Prijava
   

Cajtgajst Revolucionar

Tip koji pogleda jedan dokumentarac i onda je spreman da se pretvori u Hajda iz veselih 70-ih i da celom svetu objašnjava pravu istinu koju su oni suviše slepi da vide. Na nekoj objektivnoj skali iritantnosti (od 1 alimpićke do 10 alimpićki) veselio bi se na čelu iznad mtv bendića koji furaju crvene kravatice a tik ispod onih šarenih reklama za ajpod i jebene AliMekbil. Doduše ruku na srce nećete ga na prvu prepoznati među svetom jer je mirne ćudi i uljudan sve dok ne provali da niste kao on latentno lobotomisani od strane Pitera Džouzefa i Zeitgeista i da ne kapirate da oni u stvari noću Amerima stavljaju čipove između prstiju i da im ispaljuju gudru iz satelita u supu, tada će mu iskočiti žila besa na čelu i biće spreman da vam satima prducka o pravoj istini, ljudima iza zavese, i tome kako treba da ugasimo televizor i upalimo mozak i da ne kupujemo naftu jer od tih para teraju Mijanmarsku decu da prave patike.

U kategoriji onih koji zaziru od jednog ekstrema, pa zato odlaze u drugi ali beskrajno gluplji, Cajtgajst revolucionari su ipak male mace u odnosu na hipike, arafatkaše, zalagače za prava životinja i aktiviste za da se deca ne biju već da se vaspitavaju nežnim rečima i milosnim pogledima, sve zajedno idealne kandidate za jedno krstarenje sa startom u Duizburgu a ciljem u Grebenu Lorilaj.

Iz svega ovoga se izuzimaju fanovi Digitalnog anđela, kojima je taj film ipak neko najverovatnije slučajno poturio između Nodija, Fifi cvetića i Dore čizmice.

Matori oni te gledaju, nemoj da dozvoliš da te oni gledaju jer te oni gledaju i sve znaju.

   

Popaliti se

Narogušti se zbog nečega. Opasno se primiti na bezazlenu priču.

Biti zagrejan za nešto.

- Brate, šta si se popalio, vidiš da te troluje. Nemoj da si prijemnik.
__________________________________________________________________________

Duh iz lampu: Ljudi molim vas, šta se popalili da pišete sleng večeras?! Pa je li ovo rečnik slenga?!

   

Massimo Savić

On pati. On cilim svojim tilom osjeća svaku pismu koju izvodi. Nebitno što je pismu obradio. Nebitno što piva na plejbek. Nebitno što gostuje na Tv Ruski Krstur i što je istog jutra tu numeru pivao u još 16 emisija. On je tako do jaja. On je tako umjetnik. On ima udvojeno isto slovo u svom imenu. On ima tako kul spiku i tako je iznad tih ustaško-četničkih sranja. Njemu niko ne može oduzeti šetnju Balkanskom ulicom jutarnjim časovima 80tih, zadimljenu salu Skc-a, druženje sa Milanom Mladenovićem,…Šatro. On štiti životinje, on zatvara vodu na slavini dok pere zube. Ali on nikad ne priča o tome. On je Massimo Savić.

   

Budućnost Evrope

2009. EU i svet, zahvata masovna ekonomska kriza, iz koje je izvlače ambiciozni planovi srpske vlade, zasnovani na uzgoju pirinča i izvozu u zemlje dalekog istoka.

2010. U znak zahvalnosti, Srbiji ukinute vize, Hrvatska revoltirana time, prekida diplomatske odnose sa Srbijom, i priznaje nezavisnost Vojvodine.

2011. Okončan hrvatsko-Srpski sukob, zahvaljujući posredovanju Srbije u rešavanju hrvatsko-albanskoh spora oko podele Sandžaka.

2012. Smak sveta, zahvaljujući umešnosti srpskih diplomata, odložen za 3013-u godinu.

2013. V. Britanija, Nemačka i Francuska, priznaju srpsku nacionalnu manjinu u svojim zemljama.

2014. Lisabonski ugovor, zahvaljujući posredovanju srpskog šefa diplomatije, najzad usvojen i u Estoniji i Letoniji.

2015. U EU ulaze i Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, BiH, Turska, Albanija, Kosovo, Vojvodina, Sandžak, Srbija.

