Prijava
   

Twink

Posebna rasa homeopedera. Oni ne laju i ne ujedaju. Imaju svetle oči ili ponekad modre, retko crne, kao i blaga, nežna tela dvanaestogodišnjaka i pileće grudi. Džared Leto je twink. Mladen Obradović je twink. Ti si twink.

Twink tapše kao Teletabis, ali mekše. Retko kada se ukrštaju sa medvedima, a tada su oni ženska strana para. Oni nemaju manire attention freak-a: oni su spokojni, softani, blagi. Paperjasto nežnu svetlu kožu mažu St Ivec-om od kajsije i ne pričaju o tome. Nenametljivi i devojačko lepi, uljudni i krotki. Oni vole frotaž.

Piju kafu sa mlekom i šećerom, a ne prstohvat kafe razmućen optimalnom brzinom u sojinom mleku sa izrendanim brazilskim oraščićem na vrhiću bogate penice. Uvek su pomalo izgubljeni, uplašeni, zamišljeni i tiho žvaću štapiće sa maslinovim uljem iz Trpkovića. Ne mrze žene i obline nazivaju pristojnim imenima. Oni su san svakog pedofila koji se boji zatvora.

Oni su Zara generacija. Njima je do jaja i njih boli dupe.

   

Sigurnosna reč

Otrežnjujući erektoubica, prekidač za dehidrator: reč kojom se privremeno zatvaraju sva vrata. To je kad poželiš da se igraš Zapada pa doneseš neke ćaletove kožne kaiševe, kevine dvometražne bisere (moderno je da se isti grizu, jelte), Srećkove povoce, poneku slavsku sveću, još i štipaljke za babino Arilje, i onaj kaktus koji si nekad davno greškom kupio dedi za 9. mart, svakakve nekakve kurce i čudesa, pa dva minuta kasnije vrištiš sigurnosnu reč jer skapiraš da si se malko zajebao, nije to za tebe, ta proevropska liberalna moderna proseravanja i sviranja kurcu.
Šta je sledeće, guranje kurca u dupe?

TINKI VINKI
(moja sigurnosna reč)

   

Ninonka

Pedak primerak egzistiranja raznobojnih varnica i iskrica u telu starice.
Ninonka* je antipod klasičnim domaćim bakutanerima koje se groktavo smejulje kada na Kursadžijama ljigavi 'Pvat drekne PIMPEK - jer u njihovo vreme se to nije smelo tako reći. Ninonka je sušta suprotnost Sari Goldfarb iz Rekvijema za snove koja, uz spid, nalazi razlog za ustajanje u televizijskom kvizu za ljude što žvaću stiropor i tapšu kao Teletabisi kada neko osvoji ili ne osvoji nagradu. Ona sluša Peri Koma, pravi tufahije i ne kune omladinu. Nju ne oslovljavaju sa BABA; ona ne uči balava patuljasta stvorenja da vrište PIČKA.
Njene oči su žive i tople, osmeh nenacrtan već pravi i još uvek ima sve svoje zube. Ne razmazuje jeftin ruž koji smrdi na imalin po mladim rumenim obrazima i ne balavi ih: iako ima i decu i unučad, ona ima i svoj život, svoje radosti i bubice. Ostariti da budeš Ninonka znači ne zaboraviti onu devojčicu u sebi, već je voditi sa sobom kroz život i ne dopustiti joj da se menja.
Iako lepa, Ninonku ne nazivaju GILF. Samo zure u njene oči i nadaju se, potajno se nadaju, da će, kad i oni ostare, imati sreću da se bude pored jedne, samo njihove, Ninonke.

*Ime dobila po Ninon Hese, najvećoj ljubavi velikog Hermana Hesea. Iz jednog od brojnih svedočenja o njoj saznajemo sledeće:
Naime, Migel Serano, Čileanski diplomata i ambasador (između ostalog u Beogradu neko vreme) u svom delu Zapisi o prijateljstvu sa Heseom i Jungom navodi da je, silazeći puteljkom do njihove kuće, prisustvovao sasvim slučajno jednom veoma intimnom prizoru- 70ogodišnja starica, Ninon, je uputila svom suprugu nežan osmeh i koketski zadenula kosu iza uha. Ta iskrica među njima i ta bliskost, ljubav, je njega ostavila posramljenim i punim poštovanja, a njegove reči su autorku definicije inspirisale na istu.

?
+56
3
definicija