istoriji, već im se preko radio stanica mora prenositi muzika i to što više muzike. Jer zabavna muzika unapređuje radni elan.“

   

Majmun je majmun čak i kada se popne na najvišu granu

Savršena rečenica koja leči vaše frustracije na radnom mestu. Ako vam predpostavljeni ne ulazi u kancelariju, možete je i na zid nalepiti.

   

Gastarbajterska zlatna pravila

1. Idi u Nemačku ili Austriju (eventualno Švedsku).
Nikako u Veliku Britaniju, ili Kanadu (tamo si emigrant, a ne gastos), jer u te zemlje idu intelektualci koji se žale na režim kod kuće, i uopšte ih ne zanima da legnu u motorno ulje , ili da provozaju kamion od Ulan Batora do Roterdama.
2. Odaberi grad sam mnogo slova. (Recklinghausen, Wilhelmshavem i sl. jer se u nazivu odmah vidi da je inostranstvo i to razvijeno)
3. Uvek se ponašaj kao kod kuće. (šta god to značilo)
4. Zapamti zašto si došao (da kupiš "benvea", ili "Merced'sa")
5. Jezik domaćina uči samo u svrhu samoodbrane.
6. U svakoj prilici kukaj za zavičajem, a atmosferu rodne grude, svakog vikenda će ti doneti estradni umetnici. (poželjno potrošiti nedeljnu zaradu)
7. Ukoliko u zavičaju dođe nevolja u vidu oružanog sukoba, dužan si da finansijski pomogneš, ali ne i da u njemu aktivno učestvuješ. (A ionako ti gazda Hans neće dati slobodne dane za takve gluposti)

Inače, popularni naziv "gastarbajter" nastao je od imena Gastara Baytara, turskog državljanina, koji se nakon mladoturske revolucije prvi otisnuo put Nemačke, u nadi da će mu tamo dozvoliti da praktikuje islamski fundamentalizam, koji su mu u rodnoj zemlji zabranili.

   

Pokvarenjak

Čovek koji se poslednji put nasmejao kada je Lajka crkla u kosmosu.

#237
+14919
226
definicija