2016. Crna gora usled pritiska ruske nacionalne manjine, odbacuje €, i uvodi Rublju. Parada ponosa u Beogradu, po drugi put ugušena u krvi.

2017. Prvi Srbin se zapošljava u administraciji EU. Reprezentacija Kosova, osvaja kup UEFA.

2018. Prvi Srbin u administraciji EU-a zapošljava svoju, ženinu i kumovu familiju, kao i članove porodica najbližih komšija, a i neke ljude iz svog sela.

2019. Srbija uvodi Evro, na poleđini lik Milke Canić. Srbi čine 10% Administracije EU.

2020. Pri kraju izgradnja Transevropske železnice, Rejkjavik-Ankara. srpski ministar infrastrukture, ponosno objavio da je deo železničke pruge, koji prolazi kroz Srbiju, urađen kvalitetno i to 6 meseci pre roka.

2021. U železničkoj nesreći u blizini Stalaća, na transevropskoj pruzi, gine preko 7000 ljudi, uglavnom stanovnika zapadne Evrope. U celoj Evropi, proglašen dan žalosti, Ministar infrastrukture R. Srbije, odbija da komentarše događaj.

2022. Na Eurosongu, održanom u Novom Pazaru, pobeđuje Sejo Kalač, novi trend se širi Evropom. Udeo Srba u EU administraciji doseže 65%. Na vlast u Srbiji dolazi nova, marionetska vlada leve desnice.

2023. Proizvodnja piva u Nemačkoj i Češkoj posustaje, i predaje primat rakiji. Turska podnosi izvinjenje Balkanskim zemljama, zbog viševekovnog ropstva.

2024. EU donosi strategiju uslovljavanja ulaska Ukrajine, Moldavije, i Belorusije u Uniju. Srbija primljena u grupu G-25. Prvo homoseksualno venčanje u Srbiji, mladenci sutradan nađeni mrtvi, obdukcija pokazala da su se međusobno pobili bejzbol palicama.

2025. Broj Balkanaca u EU administraciji je 90%, najveći deo čine Srbi. Makedonci na referendumu ponovo odbacuju evro. SAD, ponovo pokreću planove za posavljanje raketnog štita, ovaj put u Hrvatskoj. Srbija ulaže protestnu notu.

2026. Dolazi do rezanja troškova i otpuštaju se čistačice, kuvari, vozači - svi do jednog belgijski i holandski državljani. Udeo Balkanaca u EU administraciji doseže 99.3%.

2027. BiH dobija nove kredite EU-a, između ostalog, i kredit za razvoj istraživanja arheološkog lokaliteta ''Visoko''. Hrvatsko predsedništvo okončava šestomesečni mandat. Crna Gora uspešno okončava proces privatizacije, i prelazi u ruke ruskih oligarha. Od januara 2028. predsedavanje Unijom preuzima Beograd.

2028. Misija EULEKC-a završava svoj dvadesetogodišnji mandat na Kosovu, Srpska vojska i policija se vraćaju, na zahtev albanskih vlasti. Evro devalvira, inflacija naglo raste. Sredinom godine štampa se rekordna banknota od petsto milijardi evra, sa likom Jovana Cvijića.

2029. Nemačka u februaru istupa iz Evropske unije. Mesec dana kasnije to čine Francuska i Finska, a do kraja godine, za vreme albanskog predsedavanja, i Velika Britanija, Belgija, Danska, Švedska, Holandija, Luksemburg, Italija, Španija, Portugalija, Austrija, Češka, Litvanija, Letonija, Estonija, Grčka i Slovenija. Sve ove zemlje uvode rigorozan vizni režim za državljane zemalja EU-a.

2030. Počinje građanski rat u EU.

2031. U nuklearnom napadu, Srbi uništavaju polovinu Albanije, Abanija kapitulira, i izlazi iz rata.

2032. Mutogeni virus pasuljskog gripa, desetkuje stanovništvo u Srbiji, Hrvatska napreduje na svim frontovima. Bugarska ulazu u rat na strani srpskih protivnika, zabadajući time odlučujući udarac srpskoj vojsci.

2033. Srpska vlada se povlači na Mesec, u Srbiji formirana nova, marionetska vlada leve desnice.

2034. Rat se bliži kraju, preostale evropske zemlje, šalju mirovne misije na Balkan, Krvavi sukob između Crne Gore i Grenlanda se okončava podelom Kosova.

