Prijava
   

Razmetanje poklonima/kupljenim stvarima

Pojava koja se javlja pretežno kod starije populacije sa unučićima, ali nije je teško naći ni kod nešto mlađih parova koji imaju decu. Ali na selu. Dečica, ni kriva ni dužna, dobiju nove patike, duks, mobilni telefon, malog roba Kineza, ili motokultivator IMT 509. Tada kola kreću nizbrdo. Svaki posetilac koji od tog trenutka uđe u kuću, moraće da sluša priče kako je "Milojka kupila malom patikice, em su jeftine em dobre", ili kako se rođak koji živi u Istočnom Timoru setio familije u otadžbini, pa poslao portabl nuklearni reaktor radoznalom sestriću.

-Mašinka, kuvaj kafu pa da malo popričamo o novotarijama u Donjoj Pampukovici.
-Evo, Traktorka, odma' dođe. Nego, jes' vid'la nove ribolovačke čizme koje je moj Perica dobio za rođendan? Jes' da ceo stane u jednu, ali za 10 godina, taman!

*bolna grimasa*

-Joj, divno. Nego, odoh ja sad, izgleda da mi se krava odvezala...neki drugi put...

   

"Nemoj se izuvati"

Fraza koju možete čuti svaki put kad odete kod nekoga u goste. Uz pomoć ove, alfa i omega fraze svih dobrodošlica, domaćin pokušava da izrazi svoje gostoprimstvo, iako u sebi misli "joj, skidaj te blatnjave cokule da mi ne sje**š novi tepih". Najčešće se izgovara dok gost već gaca po natopljenom otiraču sa jednom cipelom/patikom u ruci.

?
+707
22
definicija