2035. EU se raspada. Srbija podeljena na Istočnu i Zapadnu.

2040. Haški begunac Ratko Mladić uhvaćen u blizini Niša. Istočna Srbija demantuje bilo kakvu umešanost u skrivanje preostalih Haških begunaca.

2045. Makedonija na referendumu prihvatila Evro, Parada ponosa u Zapadnom Beogradu, po treći put ugušena u krvi.

2050. Ujedinjenje Zapadne i Istočne Srbije, Formirana Jugoslavija.

2055. Na Sednici ministara Evropskih zemalja, odlučeno o osnivanju Evropske Alijanse.

2060. Posle četvrtooktobarskih demonstracija, na vlast u Jugoslaviji dolazi marionetska vlada većinske manjine, započet proces pridruživanja EA.

2065. Jugoslavija podnosi kandidaturu za članstvo u EA. Evropska Alijansa dostavlja nepotpunu listu uslova za ulazak Jugoslavije u EA. Jugosloveni revoltirani zahtevima Evropske Komisije, organizuju miran protest... 10000 mrtvih.

2070. Jugoslavija menja ime u Demokratska Evropska Republika Srbija. Reprezentacija Kosova osvaja kup UEFA.

2075. Srbiji, mesec dana pred izbore, uvedene vizne olakšice, i ponuđen Sporazum o Stabilizaciji i Pridruživanju Alijansi.

2080. U EA ulaze Češka, Slovačka, Poljska, Mađarska, Slovenija, Letonija i Litvanija. Holandija zamrzava SSP Srbiji, zbog neizručivanja preostalih Haških optuženika.

2085. Evropsku Alijansu i svet, zahvata masovna ekonomska kriza, iz koje je izvlače ambiciozni planovi srpske vlade, zasnovani na prodaji finog peska, zemljama bliskog istoka.

2090. U znak zahvalnosti, Srbiji ukinute vize, Vojvodina revoltirana time, prekida diplomatske odnose sa Srbijom, i priznaje nezavisnost Šumadije.

2095. U EA ulaze i Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, BiH, Turska, Albanija,Kosovo, Vojvodina, Sandžak, Šumadija i Srbija...

2100. ?

   

Sahrana

Sve češći način obeležavanja prvog dana penzije.

- Dragi naš Danilo, otišao si sa ovozemaljskog sveta onda kada si na njemu trebao da počneš da ubireš plodove svog mukotrpnog rada koji te je na kraju i otresao kao što grad otrese maline. Ali dobro, bio si štedljiv čovek. Verujem, kao i svi prisutni ovde danas, da ni sam ne bi bolje isplanirao da o istom trošku obeležiš odlazak u penziju i odlazak sa ovog sveta. Tolike krize si preživeo i uvek si mislio kako da uštediš da imaš za unuke kad ti dođu iz Beograda, za sina koji i dalje nema posao, i za mnogobrojnu rodbinu koja iz opravdanih razloga nije mogla da dođe danas da te isprati. Kao što rekoh, štedeo si. I za crne dane da imaš. Ali nisi mogao znati da će prokletnici promeniti zakon i da ćeš moći u penziju tek sa 84 godine života ili sa 58 godina radnog staža. Nisu ti dali ni crne dane da doživiš, bezbožnici. Zadesilo se, eto, da ti je i rođendan danas, pa ti želim da ga proslaviš tamo, s one strane, kako dolikuje. Nadam se da gore isplate ne kasne, jer da si kojim nesrećnim slučajem ostao živ, ko zna kad bi ti legla prva penzija. Ja sam čekao dobrih sedam meseci i hvala Bogu milosnom te mi se prva isplata poklopila sa tvojom sahranom, pa se ne osramotih već sam ti kupio ovaj venac kao mali znak pažnje. Eto toliko od mene, a ako bude sreće i pameti, videćemo se uskoro gore. Neka ti je laka penzija. Ovaj, zemlja.
- Jooooj kukuuu Dančoooo što mi bar jednu penziju ne ostavi, joooj kuku mene jadnooooj!!!

   

Dadilja Šljivka

Rakija od koje pričaš kao da si beba, a svet oko tebe poprima izgled malog kraljevstva (crtana serija za decu). Bubamare su ogromne, možeš ih jahat, žene su vile, a muškarci patuljci prebio bi ih dvadeset jednim udarcem.

Veseli konzument: Buci, buci buc... (žensko čeljade pokušava da izbegne da njegov prst završi u njenom oku).
Scto ci leeepa ble, ko gorska vila (muž dobija blagoo crvenu boju, a iz ušiju mu izlazi para),
Aa ko ti je ovaaaj gnom? Muž!?! Muž kazes? Sad cu da ga zgsim!
Scamo da oduuuuu ove bubetine! (maše rukama oko sebe ko vetrenjača)

   

Propuštena prilika

Nekada davno, kada si bio kao mladi pastuv, i kada ti je griva vijorila na vetru u divljem trku po zelenim pašnjacima. Kada ti je svako jutro bilo novo i svaka rosa slatka. Kad ti nije bilo važno gde ćeš leći i s kim ćeš plesati, koliko noći nećeš spavati, a koliko dana ćeš provesti putujući u nepoznato. Kada je radost bila u istraživanju i novim iskustvima jer je ceo svet bio mlad u tvojim očima. Nekada davno, u prolazu, na nekoj žurci ili koncertu, upoznao si predivnu devojku. Devojku sa mesečevim sjajem u kosi i sunčevim zrakom u osmehu. Prošla je pored tebe i ti si se zapitao, samo za tren, da li da je slediš. Nisi.

Umesto toga, oženio si se skromnom komšinicom, curom iz kraja koja te je krišom gledala ispod oka dok je tiho rasla čekajući da se ti smiriš. Curom koja je odabrala da svoj život provede s tobom. Da trpi povremene pijanke, glasne prdeže i psovke, da ti pere smrdljive čarape i gaće sa smeđim flekama. Da ti rodi decu i da ih vaspita da budu dobri ljudi i vole svog oca. Da, onu decu na koju se ponosiš u kafani pred prijateljima, a treba ti pet minuta da im se setiš datuma rođenja. Curu koju povremeno ispod oka pogledaš procenjivački i odlučiš da se previše ugojila, opustila, prestala da se šminka i generalno ti više nije privlačna.

Tada pomisliš kako bi to bilo dobro da si oženio onu devojku sa mesečevim sjajem u kosi i sunčevim zrakom u osmehu. Da si s njom proveo ceo život u u divljem trku po zelenim pašnjacima. I pomisliš da si u životu propustio priliku. Tada znaj, zasigurno, da je tu priliku u svom životu propustila skromna komšinica, cura iz kraja koja te je krišom gledala ispod oka dok je tiho rasla čekajući da se ti smiriš i da je povedeš u novi život ispunjen srećom.

I od mladog pastuva čija je griva vijorila na vetru u divljem trku po zelenim pašnjacima, znaj, ostala je samo matora izanđala konjina.

   

Ništa nećemo reći, samo ćemo se značajno nasmešiti

Okej, ispalio si enormnu glupost, ne može ni Dunav da te opere, a kamoli komentar bilo kog od nas. Samo ćuti molim te, ništa više nemoj da govoriš. Samo ćuti.

vukajlijapriboj: Pa ja necu da pisem definiciju, hocu da postavim vic!“

Ništa nećemo reći, samo ćemo se značajno nasmešiti.

   

Proces pretvaranja nove odeće u staru

Proces pocinje, paradoksalno, samom kupovinom i njegovo trajanje je, u 99 posto slucajeva, upravno srazmerno visini cene te odeće. Na samom početku procesa, t.j. nakon kupovine, trudimo se da određenu stvar ne uflekamo ili, ne daj Bože, pocepamo. Peremo i peglamo je relativno često, t.j. taman onoliko da uvek bude poprilično čista i uredna ali ne i da se trajno ošteti. Nosi se samo u posebnim prilikama. Nakon nekog vremena, počinjemo i da je nosimo na manje posebnim prilikama i strah od fleka i cepanja se smanjuje. Tada se obično i najprijatnije osećamo dok je nosimo. Posle još jednog vremenskog perioda nosimo je svuda i po kući i po gradu i paznja od prljanja i cepanja se svodi na minimum. Tada roba po prvi put zagazi u sveru starog, ali ne celim svojim delom. Na kraju procesa, navedena strar se nosi samo po kući i obično ima po neku fleku a i po obliku i boji više ne liči na sebe. Ponekad ovo i nije kraj, a to se desava ukoliko baka uvidi da je materijal, navedenog odevnog predmeta, idalan za pravljenje krpe ili je boja idealna za zakrpu.

PR1.
Majka: Je li bre ti majmune, što nosiš tu novu majicu po kući?
Majmun: Ma gde bre nova, 5 godina je nosim, prekjuče sam igrao fudbal u njoj.

PR2.
Baba: Sine daj mi tu tvoju tipu da napravim krpu od nje, nemam čim da brišem ruke kad koljem piliće.

   

*

Simbol za šupak koji ćeš dobiti ako ne obratiš pažnju na ovaj simbol i ne pročitaš sitna slova.

BANKA PIRANUS KEŠ KREDITI – VRATI KAD MOŽEŠ, PLATI KOLIKO MOŽEŠ!Potpisivanjem ugovora Banka Piranus postaje ekskluzivni korisnik vaših unutrašnjih organa pogodnih za transplantaciju u slučaju: smrti, kome, privremene sprečenosti za rad ili povrede ostalih odredbi ugovora.

SAMO DANAS! SAMO U VAŠOJ MESARI „ZAKLANOVIĆ“!
POKLON - KILO SUVOG ZLATA UZ KUPLJENO KILO SUVOG VRATA!Poklon svakom hiljadudevetstodevedesetdevetom kupcu koji kupi ne manje od kilogram suvog vrata mesare „Zaklanović“.

NOVA FLORIDA! KOMPLETNA DODATNA OPREMABESPLATNO! Oprema uključuje bič, lisice, korsete (100% PVC) za nju i njega, zapušače za usta, štipaljke za bradavice.

   

Pička sa kontra navojem

Barijera, prepreka koju nećeš preskočiti. Test koji nećeš položiti. Nalazi se u vlasništvu žene koju gilipteri iz kraja od milošte zovu smrt u boji. Ona neće tebe. Hoće Mikelandjelovog Davida sa velikom kitom, ćosavog Šona Konerija, dlakavog manekena koji pije pivo posle roštiljanja kod kuma na vikendici. Pušača belih zuba, bogatog besposličara ili jevreja nacistu, ali tebe neće.

Na pogrešnu nogu prohodala, na kriv kurac nasadjena i uvek najglasnija. Kada dotraje i ofuca se, izgubi jedini adut na koji je mogla da uhvati svoj primerak iz ženskog časopisa, tada joj mama najakari sina svoje radne koleginice. Lokalnog nedolečenog narkomana bez zuba, koji honorarno vozi treber i stajsko djubrivo za poljoprivredno industrijski kombinat pred stečajem.

Od ovakvih iskusni beže kao jehovini svedoci od dobermana u seoskom dvorištu.

-Neće me! Trudio se, radio sve po njenom. Vežbao trbušnjake i terao kosu na stranu. Naučio spremiti brokoli na pet načina. Perem, peglam. Imam rozu kravatu i očupane obrve. Opet ne vredi. Ostavila me.
-Normalno da ne vredi. Rekao sam ti ja odma'! Ima pičku sa kontra navojem, to je urodjena devijacija. Ne paše joj ni jedan kurac! Nema tu leba, diži ruke!

   

Kardiopulmonalna reanimacija

Tehnika hvatanja za sise koju poseduju određene mužjačke vrste, koje nose recidive suptilnosti i nežnosti iz doba paleolitskog čoveka.

- Ostav! Jebemumater, ostav!
- Šta je bilo, što me prekidaš?
- Si ti normalan, bre, šta radiš to?
- Vatam te za sise, napalio sam se kao bik, u čemu je problem?
- Pa kako me vataš, some? Pogledaj kolike si mi podlive napravio. Da sam htela da se testiram na dojčani tumor, otišla bi na mamograf.
- A tako ja sa sisama...volem ih.
- Nosi se bre u pičku materinu, 4 rebra si mi nagnječio. Umesto orgazma dobih rupturu jetre. Pičke dobiti nećeš, al krivičnu prijavu za teške telesne povrede hoćeš. Aj zdravo, vidimo se na sudu, bijač.

#242
+13981
140
definicija